
14 sep Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika’s – Mexicaanse ovenschotel
Trek in een gezonde Mexicaanse maaltijd en een vegetarische ovenschotel maken? Dan zijn deze vegetarische Mexicaanse gevulde paprika’s voor jou. De paprika ovenschotel is gevuld met veel groente, maar ook met kruiden en zoete aardappel maakte ik deze gevulde paprika ovenschote en schoof de paprika’s in de oven. Snel, simpel, lekker en gezond. Een ideaal paprika waarmee je veel groente eet. Mijn gevulde paprika recept ga ik nu met je delen.
TIP! Eet deze ovenschotel met een simpele nacho ovenschotel. Wij hebben er simpele nacho’s bij gegeten. Pak je uit? Dan heb ik natuurlijke diverse nacho recepten voor je!
Vegetarisch blijven? Dan is deze nacho ovenschotel met diverse bonen iets voor jou!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika’s met zoete aardappel
- 3 grote paprika’s
- blikje kidneybonen
- blikje mais
- 200 gram blokjes zoete aardappel, zoals deze
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- blikje tomatenblokjes
- 1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder, zoals deze
- 1 theelepel komijnpoeder
- snuf zout en peper
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gram geraspte cheddar kaas
- 100 ml creme fraiche
- Handje verse koriander
Tips voor de bereiding van de vegetarisch gevulde paprika’s met zoete aardappel
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 50 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- spatel
- lepel
- knoflookpers
- eventueel een hakmolen
- hapjespan of wok
- ovenschaal

Recept Mexicaanse gevulde paprika ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Paprika’s voorbereiden voor de oven
Snijd de paprika’s door de helft. Haal de zaadlijsten eruit. Verdeel de halve paprika’s over de ovenschaal. Druppel één eetlepel olijfolie over de paprika’s en strooi een snuf zout over de de paprika’s. Plaats de paprika’s voor het grillen 20 minuten in de oven.
Vulling bereiden voor de Mexicaanse gevulde paprika’s
Snipper de ui en de knoflook in de hakmolen of gewoon zelf op de snijplank en met de knoflookpers. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit vervolgens de ui en de knoflook. Giet de kidneybonen en mais af en meng deze bij de ui en knoflook. Ook de zoete aardappel mag erbij. Blijf roerbakken.
Breng de groente op smaak. Meng de komijn, paprikapoeder, een snuf peper en zout, tomatenblokjes en sojasaus door de groente. Laat alles nog vijf minuten sudderen en meng alles goed door elkaar.
Paprika’s vullen voor de oven
Vul de paprika’s met de Mexicaanse groente. Verdeel de zure room over de gevulde paprika. en strooi cheddar kaas over de ovenschotel. Plaats de ovenschotel voor 10 minuten in de oven op 200 graden en laat deze grillen. Steek wanneer de paprika’s uit de oven komen nacho chipjes in de paprika’s. En strooi koriander over de ovenschotel.
Meer gevulde paprika recepten
Maak ook eens de gevulde paprika’s met quinoa of de gevulde paprika’s met geitenkaas en chorizo.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's