Kerst rocky road met Ferrero Rocher topping - Foodblog Foodinista recepten

Kerst rocky road met Ferrero Rocher topping

Deel deze post

De laatste keer dat ik een recept voor rocky road op de foodblog plaatste is heel lang geleden. Dit was toen F. was geborden. Een kraamtratatie rocky road met blauwe muisjes. Wat is er veel verander in de afgelopen jaren. Ondertussen gaat hij al weer heel wat jaartjes naar school en gaat hij naar groep vijf. Ook wonen we in Kaatsheuvel. Ondertussen vieren we kerst niet met drie, maar met vier personen. Een lekker chocolade hapje mag daar natuurlijk ook bij! Een rocky road is altijd populair. Makkelijk om mee te nemen ook. Voor de grote eter en voor de kleine eter is rocky road lekker. Na al die jaren zal ik weer eens een rocky road delen. Van Ferrero Rocher mocht ik weer een mooi pakket ontvangen met al hun mooie chocolade. Eerlijk gezegd, maakte ik dit recept vorig jaar voor Ferrero Rocher met de prachtige chocolade, maar wil ik het graag delen, omdat het zo makkelijk is en snoepen blijft toch lekker. Omdat je Ferrero Rocher altijd heel moet eten toppen we de Rocky Road af met botercreme en Ferrero Rocher, waardoor de Rocky Road een echt kerst taartje wordt. Lekker feestelijk en makkelijk, want we kiezen bij dit recept wel voor de makkelijke weg. Je zou dit kerst road road recept met Ferrero Rocher topping ook nog als tweede optie kunnen maken wanneer alles mislukt. Altijd fijn zo’n reserve recept achter de hand. Ook wanneer toetjes gewoon niet je ding zijn. Een bolletje ijs, chocolademousse ernaast en smullen maar. Wel even weten hoe je de Rocky Road met Ferrero Rocher topping maakt natuurlijk!

Kerst rocky road met Ferrero Rocher topping - Foodblog Foodinista recepten

Nog een leuk en makkelijk recept met chocolade voor de feestdagen? Bekijk dan de arretjescake in tulband. Op deze manier krijgt een arretjescake veel meer uitstraling.

Kerst rocky road met Ferrero Rocher topping - Foodblog Foodinista recepten

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Rocky road met Ferrero Rocher Topping (16 stuks)

Ingrediënten voor de Rocky Road

Toppings

Kerst rocky road met Ferrero Rocher topping - Foodblog Foodinista recepten

Tips voor de bereiding van de Kerst rocky road met botercreme en Ferrero Rocher topping

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 60 minuten + geduld 2 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, steelpan, au bain marie inzet, ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter, zoals deze ovenschaal, bakpapier, met een rand van minimaal 5 cm hoog, dunlikker, lepel, handmixer, spuitzak met spuitmondje

Kerst rocky road met Ferrero Rocher topping - Foodblog Foodinista recepten

Recept Rocky Road met Ferrero Rocher topping

Bekleed de ovenschaal met bakpapier, zodat je na het hard worden van de rocky road deze makkelijk uit de ovenschaal kunt tillen.

Chocolade smelten

Kook het water in de pan en plaats hier de au bain marie inzet pan in. De boter en chocolade gaan we au bain marie smelten. In de tussentijd breek de maria kaakjes en speculaasjes in vier tot vijf stukken. scheur de marshmallows (tenzij je kleintjes hebt) in 4 stukken. Meng dit alles door de chocolade. Breng de chocolade op smaak met de kaneel.

Rocky road maken

Schenk alles in de ovenschaal en sprenkel de kerstversieringen over de rocky road, maak de rocky road af met glitters. Plaats de rocky road in de ovenschaal voor twee uur in de koelkast.

Botercreme maken

Ondertussen kun je de botercreme maken. Daarvoor kiezen we de makkelijke weg. Maak de botercreme volgens de verpakking. Meng in de botercreme eetbare glitters. Plaats het spuitmondje in de spuitzak. Vul de spuitzak met de botercreme. Wanneer je kunt beginnen met de rocky road opspuiten haal je spuitzak uit de koelkast en dan knip je de spuitzak pas open.

Nog leuke kleine cadeautjes vinden? Kijk dan hier verder.

Rocky Road versieren

Haal na twee uur de rocky uit de koelkast. Zet deze 15 minuten apart, zodat de Rocky road niet knijter hard is. Snijd de rocky road in 16 kleinere gelijke stukken. Spuit op de Rocky road toefjes botercreme en versier de rocky road met een Ferrero Rocher. Lekker bij de koffie als taartje, snoepen tijdens de feestdagen of als dessert met een bolletje kersenijs of kaneelijs bijvoorbeeld.

Nog een leuk kerstdessert?

Meer kerst toetjes ideeën? Bekijk dan eens deze kerst tiramisu met speculaas, stoofpeertjes en amaretto.

Direct de nieuwste blogs en meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie