Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 3 Winter 2021

Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 3 Winter 2021

Deel deze post

Een nieuwe week, een nieuw winter weekmenu op Foodblog Foodinista. Wat eten we deze week en een beetje extra inspiratie in een overzichtelijk weekmenu met winterse recepten. Want wat is het water koud! En misschien komt er ook wel sneeuw! Dan is het dus echt tijd voor winter inspiratie en een beetje variatie. Daarbij vind ik het leuk om de weekmenu’s samen te stellen. De oudere recepten komen zo ook weer eens duidelijk in beeld. Laten we voor recepten inspiratie verder gaan met het derde weekmenu van 2021. Kortom: Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 3 Winter 2021.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020.

Het eerste weekmenu van 2021 gemist? Bekijk dan hier weekmenu week 1 en weekmenu week 2.

Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 3 Winter 2021

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 3 Winter 2021

Maandag – Makkelijke Maandag – Orzo met champignons

Orzo Recept met champignons en bospaddenstoelen - Foodblog Foodinista

De maandag beginnen we zoals altijd: Makkelijk! Orzo maak je dus erg makkelijk! Een soort pasta risotto. We eten de orzo vegetarisch. Dus naast makkelijke maandag is het ook vegetarische maandag. Lekker is het wel! Maak zelf orzo met champignons.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Witlofstamppot met ham, kaas en rucola

Stamppot recept met witlof, rucola, ham en kaas van Foodblog Foodinista

Lekker Nederlands en Lekker stampen op dinsdag. Een stamppot met witlof, rucola en ham en kaas. Een stamppot die is gebaseerd op de bekende ovenschotel, maar stamppot maak je nog makkelijker dan de ovenschotel. Lekker is het ook wanneer je een witlof liefhebber bent!

Woensdag – Breek de Week – Hotdogbroodjes

Hotdogbroodjes - Lekkere snackbroodjes met hotdog - Foodblog Foodinista

Even lekker snacken! Breek de week met hotdogbroodjes. Tussendoor, bij de lunch of gewoon als makkelijke maaltijd! Wij krijgen het ook weer iets drukker vanaf deze week, want de hockey voor de kleine man gaat weer beginnen. Zo fijn! Kleine teams van 3 kinderen. Een beetje ontspanningen en energie kwijt, maar ook makkelijk eten. Een hartig broodje maken met een kopje tomatensoep is dan altijd een goed idee.

verse pittige tomatensoep recept van Foodblog Foodinista

Donderdag – Gezonderdag – Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep met paddenstoelen recept Foodblog Foodinista

Deze week kun je veel champignons en paddenstoelen in huis halen. Naast de orzo met champignons, maken we ook Aziatische kippensoep met paddenstoelen op Donderdag Gezonderdag. Je kunt de kippensoep ook al maken op woensdag. Een keer twee dagen hetzelfde maken is natuurlijk niet zo’n ramp.

Vrijdag – Borreldag – Indonesisch Gehaktbrood

Indonesisch Gehaktbrood gevuld met ei - Pittig gekruid gehaktbrood recept - Foodblog Foodinista

Vrijdag de week makkelijk en lekker afsluiten? Januari is toch een beetje Dry January dus Vrijdag Borreldag sla ik over. Maar ik ga er ‘tussen in’. Niet te moeilijk en comfort food met het Indonesisch gehaktbrood. Lekker op een borrelplank, maar ook een ideale gezinsmaaltijd.

Zaterdag – Familiedag – Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen en mais

Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak! - Recept van Foodblog Foodinista

Zaterdag is voor comfort food! Lekker eten met de familie en in het weekend is er ook meer tijd voor koken. Daarbij kun je deze stoofschotel ook prima in de slowcooker maken (wel de stappen volgen). Maar dan heb je er helemaal weinig werk aan. Zet in ieder geval een Mexicaanse maaltijd met het Mexicaanse stoofpotje op tafel voor een eetfeestje!

Zondag – Genietdag – Salted Caramel warme chocolademelk

Warme chocolademelk met gezouten caramel - Foodblog Foodinista

Koude dagen en misschien wel sneeuw! Tijd voor warme chocolademelk! Dan bedoel ik warme chocolademelk met salted caramel.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie