Oudejaarsavond feest tips Boedapest

De beste oudejaarsavond bestemmingen en wat eet je daar

Deel deze post

Ik ga met oudejaarsavond altijd heel graag op reis en dat heb ik de afgelopen jaren ook al een aantal keer gedaan. Dit jaar blijven we dicht bij huis ook heel gezellig, vooral met onze baby van drie maanden dan is het sowieso een feest om het nieuwe jaar in te luiden en even stil te staan bij het afgelopen jaar, want het was een heel bijzonder jaar met veel bijzondere veranderingen. De kurk zal sowieso van de champagne knallen en een Nederlandse oliebol en appelbeignet smaakt heel goed! Wel is er voldoende reden om mijn tips voor het vieren van een geslaagde jaarwisseling en mijn favoriete bestemmingen met je te delen in Nederland, maar ook in het buitenland en niet onbelangrijk wat moet je er eten en om mijn beste oudejaarsavond herinneringen op een rijtje te zetten en natuurlijk de bucketlist niet te vergeten voor een onvergetelijke oudejaarsavond.

Oudejaarsavond in Den Haag bij de Hofvijver

Dit jaar is Den Haag the place to be voor een groot vuurwerk op oudejaarsavond en optredens van Nederlandse artiesten. SBS6 zend live uit vanuit Den Haag bij de Hofvijver met artiesten als Alain Clark, Sharon Doorson en Do en 00.00 uur is er een groot vuurwerk om het nieuwe jaar in te knallen. Natuurlijk moet je de fles champagne en oliebollen niet vergeten. Ben je na het vuurwerk nog niet uitgefeest? Ga dan Den Haag in! Voldoende te beleven in de feestelijke hofstad.

Den Haag, Hofvijver, 22.00-00.15 uur

Oudejaarsavond in Budapest bij de Donau

Nog tijd om een reisje te boeken? Ga dan oudejaarsnacht vieren in Budapest! Een echte feestnacht! In Budapest ga je eerst wandelen langs de kerstmarkten en alles is versierd en verlicht in de het centrum van Budapest. Vervolgens gaat iedereen dineren bij één van de velen restaurants van Budapest, mijn favorieten bevinden zicht op Liszt Ferenc Ter. Om na het diner rond 22.00 uur te wandelen naar de Donau, waar om 00.00 uur het grote vuurwerk, vanuit de heuvels aan de Buda kant wordt afgestoken tot 00.30 uur. Vanaf dan is het één groot feest in de Budapest en zijn alle barretjes geopend voor een gezellig drankje en om het nieuwe jaar te vieren.

In Budapest heb ik negen maanden gewoon en kom ik regelmatig terug. De stad zal voor mij altijd bijzonder blijven en hier vier ik het nieuwe jaar graag. Om het extra feestelijk te maken ga op oudjaarsdag ontspannen en verwen je zelf met een dagje spa in één van de vele thermale baden. Wil je iets heel bijzonders? Ga dan op de dag voor oudejaarsavond jaar het Szechenyi Baths New Year Bath Party voor een spectaculair Budapest feest.

Wij zijn ons jaar altijd goed begonnen in Budapest.

Hier lees je alle Boedapest tips van Foodinista

Budapest, Hongarije, gehele dag met om 00.00 uur professioneel vuurwerk aan de Donau

Oudejaarsavond feest tips Boedapest

Oudejaarsavond in Wenen het Prater

Toen ik in Budapest woonde kon Wenen niet worden overgeslagen en hier ben ik ook geweest. Dit is de afstand van Amsterdam naar Brugge. Het is nog wel een tijdje reizen, maar het voelt gewoon heel dichtbij. Het resultaat. In één keer verliefd op de stad Wenen. Al mijn Sisi dromen werden werkelijkheid. Ja, ik ben echt een Sisi fan. Naast de Sound of Music in Salzburg kan ik ook blijven wegdromen bij de films van Sisi. Mijn tijd in Budapest was mede daardoor een soort droom en Wenen een toppunt. In Wenen was ik in de zomer met de dertig graden en op de bucketlist staat dan ook nog een keer naar Wenen in de winter rond de kerstperiode en dan het nieuwe jaar inluiden in het Praterpark met het grote vuurwerk en dan is dit natuurlijk heel leuk voor ons kleine mannetje, maar ook voor de grote kinderen onder ons. Niet overgeslagen mogen worden in Wenen; een grote schnitzel, sachertorte, wit biertje, bratkartoffelen en een goede Riesling.

Hier lees je alle Oostenrijk tips van Foodinista

Wenen, Oostenrijk, Gehele stad met om 00.00 uur professioneel vuurwerk in het Praterpark

Oudejaarsavond in Amsterdam aan de Oosterdok

Natuurlijk vieren we in ons eigen Amsterdam ook het nieuwe jaar uitgebreid. Met een nationaal vuurwerk dat op NPO1 wordt uitgezonden, maar waar je ook zelf naartoe kunt! Om 23.00 uur start het evenement aan de Oosterdokkade bij het Scheepvaartmuseum en om 00.00 is er een groot vuurwerk en de Nederlands oliebol hoort erbij.

Amsterdam, Gehele stad met om 00.00 uur professioneel vuurwerk Oosterdokkade bij het Scheepvaartmuseum

Oudejaarsavond in Parijs

Er is ook een stad die ik niet zou adviseren en niet, omdat ik niet van de stad hou, want als foodie ga ik ontzettend graag naar Parijs en niet alleen voor het eten, maar ook om te shoppen en de cultuur en gewoon om er rond te wandelen ik hou echt van de stad, maar oudejaarsavond in Parijs vieren daar is als toerist niet veel te beleven. De Parijzenaren blijven thuis, de restaurants sluiten en er is geen vuurwerk. Een afrader, wanneer je een feestje zoekt. Zoek je dit niet ga dan naar Parijs, want wij hebben ons er gewoon heel goed vermaakt, maar hadden meer van de oudejaarsnacht verwacht.

Alle Frankrijk tips van Foodinista lees je hier

Parijs, Lichtshow bij de Eiffeltoren om 00.00 uur

Oudejaarsavond in Rotterdam

Het Nationaal Vuurwerk in Rotterdam. Het grootste vuurwerk van Nederland en gratis toegankelijk bij de Erasmusbrug en aan de Maas. Neem je oliebollen mee en je fles champagne onder de arm en ga hier naar het vuurwerk kijken.

Rotterdam, Nationaal vuurwerk om 00.00 uur

Oudejaarsavond in Antwerpen

In Antwerpen wordt het nieuwe jaar al jaren gevierd met een groot vuurwerk aan de Scheldekaaien. Woon je in het Zuiden van het land of wil je een nachtje weg dan is Antwerpen altijd een goede tip! Veel Belgen gaan uitgebreid eten op oudejaarsavond dus reserveer ook jouw tafel in een goed restaurant en ga om 00.00 uur met een fles champagne het nieuwe jaar inluiden aan de Scheldekaaien. Nog zin in een feestje? Ga naar één van de betere clubs van Antwerpen.

Oudejaarsavond in Madrid

Nog last minute een reisje boeken dompel je dan onder in de tapas en pinchos en ga het nieuwe jaar vieren op Sol in Madrid. Op Sol in Madrid wordt afgeteld tot 00.00 uur met een groot gedeelte van de metropool die allemaal naar het centrale deel van de stad komen. Vervolgens is het heel de nacht feest in Madrid en kun je in alle barretjes van de tapas en cava gaan genieten. Vergeten de volgende ochtend niet om Churros con chocolate als ontbijt te gaan eten of drinken. Madrid is de stad die bruist en waar ik eigenlijk ieder jaar wel een paar dagen naartoe wil of moet?

Als eerste op de hoogte van nieuwe blogs en activiteiten bij Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie