Pasta met walnoot en peer recept van Foodblog Foodinista

Pasta met walnoot, peer, gorgonzola en Italiaanse ham

Deel deze post

Eigenlijk is er nooit een goede reden om mij wakker te maken en uit bed te halen. Nou, ja oké reizen en vakantie. Daar ben ik altijd wel voor te porren. Maar niet voor eten. Dat doe ik overdag wel! Maar pasta vind ik toch echt wel gruwelijk lekker. Het fijne is ook wel dat pasta gewoon het hele jaar door lekker is. Bij ieder seizoen kun je wel een favoriete pasta verzinnen. Zo eet ik in de winter het liefst een gulzige goed gevulde Italiaanse stoofschotel met pasta. Maar in de zomer ga ik het liefst voor een snelle en lichte, zoals de pasta met scampi. Snel en simpel gemaakt. Al gaat een goede en lekkere zoute pasta carbonara er op warme dagen er ook heel goed in! In de herfst kwam ik op het idee voor de pasta met walnoot en peer. Bij deze pasta mag ook pitige gorgonzola en Italiaanse ham niet ontbreken. Lekker zout en pittig, maar heerlijk door de zoete peer. Een echte herfstpasta! En dan ook nog een beetje notige rucola erbij.

Pasta met walnoten, peer, Italiaanse ham en gorgonzola recept van Foodblog Foodinista

Herfstpasta met walnoot en peer

Walnoot en peer doet mij compleet aan de herfst denken en dan vooral nog een beetje stroperige balsamico erbij met gekarameliseerde peer. Je raad het denk ik al? Deze combinatie is compleet verwerkt in dit pastagerecht en is gewoon een echt pasta verwenrecept. Eigenlijk vind ik iedere pasta wel verwennerij, want sinds mijn kindertijd is het al mijn lievelingseten, daarom blijf ik er ook mee combineren. Extra fijn is het natuurlijk dat veel pastarecepten binnen 20 minuten op tafel staan. Ondanks de grote hoeveelheid aan ingrediënten is dat met deze herfstpasta ook geen probleem. Heerlijk toch op een koude en regenachtige herfstdag?

Ingrediënten pasta met walnoot en peer voor 2 personen

  • 150 gram minipasta of parelcouscous
  • 1 rode ui
  • 1 peer
  • handje rucola
  • 50 gram gorgonzola
  • 150 gram Italiaanse ham
  • handje walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de pasta met peer, walnoten, gorgonzola en Italliaanse ham

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok, spatel, vergiet, mengschaal

Meer herfstrecepten? Maak dan ook eens deze quinoasalade met bietjes en geitenkaas of de pittige mosterdsoep met prei en aardappel

Pasta met walnoot en peer recept van Foodblog Foodinista

Recept pasta met walnoot, peer, gorgonzola en Italiaanse ham

Kook de pasta met een snufje zout en één eetlepel olijfolie.

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de peer in stukjes. Breek ook de walnoten een beetje grof. Verhit in de wok één eetlepel olijfolie. Wok de rode ui, peer en de walnoten met een eetlepel balsamico azijn en een snufje zout en peper. Doe dit zolang totdat alles glanzend is. Dit duur ongeveer drie minuten.

Snijd de gorgonzola in blokjes en scheur de ham in stroken.

Meng in een schaal de pasta met de rucola, walnoten, peer en de rode ui. Verdeel het over de borden. Maak de pasta af met de Italiaanse ham en de gorgonzola. Druppel eventueel nog een beetje extra balsamico azijn over de pasta. Eet smakelijk!

Pastarecepten van Foodinista

* Schuif deze pasta met spinazie en ei snel de oven in.
Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Snel en lekker maak je de pasta met pistachepesto. Varieer jij ook graag met pesto?

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie