Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Wat een jaar – Deel 2

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Wat een jaar – Deel 2

Deel deze post

Was het eerste gedeelte van het jaar prachtig met mooie gezinsmomenten, reiservaringen en als topper het huwelijksaanzoek nu is het tijd voor het Foodblog Foodinista jaaroverzicht 2019 – deel 2 van Foodlifestyleblog Foodinista. En wellicht heb je als rondgekeken bij Deel 1 dus dan weet je wat ik met je ga delen. Een lange inleiding is niet nodig. Maar we gaan van restaurants, naar kinderverjaardagen, familifotoshoots en natuurlijk de feestdagen. Hier komt het Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – deel 2!

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Juli

In de Juli zat het allereerste schooljaar van Florian erop! Super trots natuurlijk. Hij had het, vonden wij natuurlijk, heel goed gedaan. Maar Florian was ook heel moe van alle ervaringen. De vakantie had hij echt wel verdiend, rust en tijd met elkaar. In het voorjaar hadden we al goed vakantie gevierd met opa en oma in Turkije, wat je al kunt teruglezen in het eerste deel van het jaarverslag, voor het 50 jarig huwelijk en tijdens onze vakantie met het gezin in de Ardeche en Toscane. Deze ervaringen kun je ook teruglezen in het jaarverslag en over Toscane kun je vooral hier heel veel lezen.

Het was sowieso een hele warme zomer, maar er draaide veel in de bioscoop en op dinsdag ging Philou naar de kdv en was het mama en Florian dag. Bioscoop, theater, speeltuin, tosti’s, pizza en af en toe McDonals, want ja het was Florian dag. Ik word daar af en toe helemaal niet blij van.

Samen naar de bioscoop in de zomervakantie
Genieten bij McDonalds in de zomervakantie
Genieten bij McDonalds in de zomervakantie

Gezellig dagen samen en op stap! Bioscoopje en McDonalds. Daarna nog even naar de speeltuin.

Ook was het bij ons in het dorp kermis en kwamen de hoofdrolspelers van de Fabeltjeskrant op bezoek en daar moest meneer naartoe!

Kermis in Kaatsheuvel met de Fabeltjeskrant
Voorjaarsuitjes bij Ticketveiling.nl!
Kermis in Kaatsheuvel met de Fabeltjeskrant

En er moest een giga blauwe suikerspin gegeten worden op de kermis.

Tussendoor mochten Eric en ik op persreis naar de Dordogne! We mochten met zijn tweetjes! Een luxe, maar ook wel even pittig in de zomervakantie. Wat fijn dat het als werk mag, zo genieten! Maar wel even de kinderen missen in een mooie tijd. Al logeerden opa’s en oma’s bij ons in huis en dat vonden de kinderen één groot feest! Jammer genoeg voelde ik mij zelf niet zo fit met achteraf urineweg ontstekingen en nog wat andere ongemakken. Vanaf die tijd moest ik stoppen met NewFysic, lag niet aan het programma, maar blijkbaar wel nog aan mijn medische achtergrond (iets te graag en iets te snel), en kwam ik weer in de medische molen terecht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wanneer je weer thuis bent dan is alles nog mooier. Op deze geweldige locatie in de #dordogne mochten wij De Franse feestdag 14 juli vieren met naast het prachtige uitzicht over de wijngaarden, het heerlijke eten en de wijntjes, uitzicht over de stad #bergerac van Cyrano inderdaad en ook nog eens een spetterend vuurwerk. Dus denk je nog eens aan een interessante, culturele en culinaire citytrip denk dan aan Bergerac, zeker doen. @dordogneperigordtourisme. * * * P.s. In de stories in mijn profiel bij #frankrijk🇫🇷 deel ik nog veel meer met je. * * * #dordogneperigordtourisme #dordognevalley #dordognetourisme #dordognefrance #dordogneperigord #igersdordogne #francemylove #visitfrance #frankrijktoerisme #foodinistanl #dutchfoodie #foodtraveller #malfourat #bistronomie #frenchcuisine #restaurantwithaview #vinyard #travelphotography #travelpicture #reizen #reisbloggers #opreis #reisdagboek #zuidfrankrijk #wijnreis #etenopreis #foodinistatravels

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Goedemorgen! Of eigenlijk goedemiddag al…. vandaag begonnen we de dag relaxed thuis koffietje, met de kinderen en ook de gewone heisa. Ik moest even denken aan deze heerlijke ochtend met z’n tweetjes in de #dordogne bij @chateaulesmerles. Ontbijten in het zonnetje, even alleen voor jezelf zorgen en daarna gingen we door naar de #kookworkshop bij dezelfde locatie en leerden we de geheimen van de streek kennen. Er samen tussen uit zijn kan soms even heel fijn zijn en dan ben je ook weer heel blij als je thuis bent. Opladen, ontdekken en even qualitytime. Wist je dat je vanuit @rotterdamthehagueairport ook makkelijk voor een weekendje naar de Dordogne kunt vliegen? Met @transavia naar @aeroportbergerac een aanrader voor een #culinairreisje * * * #breakfast #ontbijtenindezon #zuidfrankrijk #dordognetourisme #dordogneperigordtourisme #lesmerles #weekendjeweg #citytrippin #wijntoerist #france #visitlafrance #ladoucefrance #frankrijkvakantieland #breakfastideas #hotellifestyle #travelphotography #foodinistanl #foodinistatravels #francetourisme #chateau #dordognefrance #igersdordogne #discoverdordogne

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Nee het is niet iedere dag feest. Vanochtend was het koffie met de kinderen en besloot ik er een zondags schrijfdagje van te maken. Het is een beetje jongleren in de zomervakantie. Herkenbaar? Gelukkig zijn daar wel team opa’s en oma’s en natuurlijk wisselen @michgelsen en ik elkaar veel af. Wel hebben we weinig kdv. Veel tijd met de kinderen doorbrengen is tenslotte leuk, want het gaat (cliché) al zo snel. Wel moest ik vanochtend even terugdenken aan dit heerlijke ontspannen ontbijtje samen met Eric in de #dordogne bij onze B&B in #bergerac @leclosdargenson echt genieten! Van flan, vers fruit, Franse kaasjes en natuurlijk croissant. Maar nu aan de schrijf. En uhm hoe pak jij het aan deze zomervakantie? Veel thuis, ga je op reis, misschien ook wel naar Frankrijk of de Dordogne? * * * P.s. Meer #frankrijk bekijk je in het profiel van @foodinistanl en de verzamelde Frankrijk story. * * * #zomervakantie #vivelafrance #breakfast #summerinspiration #sundaymorning #zondaginspiratiedag #ontbijtje #ontbijttafel #foodinistanl #foodinistatravels #goodvibes #discoverunder5k #travelinspiration #frankrijktoerisme #zuidfrankrijk #dordogneperigordtourisme #dordognevalley #dordognetourisme #instabergerac #dutchfoodie #dutchfoodblogger #travelpassport

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Proost op het weekend! Waar proost jij dit weekend op? En misschien wel op je wel verdiende vakantie! Wat zijn de plannen? * * * P.s. Deze foto is gemaakt in de #dordogne bij vines de @pays_de_bergerac_tourisme. Ze waren toen de puntjes op i aan het zetten. Maar nu is het prachtige gebouw geopend. Je kunt daar in #bergerac als eerste de streek proeven en ontdekken om vervolgens de stad Bergerac in te gaan of de streek de @dordogneperigordtourisme. Niet onbelangrijk alle wijnen zijn er vertegenwoordigd en de streekproducten. Kortom een bezoek waard. * * * En tja een beetje een verhit hoofd we mochten ik Frankrijk de eerste hittegolf ervaren en name de #hittegolf mee naar huis. * * * #frankrijk #visitfrance #frankrijktoerisme #vivelafrance #dordognevalley #dordognetourisme #igersdordogne #wijntoerisme #bergeracwines #cyranodebergerac #foodinistanl #dutchfoodie #wijn #salut #zomerinspiratie #foodinistatravels #zomerdrankje #reisinspiratie #citytrip #travelpassport #drinkup #instagood #discoverfrance #wijnproeverij #dutchtraveler #igersfrance #dordognewines

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

De Dordogne is gewoon weg genieten. En ik had nooit verwacht dat je naast een uitgebreide gezinsvakantie met bijvoorbeeld een camping je er ook makkelijk een weekendje naartoe kunt gaan met een directe vlucht met Transavia vanaf Rotterdam. Maar daar vertel ik je hier nog veel meer over.

Toen we terug kwamen was het direct weer papa en mama tijd. We gingen met de kinderen een dagje naar Julianatoren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vorige week braken wij de week doormidden @dejulianatoren en Florian heeft het er nog steeds over. Het was zo geweldig om #julenjulia in het echt te ontmoeten. Hij is compleet onder de indruk. Niet alleen daarvan hoor. Ook de dino’s, het reuzenrad, de achtbaan, de speeltuinen, de shows en alles alles alles. Wij hebben meegefeest met de #julenjuliazomerweken die deze zomervakantie in het park zijn. Zo reis je de wereld rond en staat alles in een extra zomers teken, maar vergeet ook de #zomeravonden niet, dan kun je extra lang van #julianatoren genieten. Aanrader, want wij hebben lang niet alles gezien en ondernomen tijdens een dagje. Als je kindjes iets groter zijn of het gewoon aankunnen: DOEN! Wat mij nog meer is opgevallen; bij Julianatoren is het zeker niet nodig om te leven op Friet met Frikadellen, al kan het lekker zijn en doe ik Florian met kidsbox een groot plezier. Wij drinken daarentegen in de ochtend na onze toch wel lange autorit lekker koffie en de kinderen aten lekker aardbeien en appeltaart mee. Verwennerij, hoort erbij. Lunch bij de toko. Het potje voor Philou kwam niet uit de tas. Lekker nasi. En voor we naar huis gingen een broodje filet american en broodje carpaccio voor @michgelsen en mij. Een lekker dagje! En als het aan Florian ligt, snel weer. * * * #onderwegmetkinderen #apeldoorn #nederland #foodinistaloveskids #neverstopexploring #foodinistanl #zomervakantie #summerinspiration #zomerdagen #woensdaginspiratie #breekdeweekdoormidden #kidsinspiration #mamadagen #reizenmetkinderen #zomerfeesten #altijdonderweg #watgaanwedoen #igersnetherlands #florian #leukedingendoen #bloggernl #bloggerstyle #dutchblogger #lekkereten #familiefotografie #invited

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Een dag genieten! En ik denk voor Florian één van de leukste ervaringen. We wonen een soort van naast de Efteling, maar Florian vraagt continue om Julianatoren en dan vooral om Juul en Julia. Het zegt wel wat natuurlijk. Nog veel meer van onze ervaringen ook met Philou kun je hier lezen.

De gezellige weekenden, speeldates en dinsdagen gingen door. Maar ook papa en mama gingen samen nog even op stap! Na tijden, inderdaad zwangerschappen, huis verbouwen etc. Gingen we weer eens naar een festival en wat voor één! De Zwarte Cross. We gingen de Zwarte Cross naast muzikaal culinair ontdekken en wow dat kan wel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Staan ze nu culinair te doen op de @zwartecross? Zeker weten! Gisteren was het #fijnproeven en #sfeerbeleven tijden de #zwartecross. Echt geweldig! Het ene moment ga je Oerend Hard en Rainbow Over the Sky in de Dansvloer Tent dan ga he toch even genieten van een Michelin hapje? Wat dacht je van een gepocheerd eitje met kaviaar van de @restaurantdebasiliek bij #lecliqueclaque de sterren automatiek. Daarna doorrennen met je kaasfondue naar @bizzey, want ja #mybodyismytemple dat zou #tanterikkie ook zeggen. Het is maar net hoe je het ziet. Om niet te vergeten die #allamericangrill bij The Bayou met relaxte Americana muziek als toetje. En natuurlijk spoelen met een @grolsch_nl IPA en #pinkgintonic bij de loco arena, want dat is niet te missen met veel tunes uit #brabant @snollebollekes. Nu bij komen en te bedenken dat er nog zo veel meer is en ik vaker, meer en langer wil gaan. Maar dit proevertje was heerlijk! * * * #zwartecross2019 #festivals #festivalsinnederland #festivallife #festivalvibe #festivalfood #summervibes #summerfestival #zomerdagen #zomerfestivals #zomersedagen #foodinistanl #foodinistatravels #weekendvibes #happyvibes #michelinguide #michelinrestaurant #dutchfood #dutchie #instanetherlands #discoverunder5k

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Onze hele ervaringen tijdens de Zwarte Cross en vooral heel veel eerste indrukken kun je hier verder lezen.

Om de maand geweldig af te sluiten. Ontvingen we in Juli een nieuwe barbecue. Doordat Juli eigenlijk onze zomervakantie maand was zat de zomervakantie er ook weer een beetje op dus deze is niet meer heel veel gebruikt en het weer werd ook al heel snel jammer, maar dit jaar zal hij veel meer worden gebruikt. Wel is de barbecue voor de winterbarbecue al goed getest. Wat wij er van vinden en een leuk winterbarbecue recept kun je hier vinden.

Borrelbrood barbecue recept - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista
Dry rubs kopen

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Augustus

In oktober ontdekte ik voor het eerst de bloemenpluk tuin hier in de regio, nou ja in Waspik, een klein stukje rijden, maar het is de moeite waard. Ik ben dol op verse bloemen huis, maar ik gun het mij zelf te weinig. Maar het allerlukste is het wel om de bloemen in de lente en zomer zelf te gaan plukken. Dan heb je echt van die grote volle vazen in huis staan.

Dit bericht bekijken op Instagram

De bloemetjes en bijtjes… Ook graag bloemen op tafel? Gisteren vonden we het nog een klein beetje leuker, want we gingen zelf bloemen plukken. Onze eigen wildbloemen plukken in een pluktuin. Prachtige kleuren, leerzaam en leuk om te doen. Ik kreeg er ook weer weddingvibes van en inspiratie. Want bloemen moeten tenslotte bii een bruiloft. * * * #pluktuin #wildbloemen #weekendactivities #leukmetkinderen #saturdayinspiration #sundayinspiration #onsbrabant #noordbrabant #visitbrabant #bloemenmeisje #bloemenjungle #foodinistanl #foodinistatravels #bloggerstyle #dingentedoen #trouwenin2020 #bruiloftmich #foodinistagaattrouwen #reizenmetkinderen #nederland_ontdekt #weddingvibes #trouwenmetkinderen #zomervakantie #neverstoplearning #bloemetjes #bloemenenbijtjes #pamjehaardanst #blondeshavemorefun #glanzendelokken

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Met Florian, Philou en mijn moeder ging ik ook nog een dagje op stap naar Haarlem. Het was nog zomervakantie en ik had Florian beloofd dat we gingen kijken waar hij is geboren. Een soort fascinatie. Het begon allemaal zo rond de geboorte van zijn zusje toen wilde hij ook alles weten over zijn eigen verhaal. Dus een dagje Haarlem. Een bezoek aan ons eerste huis en aan het ziekenhuis waar zowel Florian en ik zijn geboren. Dus mijn moeder ging ook mee voor een ’tripje down memorylane’.

Dagje naar Haarlem met de kinderen

Ondertussen werd er ook nog lekker geluncht tijdens de zomervakantie met vrienden en kinderen. De Seterse Hoeve was zo’n fijn plekje waar we vaak kwamen, maar deze heeft het heet afgelopen jaar niet overleefd. Ik denk zelf dat het als restaurant gewoon goed ging, maar dat het bedrijf zelf gewoon te groot was. Hotel, feesten, bruiloften etc.

Dit bericht bekijken op Instagram

Heel veel uitleg heeft deze triple chocolate brownie taart niet nodig natuurlijk… en dat de punt helemaal opging… dat het genieten was…. dat ik steeds dacht nog een beetje… dat ik daarna toch wel misselijk was… maar dat het het waard was… chocoladehemel alom… * * * #fijnedag #oosterhout #chocoladebrownie #triplechocolate #brownietaart #setersehoeve #genieten #smullen #lunchmetdessert #dessert #toetjes #foodinistanl #onsbrabant #noordbrabant #eteninbrabant #restaurantfood #chocolatelovers #foodpornshare #foodbuzz #foodblogfeed #dutchfoodblogger #dutchfoodie #americanfood #dreamingofchocolate #fingerlickingood #zolekker #genietenvankleinedingen #koffietijd #chocoladetaart #taarten

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Maar uiteindelijk kwam er ook aan de zomervakantie een einde!

Dit bericht bekijken op Instagram

BACK TO SCHOOL – De zomervakantie zit er op en eigenlijk is het heel hard gegaan. Florian verheugde zich erop om weer naar school te gaan. Niet zo raar ook. Ze doen zo veel leuke dingen. Daarbij starten ook zijn sportactiviteiten weer en ziet hij al zijn vriendjes en vriendinnetjes weer veel vaker. Alleen maar leuk! * * * De zomervakantie vond ik zelf snel gaan. Wij gingen niet met het gezin weg, maar wel in mei en juni, waardoor het wel 11 weken leken. Ik werkte minder, maar samen met de kinderen tijd doorbrengen is zo waardevol. Cliché, maar je krijgt het nooit meer terug. We gingen naar #toscane, de #ardeche en #turkije in het voorjaar. De zomervakantie brachten we door met #leukedingendoen. Van @dejulianatoren tot diverse bioscoopfilms, zoals de #leeuwenkoning, #casperenemma, maar ook gingen we naar poppentheaters en speeltuinen. Ook een dagje @visithaarlem, want Florian wilde zo graag weten waar hij is geboren. Heerlijk was het. Natuurlijk veel tijd met vrienden en familie. Spelletjes spelen en terrasjes pakken. We gingen verder de #bruiloftplannen, waardoor Florian er bewust bij betrokken was. We kijken er met plezier op terug. Nu weer even ‘normaal’ het zzp-leven, of wat dat is. Want #vrijheid daar ben ik mij nu nog meer van bewust. Want oh ja ik heb ook regelmatig tot 12 uur in de avond gewerkt als de kindjes op bed lagen… maar ja dat kan gewoon. * * * Nog leuke tips voor de #zomervakantie of bekijken wat wij hebben gedaan? Ga naar de blog link in bio @foodinistanl of bekijk de story verhalen in de bio. #fijnezomer * * * #backtoschool #happydays #momlife #familygoals #familytime #summerof2019 #brabant #groep2 #bloggernl #mamaliefde #mijnzoon #foodinistanl #datwasleuk #behindthefoodie #handjesindelucht #zomerinbrabant #scholenzijnbegonnen #vrolijkerd #normaleleven #momswithcameras

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Toen de scholen weer waren begonnen en wij weer waren gewend aan ons normale ritme stond er voor mij een geweldige persreis naar Noord Engeland op het programma om de steden van Noord Engeland te ontdekken! Voor deze reis begon ik in Newcastle en mijn reisverslag en ervaringen kun je hier lezen.

Reis tips in Verrassend Newcastle Upon Tyne van Foodinista Rivier de Tyne

Om daarna door te reizen naar de stad van de Beatles en nog veel meer muziek, maar vooral ontzettend veel verrassingen in Liverpool, waar je hier veel meer over kunt lezen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Afscheid van #Liverpool een beleving en een eerste kennismaking kan ik wel zeggen. Want wat een stad! #umbrellainthesky zegt het helemaal. Liverpool is rijk en kleurvol. Van natuurlijk de #thebeatles, diverse musea, 100-en wellicht 1000-en pubs en restaurants, wandelroutes en nog veel meer. Daarbij is Liverpool een eerste keer ook overweldigend, maar fantastisch! Ik verzamelde mijn eerste indrukken voor je van mijn moment met The Beatles, een echte Penny Lane lager, stevige pizza voor de trek, vegan red velvet cake, de prachtige docks met musea en dit alles ga je terug lezen. En nu? Nu ga ik met de trein naar Manchester een nieuw avontuur! #neverstopexploring #travelfoodie * * * #foodinistanl #foodinistatravels #visitliverpool #liverpoolcity #liverpoolfood #liverpoolfoodietravel #colourfull #travelgram #citytripping #visituk #travelvibes #travelpassport #houseofbritain #citiesofnorthengland #visituk #dutchfoodblogger #dutchtraveler #dutchtravelblogger #onmyway #discoverliverpool #travelgram #travelphotography #3opreis #reiservaringen #reistips #rondreizen #liverpoolneverdisappoints

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Wat is het geweldig dat Noord Engeland op een klein afstand zo veel steden heeft en dat je daar makkelijk kunt rondreizen, want op een kleine afstand ligt Manchester, waar je hier meer over kunt lezen.

Dit bericht bekijken op Instagram

De tour door #citiesofnorthengland gaat door. Oké ik zit nu wel aan mijn laatste ontbijtje in Hull en vanavond ga ik afscheid nemen van #Engeland. Ik moest nog even denken aan Manchester een grote stad die een indruk heeft achtergelaten. Groot, hoog en overal wel iets te zien en te beleven. Als #foodie moet je natuurlijk mee op een #foodtour in #manchester! Het eten ga ik zeker met je delen, maar zijn alleen deze plekjes en snapshot al niet pakkend? En dan zijn het allemaal toffe #foodhotspots met beleving. #thatswhyilikemanchester * * * #discovermanchester #manchesterfood #manchestercity #manchesterfoodie #foodinmanchester #manchesterfoodtourist #manchesterfoodtour #travelmanchester #visitmanchester #foodinistanl #dutchfoodblogger #dutchtraveler #neverstopexploring #foodtravel #travelfoodie #travelholic #travelphotography #travelgram #citytravel #visituk #travelaround #wonderlust #beautifuldestinations

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Tussendoor bezocht ik ook het geweldige Bolton Food Fest, ongeveer 20 minuten met de trein vanaf Manchester, en zo de moeite waard! Je zou er al een weekendje voor naar Engeland gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Daar ging ik gisteren met mijn haloumi frietjes, geweldig idee en ik ga het uitwerken met zalige toppings, het @boltonfoodfest ontdekken. Weer een #foodfestival en waarom helemaal in Engeland? Omdat het één van de grootste is van Europa! Groot staat niet altijd voor goed. Dus ik wilde het zien, proeven en beleven. Vanuit Manchester op de trein naar Bolton. 20 minuten verder van de drukte naar een kleine overzichtelijke stad vol eten! De hele stad vol foodstands! Pak je favoriete #streetfood of ontdek iets nieuws. Ondertussen lopen de #foodie straatartiesten je voorbij. Ik ging naar een gratis #cookingclass van lokale chefs en leerde #sousvide applecrumble bereiden. Daarna was het tijd voor een #masterclass van @jamesmartinchef wat een feest!, ja van @24kitchen_nl, Aanschuiven aan de perstafel en in een tent met 500+ aanwezigen werden op hilarische wijze 4 #fingerlickinggood #gerechten bereid. Ze brengen je allemaal dichter bij de eerste hulp of het laatste station, maar ja de chef zelf zegt het ook: dan heb je wel@geleefd. Genieten was het! Voor deze demo’s moet je kaartjes regelen vooraf, maar het is zonde moeite waard! Een #foodfeest waarvoor je zeker naar Bolton zou reizen als foodie en waar ook andere bekende chefs hun naam aan verbinden. Niet te vergeten de geweldige taart @rosiecakediva Ga even helemaal naar rechts, want ja dat is taart! * * * #boltonfoodfest #visitbolton #citiesofnorthengland #jamesmartin #24kitchen #boltonfood #visituk #ukfood #foodinistanl #dutchfoodblogger #dutchfoodie #foodinistatravels #travelblogger #halloumi #travelphotography #foodphotography #foodlovers #discoverfood #travelholic #neverstopeating #eatinghabits

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En de reis en de maand heb ik afgesloten in Hull aan de Engelse kust om vervolgens met P&O Ferries terug naar Nederland te varen.

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – September

De maand september begint altijd heel feestelijk! Florian werd al weer 5 jaar. Dat hebben we thuis gevierd met familie en vrienden, op school werd het uitgebreid gevierd waar wij bij mochten zijn en met zijn eerste echte eigen kinderfeestje.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik kan het zelf amper bevatten, maar deze dag is gewoon al weer 5 jaar geleden. 5 jaar geleden maakte Florian van mij een mama en van @michgelsen een papa. Je hebt ons zo veel rijker gemaakt, zo veel meer dan dat we ooit hadden kunnen dromen. Ja ook armer haha, maar dat hebben we er allemaal voor over jouw liefde, vreugde, enthousiasme, warmte, eerlijkheid en speelsheid en wijsheid zijn zo hartverwarmend en maken ons iedere dag wijzer. We houden zo veel van jou. Nu alles iets minder snel, want deze 5 jaar zijn voorbij gevlogen. Gefeliciteerd Florian! Wij houden van je * * * #florian #happybirthday #gefeliciteerd #mamaliefde #foodinistanl #kleinejongen #kleinejongenswordengroot #bloggernl #dutchblogger #momlife #verjaardag #mijnzoon #verjaardagstaart #richkidsofinstagram #kinderfeestje #kidsstyle #vijfjaar #happytime #goodtimes #lovemyson #timeflies #familylife #realinstagram #discoverunder5k #kaatsheuvel #loonopzand #brabant

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Trakteren is ook niet meer wat het geweest is en dat bedoel ik heel positief. Ik begrijp nu waarom Florian er al heel de zomervakantie druk mee was. Op school werd er één groot feest gevierd. Ja de traktatie delen we uit aan het begin van de ochtend, maar wel nadat we met het hele gezin feest gevierd hebben. Een huldeboog, liedjes zingen, herinneringen delen, kaarsjes uitblazen en ga zo maar door. Ja ik ben een trotse moeder, maar ik ben ook dankbaar voor de juf die er zo’n feest van maakt en onze kinderen deze geweldige herinnering geeft. * * * #trakteren #kinderfeestje #verjaardag #verjaardagstaart #happybirthday #florian #foodinistanl #traktatie #foodinistanl #foodinistaloveskids #snoepen #schooldagen #kleuterjuf #kleuterwereld #kleuterwereld #kleuterklas #kaatsheuvel #loonopzand #brabant #mooiedagen #mamaliefde #momlife #moederschap #moederliefde #trotsemama

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Er zijn momenten dat ik gisteren misschien nog wel harder gelachen heb dan de kinderen zelf, want wat is het plezier onbevangen van kleuters. Ja het was tijd voor het kinderfeestje van Florian! Ik gun alle kleuters privacy dus ik deel het heerlijke snoep en cakemoment, maar bij de @ods013tilburg gingen we beleven en doen! Van films maken, verkleden, knikkerbanen bouwen, 3D tekeningen maken tot raketten lanceren wat tof! En we hebben natuurlijk gezongen en gesnoept. Daarbij genoot ik zelf gewoon van alle enthousiaste kleuters die om 4 uur waren afgebrand en lag ik ook zeer vroeg even een dutje te doen ssssssst geheimpje. * * * #florian #kinderfeestje #tilburg #spoorzone #spoorzone013 #spoorzonetilburg #verjaardagsfeestje #verjaardag #kaatsheuvel #waalwijk #loonopzand #cakedecorating #verjaardagstaart #kinderverjaardag #foodinistanl #dutchfoodblogger #bloggernl #momlife #moederliefde #noordbrabant #onsbrabant #tilburgismooi #sweethtooth #foodphotography

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Een week later nam ik Florian mee naar de kick-off van het Speelgoed van het jaar! Over de winnaars vertel ik je hier nog veel meer. Kortom, Florian had hele goede weken. Daarbij waren er ook nog een aantal vriendjes jarig dus het begin van september stond in het teken van de kinderen en feestjes.

Half september is in de Langstraat, waar Kaatsheuvel onderdeel van is, altijd een groot wandel evenement in één nacht 80km wandelen. Het wandelen daar zal ik nooit aan mee doen. Te zwaar en dat kan ik gewoon weg niet. Maar de deelnemers vind ik ware helden. Daarbij zijn er altijd diverse evenementen om de wandelaars aan te moedigen. Zoals bij ons in Kaatsheuvel het 80 van de Langstraat Ontbijt, zodat je kunt ontbijten en direct de wandelaars aanmoedigen. Natuurlijk gaan de inkomsten weer naar diverse Goede doelen. Een soort win-win-win actie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Zondagavond! Het weekend zit er bijna weer op. Hoe was jullie weekend? Hier eigenlijk wel relaxed. Gewoon van die weekend dingen. Bioscoop, vrienden, sportclubs en vandaag de @80vandelangstraat het #wandelevenement van, inderdaad, #delangstraat en dat is in #brabant. Helden hoor! In één nacht zonder slapen natuurlijk 80km lopen . Dat ga ik de deelnemers nooit nadoen. In de ochtend komen de deelnemers door #kaatsheuvel daar hebben we ze aangemoedigd, met vrienden die niet op de foto staan (privacy enzo) en tijdens een ontbijt meegefeest. Super georganiseerd door vrijwilligers en met bijdrage van sponsoren. #80vandelangstraat staat dus altijd in de agenda, want voor ons is het al weer een aantal jaar feest. #wateenfeest ! * * * #onsbrabant #waalwijk #dongen #kampioenen #loonopzand #omroepbrabant #noordbrabant #visitbrabant #foodinistanl #dutchblogger #bloggernl #dutchfoodblogger #gezinsleven #gezelligheid #ontbijt #breakfast #netherlands #nederland

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

De maand heb ik vervolgens afgesloten met het voorproeven bij Tilburg Culinair! Het evenement begon een week later, maar samen met de jury mocht ik alle gerechten alvast voorproeven en dat was niet bepaald een straf. In 2020 keert Tilburg Culinair helaas niet meer terug. Voor het festival kan geen goede locatie meer worden gevonden wat na 30 jaar wel erg spijtig is. Daarbij is het wel een aanrader om juist de nieuwe horeca in Tilburg te gaan ontdekken, want daar opent tegenwoordig zo veel nieuwe en mooie horeca.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wat een feestje vandaag als ontbijt en lunch mocht ik alle gerechten van @tilburgculinair voorproeven. Dit plaatje, een vegetarische tartaar van diverse structuren van tomaat is één van die gerechten die volgend weekend worden geserveerd tijdens #tilburgculinair2019. Daar krijg je toch trek van? En ik kan je vertellen de smaken en structuren zijn ook bijzonder. Vlees of vis mis je niet bij deze tartaar. Zal ik deze week nog een aantal gerechtjes delen? Ik weet ook zeker dat jij dan volgend weekend wilt gaan proeven en ontdekken tijdens #tilburgculinair. * * * P.s. Tilburg Culinair kan in de agenda van 27-29 september voor #heerlijkegerechtjes uit #tilburg en omgeving. * * * #aantafel #restaurantsofinsta #restaurantfood #vegetarisch #tilburgfood #foodtilburg #tilburgfoodie #brabant #onsbrabant #foodfestival #foodinistanl #dutchfoodblogger #bloggernl #noordbrabant #loonopzand #udenhout #kaatsheuvel #lekkereten #uiteten #uiteten #watgaanwedoen #weekendinspiratie #mooiegerechten #beautifulcuisines

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Oktober

In Oktober stapte ik op de trein naar de Loire. Geen vliegtuig deze keer, maar dankzij de persreis kwam ik er achter hoe makkelijk het kan zijn om naar Zuid Frankrijk te reizen met de trein. Naar de Ardeche reden wij met de auto gereden met de trein ben je twee keer sneller, vooral met 2 personen en voor een weekendje weg een echte aanrader en milieuvriendelijker dan vliegen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wanneer je aan het reizen bent geniet ik altijd volop van het moment, maar nu ik weer thuis ben kan ik de geweldige ervaringen nog meer in mij op nemen. Zo mocht ik afgelopen week rondreizen door de @tourisme42 #loire en werden al mijn zintuigen geprikkeld bij Restaurant Le Central in Roanne een pareltje en de Franse #bistronomy van de Franse @maisontroisgros Familie welke ook 3 Michelin* heeft mogen ontvangen en waar diverse chefs zich laten trainen. Natuurlijk ga je om te eten, maar ondertussen neem he de details van de service, het bestek en de sfeer in je op en dan weet he weer hoe het hoort. * * * Oh ja, wat hebben we gegeten? Ik koos voor het #lunchmenu van de dag. Prima! En voor 22,00 Euro een Franse klassieker #blanquettedeveau en peer in witte wijn met room. Plaatjes en #smullen! * * * Meer zin van #frankrijk en de #loirestreek ga naar mijn Frankrijk Story en binnenkort natuurlijk op de blog! Waar je al diverse inspiratie voor Frankrijk kunt vinden in de link in bio @foodinistanl * * * #loiretourisme #visitfrance #troisgros #roanne #roannecity #loirelovers #loiremylove #frankrijktoerisme #frankrijkvakantieland #foodinistanl #foodinistatravels #dutchfoodblogger #restaurantfood #restaurantsofinsta #frenchcuisine #beautifulcuisines #fransekeuken #eteninfrankrijk #travelphotography #neverstopexploring #neverstopeating #foodtraveller #travelfoodie

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik ben echt dol op kaasjes naast chocolade weet ik wel zeker dat ik daar mijn rondingen aan te danken heb. Gewoon heerlijk! Maar dit kaasje! Goddelijk! Truffel en de zachte kaas smelten weg bij de tong! Geen truffelroomkaas, nee nee! Maar laagjes geschaafde truffel. Waar ik dit kaasje heb gegeten? Tijdens mijn reis in de @tourisme42 Loire streek. In Frankrijk dineer je natuurlijk niet zonder kaas, maar dit kaasje bij @chateau_de_champlong tijdens het @roannetableouverte diner was wel echt feestje. Ben jij ook een kaasliefhebber? * * * Nog meer lekkers uit de #loirestreek kijk dan in mijn Loire story in de bio en ga naar @foodinistanl. * * * #loire #loirefood #loirefoodandwine #loiretourisme #cheese #truffle #trufflecheese #kaas #foodinistanl #dutchfoodblogger #foodinistatravels #travelfoodie #foodtravel #cheeselove #truffel #etenendrinken #etenopreis #dessertkaas #genieten #genietmomentje #lekkereten #lekkerlekker #frankrijk #fransekeuken #frankrijktoerisme #frankrijkpuur #frenchcuisine #kaasplankje #dessert

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Meer over de Loire kun je bijvoorbeeld hier lezen met een hele leuke B&B tip.

Na mijn persreis na twee maanden school, werken aan de blog, want er kwamen natuurlijk weer veel blogs online met recepten (het is niet alleen maar reizen), maar toch wel weg van het gezin en in de zomervakantie niet op vakantie te zijn geweest was het in de herfstvakantie tijd voor onze gezinsvakantie! Wij gingen een week naar Kusadasi in Turkije! Nog even de laatste zon meepakken en alles over onze ervaringen lees je hier.

Ijskoffie drinken aan de boulevard van Kusadasi in Turkije
Genieten in het zwembad Palm Wings Ephesus in Kusadasi
Op stap in Kusadasi bij de terminal voor Cruiseschepen

Bij thuiskomst was het even nagenieten en met veel herfstweer was het tijd voor herfstrecepten en blogs uitwerken. Het weekend daarna stond in het teken van het wisseldiner van de Lions waar Eric lid van is. Maar ik mocht natuurlijk koken. Wij maakten het vega voorgerecht en bruscchetta’s en schoven daarna aan.

Trio van Courgette - Courgette voorgerecht met courgette tartaar, courgettesoep en courgetterolletje met mascarpone van Foodblog Foodinista

En de maand heb ik afgesloten met een high wine met vriendinnen voor de verjaardag van één van mijn vriendinnen, want wij waren op vakantie tijdens het verjaardag.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gezelligheid, daarvoor is er altijd tijd! Zondag ging ik met vriendinnen genieten van een #highwine bij @restauranttaste @grandcafepuur in #tilburg. Beetje wijnen, beetje wijnen hapjes eten, beeeje bijpraten en heel veel lachen. Genieten hoor. Zo’n volle plank is natuurlijk altijd een feestje. * * * Oh ja deze dame moest wel rijden dus het werden slokjes wijn met een cola light ook prima. * * * #borrelplank #tilburgfood #tilburgfoodie #tilburgculinair #tilburgcity #tilburg013 #taste #foodinistanl #dutchfood #bloggerlife #bloggernl #sundayfunday #sundayafternoon #lekkereten #lekkermetdemeiden #lekkerlekker #bitterballen #wijnen #wijnenwijnenwijnen #wijnenspijs #watetenwevandaag #ditweekend #restaurantfood #noordbrabant #onsbrabant #brabantfood #restaurantsofinsta #netherlands

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – November

November begon met de griep. De kinderen, ik, Eric dus de maand begon eigenlijk erg rustig. We volgden elkaar allemaal op gelukkig was de één minder ziek dan de ander.

Toen we weer opgeknapt waren stond er een gezellig familie etentje in de agenda met mijn neef voor zijn verjaardag bij Van der Valk in Dordrecht. Ik vond het echt één van de verrassingen van het jaar, want de kip, patat en appelmoest met kers tijd is daar wel verleden tijd. We hebben echt heerlijk gegeten. Het waren hele mooie en verfijnde gerechtjes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hoe kun je de zondagmiddag nog beter door brengen dan met een uitgebreide familie lunch? Ik heb eigenlijk ook geen idee. Wij gingen de verjaardag vieren van mij neef en dat werd uitgebreid tafelen bij @hoteldordrecht. En dit mooie gerechtje van lamsbrisket, eendenlever, bietjes en dadelsiroop was nog maar het begin. Mals, smaakvol en genieten. Plaatje toch? * * * #uiteten #dordrecht #diner #lunch #zondagmiddag #zondaginspiratie #lamsvlees #eendenlever #bietjes #bistronomy #dutchfoodie #familydinners #foodinistanl #dutchfoodblogger #dutchrestaurant #hotelfood #vandervalk #vandervalkhotel #vandervalkdordrecht #visitdordrecht #dordrechtfoodie #fooddordrecht #etenindordrecht #eteninnederland #foodiemoments #foodphotography #herfstgerechten #autumnfood #foodstagram #buzzfeedfood

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Het Laatste Tafeltje

In November is ook Eric jarig. Dat hebben we klein gevierd, maar we zijn wel samen een avondje uit geweest. Daar moet je altijd even een reden voor zoeken. Even datenight en quality time. Naar de foodhal in Breda en daarna gokken in het casino.

Dit bericht bekijken op Instagram

Lekker klef hè? Moet afentoe gewoon kunnen, want deze meneer @michgelsen is vandaag gewoon jarig! #happybirthdaytoyou! #houvanjeschatje zeggen we heel vaak, maar menen we ook. We gaan al meer richting die 4.0. Dan we zouden we willen, de randjes onder de ogen bewijzen dat we altijd druk zijn, dat de kindjes ons bezig houden, maar dat doen we wel samen en ik zou het niet anders willen. #fijneverjaardag en nog vele jaren met mij 😉😍. * * * #verjaardag #kusje #houvanjou #foodinistanl #dutchblogger #noordbrabant #kaatsheuvel #loonopzand #jaartjeerbij #trouwenbrabant #trouwenin2020 #trouweninbrabant #trouwen2020 #verloofd #papaenmama #loveyou #bruiloftmich #eric #liefje #dertigplus #opstap #levenvieren #selfietime #selfienation #dutch_connextion #onsbrabant #avondjeuit

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

In November ging ik ook nog met vriendinnen uit eten en wederom stond Breda op de agenda. We gingen voor een snellere maaltijd bij De Pasta Kantine, want daarna gingen we naar de bioscoop voor de kerstfilm geïnspireerd op de muziek van George Michael en ik ging nog eten bij
Breda eten bij Bobbis Bar en zoals wel vaker gebeurd was het te gezellig en maakte ik alleen nog een foto van het dessert; de red Velvet cake. Het interieur is daar ook zo tof, maar de zaak zo redelijk vol dat dat een beetje verloren ging. Al gaat fluweel er dit jaar echt uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Yummie! Een etentje sluit je natuurlijk af met een dessert! Gisteren ging ik met een vriendin eten en vooral bijkletsen bij @bobbisbar in #breda waar het design eigenlijk te tof is. Alleen was ik daar veel te druk voor met bijpraten.. je kent het misschien wel. Dus ja he moet het gewoon zelf maar ontdekken. Ik had alleen nog even snel tijd om deze joekel van #redvelvetcake op de foto te zetten die we samen buit hebben gemaak na de risotto en pizza met pompoen. Goed avondje zo! * * * #bobbisbar #bredafood #bredacity #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #newyork #newyorkcakes #taart #americanfood #amerika #noordbrabant #onsbrabant #taartjes #taartpunt #toetje #uiteten #cappuccino #lattemacchiato #leukedingendoen #nogeentjedan #nogeenhapje #watetenwevandaag #waaretenwevandaag #restaurantfood #restaurantsofinsta #bredaphoto #cakesofinstagram

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Eten bij Pasta Kantine in Breda

En natuurlijk kwam Sinterklaas in November! Bij ons in huis is dat erg belangrijk, vooral met een 5 jarige en 1 jarige! Het moet groots gevierd worden. Sinterklaas komt toch wel bij opa’s en oma’s? Op school? Bij ons thuis? Hoe komt hij binnen? We gingen dus naar Sinterklaas op school, Sinterklaas in het dorp, de Sinterklaas musical en Sinterklaas op het werk en dan moest het in December nog echt gevierd worden.

Florian bij Sinterklaas
Philou bij Sinterklaas
Speelgoed Banners

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – December

Sinterklaas was natuurlijk nog niet afgelopen, want het moest nog echt gevierd worden. Met drie opa’s en oma’s betekend dat bij ons drie keer vieren. Leuk en gezellig! Want als Sinterklaas bij opa en oma 1 komt, dan komt hij ook bij opa en oma 2 en 3 dat is kinderlogica.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het heerlijke weekend is bij ons gisteren al begonnen, wat een feestje weer! Eerlijk gezegd voelt het als de weken van Sinterklaas, maar kijk naar die gelukkige kindergezichtjes… het is toch ook geweldig? En als tip snel iets lekkers op tafel zetten? Maak geen borrelplankje, maar maak een heerlijk #sinterklaas #chocoladeplankje. De chocolade van @libeertbelgium maakt het helemaal af en zoals je ziet is het een groot succes! Fijn #sinterklaasfeest. * * * #sinterklaas #sinterklaasweekend #sinterklaaschocolade #chocolate #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #foodininstagram #foodinistaloveskids #sinterklaascadeau #sintweekend #5december #feestdagen #trotsemama #libeertchocolade #libeertchocolate #chocolade #snoepgoed #weekend #zaterdagavond #saturyay #kidsofinstagram #leukedingendoen #noordbrabant #kaatsheuvel #zakvansinterklaas #cadeautjes #lachenisgezond

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Sinterklaas afgelopen betekend ook de kerstboom erin! En voor ons sinds jaren weer eens een echte kerstboom. Aantal beginnersfoutjes, maar ach volgende keer beter. Wat gaan we lekker niet vertellen. We konden er zelf hard om lachen in ieder geval.

Kerstboom in huis

Helaas moest ik deze maand een persreis naar Düsseldorf cancelen. Mijn reisgenootje kreeg zwaar de griep, maar dat kan gebeuren. Ze zijn zo ontzettend lief dat de reis voor volgend jaar alweer in de planning staat en daar hebben we ontzettend veel zin in! Düsseldorf in kerstsfeer ontdekken en dan komen er dus voor dit blog ontzettend veel leuke en nieuwe tips bij. We hadden alle restaurantjes en must do tips al uitgezocht. Maar er stond nog een laatste en geweldige persreis in de planning! Mijn rondreis door Cork in Ierland! Niet mijn eerste keer Ierland, maar het was wel heel lang geleden. De vorige keer was ook naar Dublin en deze gedeeltes zijn niet met elkaar te vergelijken, weet ik nu. De tips en blogs komen er aan. Maar hier alvast een aantal mooie sfeerbeelden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Welke salade is jouw lievelingssalade? Zelf vind ik een salade geitenkaas altijd heel erg lekker! Maar dan zijn er nog zo veel manieren waarop deze kan worden bereid. De salade geitenkaas bij @glebegardenscafe is een plaatje. Bereid met geitenkaas van de lokale boer en met een frisse kruidensalade en een crunch van filodeeg. Yummie! In Cork in Ierland worden we niet alleen verrast door de lokale producten, maar ook door de frisse en natuurlijke bereidingen. Ja je moet er even voor reizen, maar de smaak van de County Cork proeven is een aanrader, een ontdekking en ware beleving. * * * P.s. Restaurant @glebegardenscafe is echt een plaatje! Ik heb ook heerlijke huisgemaakte pompoen ravioli gegeten. In de bio @foodinistanl kun je in mijn Cork verhaal nog veel meer belevingen vinden. * * * #glebegardenscafe #irelandfood #culinaryireland #corkfood #foodinistanl #foodinistatravels #foodtravel #travelfoodie #visitireland #visitcork #tourismireland #restaurantfood #bistronomy #salad #geitenkaas #geitenkaassalade #localfood #irishfood #irishfoodie #corkireland #thisisireland #dutchfoodie #dutchfoodblogger #etenendrinken #avondeten #uiteten #etenopreis #reisblogger #neverstopexploring #foodstyling

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Even een beetje kleur in je weekend! Hoe vrolijk zijn deze huisjes! Ik werd er tijdens de foodtour met @kinsalefoodtours in Kinsale in Ierland bijna even vrolijk van als van al het heerlijke lokale en super verse eten wat we mochten proeven! * * * P.s. Ik ga je natuurlijk op de blog nog uitgebreid meenemen op deze foodtour. En kun je niet wachten? Of wil je meer weten? Bekijk dan mijn Cork – Ierland Story op de bio van @foodinistanl. * * * #kinsale #kinsaleireland #kinsalevillage #kinsalefoodtours #cork #tourismireland #ierland #toerismeierland #foodinistanl #foodinistatravels #beautifulcolours #prettyhouses #prettylittlething #wanderlust #wanderireland #dametraveler #neverstopexploring #travelphotography #travelgram #cityphotography #citytrippers #europetravel #smallvillage #dutch_connextion #dutchtraveler #reisblogger #beautifuldestinations #ireland_travel #thisisireland #pinkpassion

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Bij terugkomst was het tijd voor het kerstfeest op school! Zo leuk en gezellig. Naast het kerstontbijt van de kinderen op de laatste schooldag was er ook een kerstmarkt op donderdagavond voor ouders, ooms, tantes en opa’s en oma’s met kraampjes waar je kunstwerkjes kon kopen, spelletjes kon spelen en natuurlijk wat lekkers. Dit voor een klein bedrag, maar de opbrengst gaat naar de school, zodat ze meer leuks kunnen doen voor de kinderen en KIKA. Goed idee toch!

Kerfstfeest op school met kerstmarkt

De vorige maand hadden we de smaak te pakken. Dus we gingen weer voor een avondje samen uit. We waren wel een beetje laat dus we hadden onze reservering bij het gewenste restaurant gemist en zouden ook als we daar gingen eten de film van Penoza missen dus het werd de Griek, maar ook niks mee, want het is onze favoriet in Breda.

Grieken in Breda met de diverse mezzes
Onderuit hangen bij Pathe Breda

Daarna door naar Pathé Breda om daar onderuit te hangen in de relax seats en naar Penoza – The Final Chapter te kijken. Toch weer heel spannend en altijd hoop je dat er nog meer van komt. Blijft toch gewoon ontzettend goed.

In Den Bosch mocht ik gaan lunchen bij Nippen en ik nam gezellig de moeder van een schoolvriendje van Florian mee konden we gezellig bijkletsen over van alles en nog wat en het eten bij Nippen was ook lekker! Wij vinden het een aanrader voor de brunch en lunch.

Dit bericht bekijken op Instagram

Zo! De kerstvakantie zit er bijna weer op. Ik heb er van genoten. De feestdagen, tijd met het gezin, gezellig de stad, deze keer ging ik naar Den Bosch, en even lunchen natuurlijk! Zoek je nog een fijn plekje voor een leuk dagje uit ga naar Den Bosch en geniet van een brunch of lunch wanneer je juist weer me-time hebt of nog even de vakantie leuk wilt afsluiten. Voor die brunch of lunch schuif je gezellig aan bij @nippenrestobar. Wij gingen voor de persoonlijke favoriet eggs benedict en steak met ei. Genieten! Maar we gaan zeker nog een keer terug voor de zalige zoete wentelteefjes. Wie weet tot ziens! En p.s. Nog meer weten? Kijk dan even in mijn Brabant story in de @foodinistanl * * * #nippenrestobar #nippen #denbosch #fooddenbosch #denboschtips #denboschfood #noordbrabant #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #etenindenbosch #eteninbrabant #brabantfood #lunch #brunch #eggsbenedict #steakandeggs #eggcellent #restaurantfood #restaurantsofinsta #foodphotography #restaurantstyle #happyfood #eggsandwich #uiteten #denboschcentrum #hapjeeten #lekkereten #etenendrinken #watetenwevandaag

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

De kerstvakantie was ondertussen al begonnen en naast dat ik in deze periode al het feestkoken al een beetje had gehad, want er stonden weer veel nieuwe feestelijk recepten op de blog, moest er natuurlijk nog kerst gevierd worden! Dit jaar vierden wij kerst thuis, gingen we naar Hotel New York, waar echt alles mis ging wat mis kon gaan (geen aanrader dus) en ik kraak hier niet snel wat af dan zeg ik het liever niet, maar we hebben er flink voor betaald en de naservice is ook echt heel slecht, en vierden we kerst bij mijn schoonmoeder thuis. Een drukke en gezellige agenda. De kerstkalkoen ging bij ons bijvoorbeeld pré kerst al op en het recept kun je hier vinden. Maar voor de kerst was het veel meer ontspannen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Je gaat er dit jaar echt voor! Een hele kerstkalkoen bereiden, maar hoe ga je het aanpakken? Wij deden het alvast! Zelf kluif ik liever ongegeneerd voor de kerstdagen tijdens een familie etentje en toen kwam de kalkoen met peer en rozemarijn op tafel. Natuurlijk ook goed in de boter en langzaam gegrild, waardoor de kalkoen heerlijk mals was. Helaas, deze is dus opperdepop, maar hoe je het zelf voor elkaar krijgt? Dat staat beschreven op de blog en het kan dus ook makkelijk een dag vooraf grillen worden, zodat het een kerst met minder stress is. * * * Meer over deze kalkoen? Ga naar de link in bio @foodinistanl en zoek kalkoen of Google Foodinista kalkoen peer rozemarijn. * * * #kalkoen #kerstrecepten #kerstkalkoen #helekalkoen #kerst2019 #kerstmis #kerstdiner #kerstinspiratie #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #christmas #christmascooking #merrychristmas #fijnefeestdagen #eetsmakelijk #lekkereten #familietijd #familierecepten #dutch_connextion #thekitchn #buzzfeedtasty #cookingclass #grillnation #gevuldekalkoen #peer #rozemarijn #kerstsfeer #watetenwe #lekkereten #fingerlickingood

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En dan nog even heerlijk kerst perfect op de foto…

Dit bericht bekijken op Instagram

Hele fijne en mooie feestdagen gewenst! * * * Eigenlijk wensen we je van die feestdagen toe die zijn samen te vatten in deze fotoreeks: liefdevol, puur, met een lach en een traan, samen zijn, soms chaotisch en dan kijk je er toch heel mooi op terug! Want perfect is het toch sowieso! * * * #fijnefeestdagen #kerstdagen #fijnekerst #fijnekerstdagen #foodinistanl #merrychristmas #dutchfoodie #dutchblogger #bijdekerstboom #kaatsheuvel #loonopzand #waalwijk #tilburg #kidsofinstagram #noordbrabant #discoverunder10k #discovernetherlands #happykids #dutch_connextion #kerstman #philou #florian #fijnedagen #kerstdecoratie #foodinistaloveskids #happydays #broerenzus #brotherandsister #brothersisterlove #kerstboom

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En natuurlijk kerstkoekjes bakken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Oké nog één dagje dan. Nog even het kerstgevoel vasthouden. Ook omdat het kerstvakantie is voor de kindjes in ieder geval. Dan is het toch heel leuk en lekker om kerstkoekjes te gaan bakken en om vervolgens los te gaan met de vrolijke versieringen? Een basisrecept staat op de blog! Wil je dat ik nog tips geef voor de versieringen en daar over schrijf en het nieuwe basisrecept volgend jaar deel met natuurlijk een lekker smaakje. * * * Nog aan de kerstbak deze kerstvakantie en de gezelligheid aanhouden? Ga voor de basis met veel glitters naar de link in bio @foodinistanl en zoek kerstkoekjes. Ook makkelijk Google Foodinista kerstkoekjes. * * * #koekjes #cookies #kerstkoekjes #christmascookies #watbakkenwevandaag #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #koekiemonster #koekjesbakken #bakrecepten #kerstrecepten #receptvandedag #discoverunder10k #dutch_connextion #koekjesversieren #instagood #happyfood #sweettable #sweettooth #sweettreats #zoetigheid #snoepgoed #koekjesdecoreren #koekjesbijbel #leukerecepten #mijnrecepten #kookboek #foodiesnl #lekkerlekker

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Tweede kerstdag gingen we naar Hotel New York waar het met elkaar gezellig, maar waar het verder nogal een tegenvaller was en dan drukken we het zacht uit. Van alles was Philou het meest tevreden met haar fruitspiesjes.

Kerstdiner bij Hotel New York

Voor het diner schoven we aan bij mijn schoonmoeder en zie achter de glazen een dolgelukkige Philou aangeschoven voor het volgende diner.

Kerstdiner tweede kerstdag

Na de kerst was de kerstvakantie natuurlijk nog niet afgelopen. Dus we besloten er nog een derde kerstdag aan vast te plakken met een dagje kerstcircus in Utrecht. Een kerstdag met alleen het gezin.

Kerstcircus in Utrecht

En na bijna twee jaar afwezigheid was het grote kerstcadeau dit jaar een nieuw Eftelingabonnement voor het hele gezin! Waar we ondertussen al veel gebruik van hebben gemaakt! We waren zo slim om deze te gaan op één van de drukste dagen van het jaar, maar ja Winter Efteling is Winter Efteling en daar wilden we echt in kerstsfeer nog even van genieten en dat hebben we gedaan. Nu hebben we in 2020 weer een jaar plezier.

De beste deals voor de leukste dagjes weg vind je op Tripper.nl

Het jaar hebben wij natuurlijk afgesloten met een gezellige oudejaarsavond en op naar een mooi 2020!

Meer lezen? De maanden januari t/m juni kun je hier terug lezen!

Het jaar 2020 is al begonnen en wat we deden in januari kun je hier lezen!

Meer lezen van Foodblog Foodinista en niks missen? Volg foodblog Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie