Recept Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika's - Mexicaanse ovenschotel van Foodblog Foodinista

Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika’s – Mexicaanse ovenschotel

Deel deze post

Trek in een gezonde Mexicaanse maaltijd en een vegetarische ovenschotel maken? Dan zijn deze vegetarische Mexicaanse gevulde paprika’s echte iets voor jou. Gevuld met veel groente, maar ook met kruiden en zoete aardappel maakte ik deze gevulde paprika’s en schoof de paprika’s in de oven. Snel, simpel, lekker en gezond. Een ideaal recept om veel groente binnen te krijgen en ook nog te genieten van een simpele Mexicaanse maaltijd. Mijn gevulde paprika recept ga ik nu met je delen. Oh ja je maakt zo ook nog extra lekker met een nacho chipje. En wij hebben er simpele nacho’s bij gegeten. Pak je uit? Dan heb ik natuurlijke diverse nacho recepten voor je!

Vegetarisch blijven? Dan is deze nacho ovenschotel met diverse bonen iets voor jou!

20% korting op vlakliggende fotoboeken!
Recept Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika's - Mexicaanse ovenschotel van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika’s met zoete aardappel

3 grote paprika’s
blikje kidneybonen
blikje mais
200 gram blokjes zoete aardappel, zoals deze
1 ui
2 teentjes knoflook
blikje tomatenpuree
1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder, zoals deze
1 theelepel komijnpoeder
snuf zout en peper
1 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie
75 gram geraspte cheddar kaas
100 ml zure room
Handje verse koriander

Tips voor de bereiding van de vegetarisch gevulde paprika’s met zoete aardappel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 50 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, lepel, knoflookpers, eventueel een hakmolen, hapjespan of wok en ovenschaal

Recept Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika's - Mexicaanse ovenschotel van Foodblog Foodinista

Recept Mexicaanse gevulde paprika ovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Paprika’s voorbereiden voor de oven

Snijd de paprika’s door de helft. Haal de zaadlijsten eruit. Verdeel de halve paprika’s over de ovenschaal. Druppel één eetlepel olijfolie over de paprika’s en strooi een snuf zout over de de paprika’s. Plaats de paprika’s voor het grillen 20 minuten in de oven.

Vulling bereiden voor de Mexicaanse gevulde paprika’s

Snipper de ui en de knoflook in de hakmolen of gewoon zelf op de snijplank en met de knoflookpers. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit vervolgens de ui en de knoflook. Giet de kidneybonen en mais af en meng deze bij de ui en knoflook. Ook de zoete aardappel mag erbij. Blijf roerbakken.

Breng de groente op smaak. Meng de komijn, paprikapoeder, een snuf peper en zout, tomatenpuree en sojasaus door de groente. Laat alles nog vijf minuten sudderen en meng alles goed door elkaar.

Paprika’s vullen voor de oven

Vul de paprika’s met de Mexicaanse groente. Verdeel de zure room over de gevulde paprika. en strooi cheddar kaas over de ovenschotel. Plaats de ovenschotel voor 10 minuten in de oven op 200 graden en laat deze grillen. Steek wanneer de paprika’s uit de oven komen nacho chipjes in de paprika’s. En strooi koriander over de ovenschotel.

Meer gevulde paprika recepten 

Maak ook eens de gevulde paprika’s met quinoa of de gevulde paprika’s met geitenkaas en chorizo.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie