Foodblog Foodinista – Week 23 – Zomer weekmenu Deel 1

Foodblog Foodinista – Week 23 – Zomer weekmenu Deel 1

Deel deze post

Wanneer het éénmaal echt zomer is wil je ook zomers eten. Daarbij moeten natuurlijk zomerse gerechte. Frisse gerechten, barbecue recepten, salades en ook recepten die je een vakantiegevoel geven. Stijgen de temperaturen dan geven we meestal de voorkeur aan recepten die licht zijn, maaltijden die ons afkoelen of waarmee we op temperatuur blijven. Kortom tijd voor zomerse inspiratie en welke recepten geven je het perfecte zomerse gevoel. Daarvoor deel ik de inspiratie met je in het zomer weekmenu deel 1.

Leuk een zomer weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 23 – Zomer Weekmenu – Deel 1

Maandag – Makkelijke maandag – Pastasalde met meloen, ham en pesto

Pastasalade met meloen en ham recept van Foodblog Foodinista

Een fris en zomers recept voor de Makkelijke Maandag en een zomerse favoriet, maar dan als pastasalade. Maak een pastasalade met ham, meloen en pesto en het recept ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands –  Geitenmelkcustard

Geitenmelkcustard dessert recept Foodblog Foodinista

Maak een heerlijk dessert voor in de zomer een Nederlandse klassieker, zoals de Nederlandse custard. Eet op dinsdag bijvoorbeeld een lekker kopje courgettesoep en als toetje deze custard waarvoor je het recept hier gaat vinden.

Woensdag – Breek de week – Hartige courgettecake met geitenkaas en vijgenjam

Courgettecake recept met geitenkaas en vijgenjam van Foodblog Foodinista

Een grote pan courgettecake gemaakt op dinsdag? Lekker! Bak dan op woensdag deze hartige courgettecake of aperitiefcake. Het is weer eens iets anders dan stokbrood bij de soep. Het recept voor de cake ga je hier vinden.

Nu Summer Sale bij Zonnebrillen.com. Tot 40% korting!

Donderdag – Gezonderdag – Zalm teriyaki spies

Zalm teriyaki spies van de barbecue - Vis barbecuerecept - Recept van Foodblog Foodinista

Barbecueën kan een gezonde maaltijd zijn, zolang je het maar niet te gek maakt. Grillen, verantwoorde ingrediënten en niet te veel eten. Het is iets wat heerlijk kan zijn en gewoon bij een gezondere levensstijl past. Een mooi recept wat past bij een gezondere levensstijl en genieten van een mooie barbecue zijn de zalm teriyaki spiesen en het barbecue recept ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Italiaanse borrelplank

Hoe stel je een Italiaanse borrelplank samen tips van Foodblog Foodinista

Borrelen doen we ook nog gewoon in de zomer. Heerlijk om het weekend borrelend te beginnen. Terwijl we denken aan zomerse sferen en misschien ook wel vakantie gaan we even naar Italië met een Italiaanse borrelplank die je hier gaat vinden.

Zaterdag – Familiedag – Paella met chorizo en garnalen

Paella recept met chorizo, kip en garnalen recept van Foodblog Foodinista

Genieten met het gezin op zaterdag? Maak een uitgebreide paella. Een paella maak je heerlijk naar eigen smaak en dat is zo fijn met het gezin. Iedereen lust het eigenlijk wel. Vlees en vis zijn beiden mogelijk en wij maken gewoon een combinatie met de paella met chorizo, kip en garnalen. Het paellarecept ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Rabarber ricottataart met rubychocolade

Recept voor rabarbertaart met ricotta, ruby chocolade en aardbeienjam van Foodblog Foodinista

Zondag bakdag en wanneer de zomer start is er overal nog veel rabarber te vinden. Bak dan eens deze heerlijke zomerse rabarbertaart met een ricotta amandelmeel basis en een genietlaag van ruby chocolade. Het recept voor de rabarbertaart ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie