09 jan Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 2 Winter 2021
Een nieuwe week, een nieuw winter weekmenu op Foodblog Foodinista. Wat eten we deze week en een beetje extra inspiratie in een overzichtelijk weekmenu vinden jullie wel prettig. Daarbij vind ik het leuk om de weekmenu’s samen te stellen. De oudere recepten komen zo ook naar voren. Maar lezen doen jullie de weekmenu’s ook. Dit hebben jullie mij in 2020 laten weten en dit kon ik zien ook in de resultaten dus we houden het er mooi in! Regelmaat is denk ik ook wat we in 2021 goed kunnen gebruiken. Laten we verder gaan met het tweede weekmenu van 2021. Kortom: Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 2 Winter 2021.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020.
Het eerste weekmenu van 2021 gemist? Bekijk dan hier weekmenu week 1.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 2 Winter 2021
Maandag – Makkelijke Maandag – Currysoepje met zoete aardappel en paprika
De week lekker pittig beginnen, maar ook gezond en eenvoudig? Start met een currysoep recept met zoete aardappel en paprika.
Dinsdag – Lekker Nederlands – Preistamppot ovenschotel met ananas, chilikaas en rookworst
Lekker Nederlands! Het is winter, dus stamppot! We schuiven de preistamppot de oven in met deze preistamppot ovenschotel met rookworst, chilikaas en ananas. Van pittig naar zoet.
Woensdag – Breek de Week – Frikadelbroodjes
Frikadelbroodjes, frikadelsnack.. Het schijnt de schoolprestaties van pubers dusdanig te verbeteren en oké hier thuis was het ook mateloos populair. Breek de week en ga deze snackbroodjes met frikadel zelf bakken. Budget hoor en inderdaad lekker.
Donderdag – Gezonderdag – Koolhydraatarm met gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus
Donderdag schuiven we een koolhydraatarme ovenschotel de oven in. Gevulde courgette gevuld kipgehakt in kerriesaus. Een koolhydraatarme variant op kip in kerriesaus met rijst.
Vrijdag – Borreldag – Nacho ovenschotel met kip, avocado en smeuïge kaas
Vrijdag is borrelen! En we maken het lekker en gezellig! Nacho’s zijn altijd een goed idee! Maak bijvoorbeeld de nacho’s met kip, avocado en dubbele kaas. Niet borrelen? Maar toch nacho’s? Eet de nacho’s bijvoorbeeld bij een lekker pittig kopje tomatensoep. Het is weer eens iets anders dan een stokbroodje kruidenboter.
Zaterdag – Familiedag – Lasagne met tonijn en lekker makkelijke groente
Weekend! Wel lekker en niet moeilijk. Zet een grote schaal lasagne op tafel. Wel met groente natuurlijk en varieer met vis. Maak lasagne met tonijn.
Zondag – Bakdag – Bananenbrood met pindakaas en chocolade
Zondag en lekker bakken. Bananenbrood is altijd een goed idee en laten we het nu in de winter iets gezonder houden, maar wel lekker. We bakken bananenbrood met pindakaas en chocolade.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's