02 jan Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Wat een jaar – Deel 2
Was het eerste gedeelte van het jaar prachtig met mooie gezinsmomenten, reiservaringen en als topper het huwelijksaanzoek nu is het tijd voor het Foodblog Foodinista jaaroverzicht 2019 – deel 2 van Foodlifestyleblog Foodinista. En wellicht heb je als rondgekeken bij Deel 1 dus dan weet je wat ik met je ga delen. Een lange inleiding is niet nodig. Maar we gaan van restaurants, naar kinderverjaardagen, familifotoshoots en natuurlijk de feestdagen. Hier komt het Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – deel 2!
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Juli
In de Juli zat het allereerste schooljaar van Florian erop! Super trots natuurlijk. Hij had het, vonden wij natuurlijk, heel goed gedaan. Maar Florian was ook heel moe van alle ervaringen. De vakantie had hij echt wel verdiend, rust en tijd met elkaar. In het voorjaar hadden we al goed vakantie gevierd met opa en oma in Turkije, wat je al kunt teruglezen in het eerste deel van het jaarverslag, voor het 50 jarig huwelijk en tijdens onze vakantie met het gezin in de Ardeche en Toscane. Deze ervaringen kun je ook teruglezen in het jaarverslag en over Toscane kun je vooral hier heel veel lezen.
Het was sowieso een hele warme zomer, maar er draaide veel in de bioscoop en op dinsdag ging Philou naar de kdv en was het mama en Florian dag. Bioscoop, theater, speeltuin, tosti’s, pizza en af en toe McDonals, want ja het was Florian dag. Ik word daar af en toe helemaal niet blij van.
Gezellig dagen samen en op stap! Bioscoopje en McDonalds. Daarna nog even naar de speeltuin.
Ook was het bij ons in het dorp kermis en kwamen de hoofdrolspelers van de Fabeltjeskrant op bezoek en daar moest meneer naartoe!
En er moest een giga blauwe suikerspin gegeten worden op de kermis.
Tussendoor mochten Eric en ik op persreis naar de Dordogne! We mochten met zijn tweetjes! Een luxe, maar ook wel even pittig in de zomervakantie. Wat fijn dat het als werk mag, zo genieten! Maar wel even de kinderen missen in een mooie tijd. Al logeerden opa’s en oma’s bij ons in huis en dat vonden de kinderen één groot feest! Jammer genoeg voelde ik mij zelf niet zo fit met achteraf urineweg ontstekingen en nog wat andere ongemakken. Vanaf die tijd moest ik stoppen met NewFysic, lag niet aan het programma, maar blijkbaar wel nog aan mijn medische achtergrond (iets te graag en iets te snel), en kwam ik weer in de medische molen terecht.
De Dordogne is gewoon weg genieten. En ik had nooit verwacht dat je naast een uitgebreide gezinsvakantie met bijvoorbeeld een camping je er ook makkelijk een weekendje naartoe kunt gaan met een directe vlucht met Transavia vanaf Rotterdam. Maar daar vertel ik je hier nog veel meer over.
Toen we terug kwamen was het direct weer papa en mama tijd. We gingen met de kinderen een dagje naar Julianatoren.
Een dag genieten! En ik denk voor Florian één van de leukste ervaringen. We wonen een soort van naast de Efteling, maar Florian vraagt continue om Julianatoren en dan vooral om Juul en Julia. Het zegt wel wat natuurlijk. Nog veel meer van onze ervaringen ook met Philou kun je hier lezen.
De gezellige weekenden, speeldates en dinsdagen gingen door. Maar ook papa en mama gingen samen nog even op stap! Na tijden, inderdaad zwangerschappen, huis verbouwen etc. Gingen we weer eens naar een festival en wat voor één! De Zwarte Cross. We gingen de Zwarte Cross naast muzikaal culinair ontdekken en wow dat kan wel.
Onze hele ervaringen tijdens de Zwarte Cross en vooral heel veel eerste indrukken kun je hier verder lezen.
Om de maand geweldig af te sluiten. Ontvingen we in Juli een nieuwe barbecue. Doordat Juli eigenlijk onze zomervakantie maand was zat de zomervakantie er ook weer een beetje op dus deze is niet meer heel veel gebruikt en het weer werd ook al heel snel jammer, maar dit jaar zal hij veel meer worden gebruikt. Wel is de barbecue voor de winterbarbecue al goed getest. Wat wij er van vinden en een leuk winterbarbecue recept kun je hier vinden.
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Augustus
In oktober ontdekte ik voor het eerst de bloemenpluk tuin hier in de regio, nou ja in Waspik, een klein stukje rijden, maar het is de moeite waard. Ik ben dol op verse bloemen huis, maar ik gun het mij zelf te weinig. Maar het allerlukste is het wel om de bloemen in de lente en zomer zelf te gaan plukken. Dan heb je echt van die grote volle vazen in huis staan.
Met Florian, Philou en mijn moeder ging ik ook nog een dagje op stap naar Haarlem. Het was nog zomervakantie en ik had Florian beloofd dat we gingen kijken waar hij is geboren. Een soort fascinatie. Het begon allemaal zo rond de geboorte van zijn zusje toen wilde hij ook alles weten over zijn eigen verhaal. Dus een dagje Haarlem. Een bezoek aan ons eerste huis en aan het ziekenhuis waar zowel Florian en ik zijn geboren. Dus mijn moeder ging ook mee voor een ‘tripje down memorylane’.
Ondertussen werd er ook nog lekker geluncht tijdens de zomervakantie met vrienden en kinderen. De Seterse Hoeve was zo’n fijn plekje waar we vaak kwamen, maar deze heeft het heet afgelopen jaar niet overleefd. Ik denk zelf dat het als restaurant gewoon goed ging, maar dat het bedrijf zelf gewoon te groot was. Hotel, feesten, bruiloften etc.
Maar uiteindelijk kwam er ook aan de zomervakantie een einde!
Toen de scholen weer waren begonnen en wij weer waren gewend aan ons normale ritme stond er voor mij een geweldige persreis naar Noord Engeland op het programma om de steden van Noord Engeland te ontdekken! Voor deze reis begon ik in Newcastle en mijn reisverslag en ervaringen kun je hier lezen.
Om daarna door te reizen naar de stad van de Beatles en nog veel meer muziek, maar vooral ontzettend veel verrassingen in Liverpool, waar je hier veel meer over kunt lezen.
Wat is het geweldig dat Noord Engeland op een klein afstand zo veel steden heeft en dat je daar makkelijk kunt rondreizen, want op een kleine afstand ligt Manchester, waar je hier meer over kunt lezen.
Tussendoor bezocht ik ook het geweldige Bolton Food Fest, ongeveer 20 minuten met de trein vanaf Manchester, en zo de moeite waard! Je zou er al een weekendje voor naar Engeland gaan.
En de reis en de maand heb ik afgesloten in Hull aan de Engelse kust om vervolgens met P&O Ferries terug naar Nederland te varen.
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – September
De maand september begint altijd heel feestelijk! Florian werd al weer 5 jaar. Dat hebben we thuis gevierd met familie en vrienden, op school werd het uitgebreid gevierd waar wij bij mochten zijn en met zijn eerste echte eigen kinderfeestje.
Een week later nam ik Florian mee naar de kick-off van het Speelgoed van het jaar! Over de winnaars vertel ik je hier nog veel meer. Kortom, Florian had hele goede weken. Daarbij waren er ook nog een aantal vriendjes jarig dus het begin van september stond in het teken van de kinderen en feestjes.
Half september is in de Langstraat, waar Kaatsheuvel onderdeel van is, altijd een groot wandel evenement in één nacht 80km wandelen. Het wandelen daar zal ik nooit aan mee doen. Te zwaar en dat kan ik gewoon weg niet. Maar de deelnemers vind ik ware helden. Daarbij zijn er altijd diverse evenementen om de wandelaars aan te moedigen. Zoals bij ons in Kaatsheuvel het 80 van de Langstraat Ontbijt, zodat je kunt ontbijten en direct de wandelaars aanmoedigen. Natuurlijk gaan de inkomsten weer naar diverse Goede doelen. Een soort win-win-win actie.
De maand heb ik vervolgens afgesloten met het voorproeven bij Tilburg Culinair! Het evenement begon een week later, maar samen met de jury mocht ik alle gerechten alvast voorproeven en dat was niet bepaald een straf. In 2020 keert Tilburg Culinair helaas niet meer terug. Voor het festival kan geen goede locatie meer worden gevonden wat na 30 jaar wel erg spijtig is. Daarbij is het wel een aanrader om juist de nieuwe horeca in Tilburg te gaan ontdekken, want daar opent tegenwoordig zo veel nieuwe en mooie horeca.
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Oktober
In Oktober stapte ik op de trein naar de Loire. Geen vliegtuig deze keer, maar dankzij de persreis kwam ik er achter hoe makkelijk het kan zijn om naar Zuid Frankrijk te reizen met de trein. Naar de Ardeche reden wij met de auto gereden met de trein ben je twee keer sneller, vooral met 2 personen en voor een weekendje weg een echte aanrader en milieuvriendelijker dan vliegen.
Meer over de Loire kun je bijvoorbeeld hier lezen met een hele leuke B&B tip.
Na mijn persreis na twee maanden school, werken aan de blog, want er kwamen natuurlijk weer veel blogs online met recepten (het is niet alleen maar reizen), maar toch wel weg van het gezin en in de zomervakantie niet op vakantie te zijn geweest was het in de herfstvakantie tijd voor onze gezinsvakantie! Wij gingen een week naar Kusadasi in Turkije! Nog even de laatste zon meepakken en alles over onze ervaringen lees je hier.
Bij thuiskomst was het even nagenieten en met veel herfstweer was het tijd voor herfstrecepten en blogs uitwerken. Het weekend daarna stond in het teken van het wisseldiner van de Lions waar Eric lid van is. Maar ik mocht natuurlijk koken. Wij maakten het vega voorgerecht en bruscchetta’s en schoven daarna aan.
En de maand heb ik afgesloten met een high wine met vriendinnen voor de verjaardag van één van mijn vriendinnen, want wij waren op vakantie tijdens het verjaardag.
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – November
November begon met de griep. De kinderen, ik, Eric dus de maand begon eigenlijk erg rustig. We volgden elkaar allemaal op gelukkig was de één minder ziek dan de ander.
Toen we weer opgeknapt waren stond er een gezellig familie etentje in de agenda met mijn neef voor zijn verjaardag bij Van der Valk in Dordrecht. Ik vond het echt één van de verrassingen van het jaar, want de kip, patat en appelmoest met kers tijd is daar wel verleden tijd. We hebben echt heerlijk gegeten. Het waren hele mooie en verfijnde gerechtjes.
In November is ook Eric jarig. Dat hebben we klein gevierd, maar we zijn wel samen een avondje uit geweest. Daar moet je altijd even een reden voor zoeken. Even datenight en quality time. Naar de foodhal in Breda en daarna gokken in het casino.
In November ging ik ook nog met vriendinnen uit eten en wederom stond Breda op de agenda. We gingen voor een snellere maaltijd bij De Pasta Kantine, want daarna gingen we naar de bioscoop voor de kerstfilm geïnspireerd op de muziek van George Michael en ik ging nog eten bij
Breda eten bij Bobbis Bar en zoals wel vaker gebeurd was het te gezellig en maakte ik alleen nog een foto van het dessert; de red Velvet cake. Het interieur is daar ook zo tof, maar de zaak zo redelijk vol dat dat een beetje verloren ging. Al gaat fluweel er dit jaar echt uit.
En natuurlijk kwam Sinterklaas in November! Bij ons in huis is dat erg belangrijk, vooral met een 5 jarige en 1 jarige! Het moet groots gevierd worden. Sinterklaas komt toch wel bij opa’s en oma’s? Op school? Bij ons thuis? Hoe komt hij binnen? We gingen dus naar Sinterklaas op school, Sinterklaas in het dorp, de Sinterklaas musical en Sinterklaas op het werk en dan moest het in December nog echt gevierd worden.
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – December
Sinterklaas was natuurlijk nog niet afgelopen, want het moest nog echt gevierd worden. Met drie opa’s en oma’s betekend dat bij ons drie keer vieren. Leuk en gezellig! Want als Sinterklaas bij opa en oma 1 komt, dan komt hij ook bij opa en oma 2 en 3 dat is kinderlogica.
Sinterklaas afgelopen betekend ook de kerstboom erin! En voor ons sinds jaren weer eens een echte kerstboom. Aantal beginnersfoutjes, maar ach volgende keer beter. Wat gaan we lekker niet vertellen. We konden er zelf hard om lachen in ieder geval.
Helaas moest ik deze maand een persreis naar Düsseldorf cancelen. Mijn reisgenootje kreeg zwaar de griep, maar dat kan gebeuren. Ze zijn zo ontzettend lief dat de reis voor volgend jaar alweer in de planning staat en daar hebben we ontzettend veel zin in! Düsseldorf in kerstsfeer ontdekken en dan komen er dus voor dit blog ontzettend veel leuke en nieuwe tips bij. We hadden alle restaurantjes en must do tips al uitgezocht. Maar er stond nog een laatste en geweldige persreis in de planning! Mijn rondreis door Cork in Ierland! Niet mijn eerste keer Ierland, maar het was wel heel lang geleden. De vorige keer was ook naar Dublin en deze gedeeltes zijn niet met elkaar te vergelijken, weet ik nu. De tips en blogs komen er aan. Maar hier alvast een aantal mooie sfeerbeelden.
Bij terugkomst was het tijd voor het kerstfeest op school! Zo leuk en gezellig. Naast het kerstontbijt van de kinderen op de laatste schooldag was er ook een kerstmarkt op donderdagavond voor ouders, ooms, tantes en opa’s en oma’s met kraampjes waar je kunstwerkjes kon kopen, spelletjes kon spelen en natuurlijk wat lekkers. Dit voor een klein bedrag, maar de opbrengst gaat naar de school, zodat ze meer leuks kunnen doen voor de kinderen en KIKA. Goed idee toch!
De vorige maand hadden we de smaak te pakken. Dus we gingen weer voor een avondje samen uit. We waren wel een beetje laat dus we hadden onze reservering bij het gewenste restaurant gemist en zouden ook als we daar gingen eten de film van Penoza missen dus het werd de Griek, maar ook niks mee, want het is onze favoriet in Breda.
Daarna door naar Pathé Breda om daar onderuit te hangen in de relax seats en naar Penoza – The Final Chapter te kijken. Toch weer heel spannend en altijd hoop je dat er nog meer van komt. Blijft toch gewoon ontzettend goed.
In Den Bosch mocht ik gaan lunchen bij Nippen en ik nam gezellig de moeder van een schoolvriendje van Florian mee konden we gezellig bijkletsen over van alles en nog wat en het eten bij Nippen was ook lekker! Wij vinden het een aanrader voor de brunch en lunch.
De kerstvakantie was ondertussen al begonnen en naast dat ik in deze periode al het feestkoken al een beetje had gehad, want er stonden weer veel nieuwe feestelijk recepten op de blog, moest er natuurlijk nog kerst gevierd worden! Dit jaar vierden wij kerst thuis, gingen we naar Hotel New York, waar echt alles mis ging wat mis kon gaan (geen aanrader dus) en ik kraak hier niet snel wat af dan zeg ik het liever niet, maar we hebben er flink voor betaald en de naservice is ook echt heel slecht, en vierden we kerst bij mijn schoonmoeder thuis. Een drukke en gezellige agenda. De kerstkalkoen ging bij ons bijvoorbeeld pré kerst al op en het recept kun je hier vinden. Maar voor de kerst was het veel meer ontspannen.
En dan nog even heerlijk kerst perfect op de foto…
En natuurlijk kerstkoekjes bakken.
Tweede kerstdag gingen we naar Hotel New York waar het met elkaar gezellig, maar waar het verder nogal een tegenvaller was en dan drukken we het zacht uit. Van alles was Philou het meest tevreden met haar fruitspiesjes.
Voor het diner schoven we aan bij mijn schoonmoeder en zie achter de glazen een dolgelukkige Philou aangeschoven voor het volgende diner.
Na de kerst was de kerstvakantie natuurlijk nog niet afgelopen. Dus we besloten er nog een derde kerstdag aan vast te plakken met een dagje kerstcircus in Utrecht. Een kerstdag met alleen het gezin.
En na bijna twee jaar afwezigheid was het grote kerstcadeau dit jaar een nieuw Eftelingabonnement voor het hele gezin! Waar we ondertussen al veel gebruik van hebben gemaakt! We waren zo slim om deze te gaan op één van de drukste dagen van het jaar, maar ja Winter Efteling is Winter Efteling en daar wilden we echt in kerstsfeer nog even van genieten en dat hebben we gedaan. Nu hebben we in 2020 weer een jaar plezier.
Het jaar hebben wij natuurlijk afgesloten met een gezellige oudejaarsavond en op naar een mooi 2020!
Meer lezen? De maanden januari t/m juni kun je hier terug lezen!
Het jaar 2020 is al begonnen en wat we deden in januari kun je hier lezen!
Meer lezen van Foodblog Foodinista en niks missen? Volg foodblog Foodinista op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's