Foodblog Foodinista weekmenu - Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 1 Winter 2021

Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 1 Winter 2021

Deel deze post

Happy New Year! We gaan er het beste van maken natuurlijk! We doen het sowieso met een nieuw weekmenu. Deze blijven ook dit jaar gewoon voorbij komen bij Foodblog Foodinista. Wat eten we deze week en een beetje extra inspiratie in een overzichtelijk weekmenu vinden jullie wel prettig. Dit hebben jullie mijn 2020 laten weten en dit kon ik zien ook in de resultaten dus we houden het er mooi in! Regelmaat is denk ik ook wat we in 2021 goed kunnen gebruiken. Daarbij wens ik voor iedereen dat we het komende jaar weer meer mogen gaan knuffelen, persoonlijk contact krijgen en mogen lachen! Dit alles natuurlijk in goede gezondheid. Laten we verder maar beginnen met het eerste weekmenu van 2021. Kortom: Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 1 Winter 2021.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 1 Winter 2021

Maandag – Makkelijke Maandag – Mosterdsoep met spekjes, appel, prei en aardappel

Mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel recept van Foodblog Foodinista

Begin de week met een Makkelijke Maandag. Soep staat snel op tafel, maar is ook nog lekker verwarmend. Honger is niet nodig, want in deze mosterdsoep gaan diverse lekkere en gezonde ingrediënten, waardoor het een goed gevulde soep is.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Andijvie Stamppot met peer, geitenkaas en chorizo

Andijvie stamppot met peer, geitenkaas en Iberico worst - Recept van Foodblog Foodinista

Lekker Nederlands! Dan bedoel ik natuurlijk stamppot! Zoals andijvie stamppot met peer, geitenkaas en chorizo. Een beetje variëren maakt het extra lekker. Ook lekker? Maak er nog stoofpeertjes bij voor erbij.

Stoofpeertjes recept bereid in Port - Foodblog Foodinista

Woensdag – Breek de Week – Kip Parmezaan uit de oven met pompoen en aardappeltjes

Kip Parmezaan maken met pompoen, aardappeltjes en gorgonzola op de bakplaat - Snel en simpel uit de oven - Foodblog Foodinista

Een volledige maaltijd zet je dus heel makkelijk, snel en gevarieerd op tafel! Zoals deze bakplaat met kip, pompoen en aardappeltjes uit de oven. Gratineren met parmezaan, gorgonzola en amandelen, maar dat is natuurlijk een keuze.

Meer gevarieerde, lekkere, gezonde en snelle recepten uit de oven:

Donderdag – Gezonderdag – Rode Kool Ovenschotel

Rode kool ovenschotel met appel, gehakt en gegratineerd met verse boerenkaas van Firma Kaas

We kiezen voor de Donderdag Gezonderdag vooral voor een ‘alle daagse maaltijd’ een ovenschotel met groente en aardappels. Een ‘avgtje’. De ovenschotel maak je helemaal zelf zonder pakjes en zakjes, maar wel met kaas Direct van de boer. Zo na de feestdagen is even normaal eten toch heerlijk? Maak dan ook een de de ovenschotel met rode kool, aardappelpuree en gehakt.

Vrijdag – Borreldag – Vegetarische Mexicaanse ovenschotel

Recept Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika's - Mexicaanse ovenschotel van Foodblog Foodinista

Even geen echte borreldag, direct na de feestdagen. Maar toch een feestelijke maaltijd. Gezonder, maar vooral leuk en lekker om te eten. Een Mexicaanse ovenschotel met gevulde paprika’s. Wat altijd lekker is om er bij te maken? Simpele en lekkere nacho’s natuurlijk!

Zaterdag – Familiedag – Rendang maken (Indonesiche stoofvlees)

Rendang maken - Indonesisch stoofvlees volgens Foodblog Foodinista

Tijd en geduld voor koken? Duik de keuken en maak Indonesisch stoofvlees. Maak het stoofvlees recept heerlijk geurig Rendang, zoals ik het maak.

Zondag – Bananenbrood met pistache en chocolade

Bananenbrood recept met chocolade en pistachenootjes - Foodblog Foodinista

Zondag – Bakdag! Ga de keuken in en bak bananenbrood met pistache en chocolade. Na de feestdagen bakken we even iets gezonder. En een bananenbrood is natuurlijk ook al een lekker recept voor de rest van de week, wanneer er iets over blijft.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie