Warme chocolademelk met gezouten caramel - Foodblog Foodinista

Warme chocolademelk met gezouten caramel

Deel deze post

Even opwarmen en een beetje genieten. Tijd voor warme chocolademelk met gezouten caramel. Heel erg makkelijk om te maken. Maar het is natuurlijk het lekkerste om de warme chocolademelk met caramel zelf te maken. In ieder geval de warme chocolademelk. Daarbij gaan we de caramel zo in het glas doen dat je de caramel altijd proeft en dat is lekker! Hoe? Nou je het doet het als volgt.

Warme chocolademelk met gezouten caramel - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Warme chocolademelk met gezouten caramel voor 4 glazen

1 liter melk
300 gram melkchocolade, ik kies voor chocoladedruppels, maar reep kan ook
4 eetlepels caramelpasta
1/2 theelepel zeezout
Slagroom voor de toefjes
Versier de warme chocolademelk met caramel en speculaastoppings, zoals deze

Warme chocolademelk recept met caramel en slagroom - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de warme chocolademelk met gezouten caramel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, garde, schaaltje, lepel, bakkwast, soeplepel

Recept warme chocolademelk met gezouten caramel

Gezouten caramel

Meng de caramel met het zeezout. Smeer de caramel aan de binnenkant van de glazen met de bakkwast. Zo krijgt je een mooi effect, maar de caramel gaat zicht ook mengen met de warme chocolademelk. Onder in het glas werkt niet. Dan drink je het op het laatst de caramel. In de pan mengen kan ook, maar het is minder leuk.

Warme chocolademelk met gezouten caramel - Foodblog Foodinista

Warme chocolademelk maken

Verarm de melk rustig in de pan en breek de chocolade in de melk. Meng en smelt de chocolade in de pan. Klopt rustig met de garde voor ongeveer 10 minuten dan is de chocolade gesmolten en heb je chocolademelk. Schenk de chocolademelk in de glazen een soeplepel. Maak de chocolademelk af met de slagroom en versier de chocolademelk voor een echt feestje!

Meer leuke recepten met chocolade?

Genieten van chocolade? Wat dacht je dan van één van de volgende recepten op Foodblog Foodinista.

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het recept kun je hier vinden.
– Lekker, het ziet er mooi uit, maar ook nog eens simpel is dit straciatella torentje. Een leuk recept wat je hier kunt vinden.

Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

1Reactie
  • Heidi
    Geplaatst op 20:05h, 12 januari

    • Ziet der heerlijk uit.

Geef een reactie