City Trip Boedapest: 20 tips van lekker eten en drinken tot Boedapest met kinderen

City Trip Boedapest: 20 tips van lekker eten en drinken tot Boedapest met kinderen

Deel deze post

Deze zomer gaan wij weer weekje naar Boedapest. Een stad waar wij regelmatig naartoe. Met Boedapest heb ik een persoonlijke band. Tijdens mijn studententijd heb ik er een half jaar gestudeerd en toen mocht ik Boedapest mijn thuis nemen. Dan blijf je toch voor altijd verbonden aan een stad. Met Antwerpen heb ik dit ook, want daar heb ik stage gelopen. De tijd in Boedapest was alleen intenser. Echt in het buitenland en Boedapest is een stad met vele gezichten. De afgelopen jaren heb ik ook diverse tips verzameld voor een geweldige city trip in Boedapest. Ga je met kinderen naar Boedapest dan is er veel te beleven ook zijn er diverse kindvriendelijke restaurants, maar ook voor een romantisch weekendje weg is Boedapest de perfecte stad. Een andere aanrader is een vakantie in Hongarije, waarbij je Boedapest kunt aandoen tijdens je rondreis en bijvoorbeeld kunt kamperen aan het Balatonmeer voor een zonvakantie of het combineert met een weekje Landal Residance Duna in Hongarije. Zo kun je van een rondreis door Hongarije plannen en genieten van een gezinsvakantie. Daarbij mag je Boedapest natuurlijk niet overslaan en met deze tips voor lekker eten en drinken tot Boedapest met kinderen komt het wel goed.

City Trip Boedapest: 20 tips van lekker eten en drinken tot Boedapest met kinderen

Bij Foodinista houden wij van reizen, in Nederland en over de grens, ook wel foodtravel! De meest recente tips delen wij continue of zie waar wij zijn. Volg Foodinista dan ook op: TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

20 Tips in Boedapest: Wat te beleven en waar te eten? 20 tips voor een hele fijne stedentrip en vakantie!

Boedapest is een veelzijdige stad. Veel mensen vragen altijd aan mij: Kun je je een hele week vermaken in Boedapest? Met gemak! Natuurlijk is Boedapest ook perfect voor een weekendje weg. De stad is maar 1,5 uur vliegen, wat ik in de winter echt zou aanraden of in de zomer en dan een huurauto huren en Hongarije rondrezien bijvoorbeeld. Ook kun je met de auto naar Hongarije via Duitsland en Oostenrijk met een tussenstop onderweg of via Duitsland, Tsjechië en Slowakije. Het is ongeveer 12 uur rijden, zonder tussenstops. De afstand is dus even groot als naar Zuid-Frankrijk of Italië en een weekje Landal of kamperen aan het Balatonmeer in combinatie met Boedapest is dus wel een leuk idee. Hoe je een week kunt doorbrengen in Boedapest ga ik met je delen (of een weekend in Boedapest). Voor een week Boedapest verblijven wij graag in deze appartementen in Boedapest die heel centraal zijn gelegen in de stad, prettig met een gezin, een groep of wanneer je samen reist en anders kies ik voor een centraal hotel.

Geweldige koffiehuizen in Boedapest – In Boedapest moet je taart eten

Je bent niet in Boedapest geweest zonder een bezoek aan een koffiehuis en zonder dat je heerlijke taart hebt gegeten. Je moet alleen wel kiezen, want er zijn Boedapest diverse koffiehuizen. Ze zijn ook nog allemaal even geweldig. De locaties zijn in een klassieke sfeer die je meenemen naar de tijd van de Sisi en de koffiehuizen zijn de laatste jaren gerestaureerd. Ik moet namelijk toegeven dat ik tijdens mijn studententijd bijna nooit een bezoek heb gebracht. We hebben wel taart gegeten dus we hebben niet alles gemist. Maar de koffiehuizen, waren minder dan 20 jaar terug vies en donker. Ondertussen zijn de koffiehuizen fris, nieuwe klassieke meubels en terug gebracht naar de oude staat. Echt prachtig!

Gerloczy Koffiehuis

Gerloczy Koffiehuis in Boedapest - Taart in Boedapest - 20 tips voor city trip Boedapest

Een voorbeeld is het Gerloczy koffiehuis in het centrum van Boedapest. Bij het Gerloczy Koffiehuis ga je ook Gerloczy Boutique Rooms vinden. Een klassiek boutique hotel met klassiek moderne uitstraling in het centrum van Boedepest en dichtbij de Donau. Denk eraan dat je iedere ochtend kunt ontbijten met ontbijtgerechten van het Gerloczy Koffiehuis, de perfecte koffie en wellicht afentoe een taart?

Koffie en taart in Boedapest - Koffie Gerloczy in Boedapest - 20 tips in Boedapest van Foodinista

Koffiehuis Central

Een ander koffiehuis in Boedapest is Koffiehuis Central. Door de grandeur wil je daar naartoe. Natuurlijk ook voor de typisch Hongaarse taarten en koffie. Op zondagmiddag staat er ook regelmatig een jazz bandje te spelen en dan is de sfeer helemaal compleet. Bij Koffiehuis Central in Boedapest kun je niet alleen genieten van koffie en taart, maar je kunt er ook ontbijten en dineren in een mooie ambiance.

Taart en koffie bij Koffiehuis Central in Boedapest Centrum - 20 tips voor Boedapest ontdekken van Foodblog Foodinista

Koffiehuis Gerbeaud

Gerbeaud is naar mijn mening het meest chique koffiehuis van Boedapest. Iedereen is er netjes gekleed. Gerbeaud is echt een uitje. Daarbij moet ik ook toegeven dat het het duurste koffiehuis is in Boedapest. Een glaasje bubbels bestellen en een taartje eten is normaal bij Gerbaud. Voor ons was dit niet mogelijk, want ik was zwanger, maar de koffielijst, wame chocolades, ijskoffies en theesoorten zijn zeer uitgebreid. Heb je voor je koffiehuis bezoek iets meer over dan is Gerbeaud zeker een aanrader. Boedapest is tenslotte geen dure stad, maar bij Gerbaud moet je wel denken aan Europese tarieven. Je krijgt het dubbel en dwars terug.

Taart eten in Boedapest bij Koffiehuis Gerbeaud - Eten en drinken tips in Boedapest
Taart eten in Boedapest bij Koffiehuis Gerbeaud - Eten en drinken tips in Boedapest
Taart eten in Boedapest bij Koffiehuis Gerbeaud - Eten en drinken tips in Boedapest
Taart eten in Boedapest bij Koffiehuis Gerbeaud - Eten en drinken tips in Boedapest
Taart eten in Boedapest bij Koffiehuis Gerbeaud - Eten en drinken tips in Boedapest
Box Brownies bestellen

IJsje eten in Boedapest

Gelarto Rosa

Een bijzonder ijsje eten op een mooie locatie in Boedapest? Dan moet je naar Gelarto Rosa. De ijssalon waar ze roosjes maken van je gelato ga je niet alleen vinden in Boeapest, de keten is ondertussen uitgebreid, maar dit haalt de beleving er niet uit. De smaken zijn bijzonder, zoals lavendel witte chocolade, pompoen of whiskey, maar ook de bekende smaken, zoals mango, framboos en pistache. Kies vooral voor gevarieerde smaken, zodat je de mooiste bloemen krijgt, want daar gaat het toch om? In boedapest is de ijssalon op te vinden op een mooi plein namelijk bij de grootste basiliek van Boedapest die je vanuit ieder hoog punt in Boedapest perfect kunt zien, doordat het een groots gebouw is. Ga je in de winter naar Boedapest? Dan ga je op dit plein ook de kerstmarkt van Boedapest vinden.

IJsje eten in Budapest - Gelarto Rosa - Eten en drinken tips in Budapest
IJsje eten in Budapest - Gelarto Rosa - Eten en drinken tips in Budapest
IJsje eten in Budapest - Gelarto Rosa - Eten en drinken tips in Budapest

Uit eten met kinderen in Boedapest

In een grote stad als Boedapest is er veel restaurant aanbod. Wanneer je met alleen volwassenen gaat dan zijn deze restaurants ook zeker prima, vooral voor een makkelijke maaltijd. Ik ga ook nog tips delen voor een iets uitgebreider diner. Reis je met kinderen naar Boedapest dan je wil je ook uit eten. Welke restaurants in Boedapest zijn kindvriendelijk?

Good Bar – Good Burger

Hamburgers eten in Boedapest - Restaurant tips van Foodinista

Wij zijn bij Good Bar – Good Burger gaan eten toen Eric en ik samen in Budapest waren. Onze conclusie was: top hamburgers en we gaan ook nog een keer terug wanneer we weer met de kinderen naar Boedapest gaan. Toen overnachtten we in het Mercure Korona hotel (ja…) wat bijna naast dit hotel gelegen is. Even makkelijk, want we waren er in de winter en het was ’s avonds heel erg koud en de volgende ochtend moesten we om 7.30 op het vliegveld zijn. Dus geen uitgebreide stadswandeling meer voor ons. Bij Good Bar – Good Burger eet je super hamburgers! Op het menu staan wel twaalf soorten burgers. Je zou zeggen daar staat je favoriet wel tussen, maar je kunt je burger ook zelf samenstellen of aanpassen en natuurlijk de bijgerechten. Daarbij zijn er ook nacho’s, salades, frietjes en taco’s. Een favoriet moet er wel bij zijn. Geen fastfood kwaleit. Ook zijn er vegetarische mogelijkheden en glutenvrije mogelijkheden. Extra genieten voor de volwassenen? Er is een uitgebreide cocktail en bierkaart en alcoholvrij zijn er huisgemaakte limonades.

Algemeen 728x90

Eten bij Restaurant Fuego in Boedapest

Deze keer in Boedapest was ik in verwachting. Dat maakte het allemaal nog iets ingewikkelder. Leuk en lekker voor Florian (hij at toen nog heel weinig) en ik mocht heel veel niet. Maar bij Fuego maakt dat niet uit. Fuego is een Zuid Amerikaans tapas concept met daarbij salades en hele gegrilde kip op het menu. Met kinderen is het prettig om tapa’s te eten, maar ook een hele kip delen is een leuk idee. Bij Fuego ben je aan het goede adres.

Eten in Boedapest - Restaurant Fuego - Restaurant tipsin Boedapest
Eten met kinderen in Boedapest - Restaurant Fuego - Restaurant tipsin Boedapest
Eten met kinderen in Boedapest - Restaurant Fuego - Restaurant tipsin Boedapest
Eten in Boedapest - Restaurant Fuego - Restaurant tips in Boedapest

Meer kindvriendelijke restaurant tips

Pizzeria Don Pepe

Don Pepe is buiten het centrum, maar bij Don Pepe eet je voor een hele leuke prijs en er zijn speelruimtes in de restaurants. Dit zie je in Boedapest niet veel. Bij deze restaurants aten wij in mijn studententijd veel, maar ze zijn nog steeds prima en zeker met het gezin. Ga je met de auto naar hongarije of heb je een huurauto dan is Don Pepe absoluut een aanrader met kinderen. Het is ook één van de weinigen restaurants in Boedapest waar bijvoorbeeld ook een speelruimte is voor kinderen. Dit komt nog niet zo heel vaak voor en vooral met kleine kinderen kan dit fijn zijn.

Restaurant tips in Boedapest

Wil je iets luxer uit eten? Meer de Hongaarse keuken proeven of voor een meer romantisch diner kiezen? Dan heb ik nog een aantal tips voor je in Boedapest. Van een Hongaars wijnrestaurant tot een tapas bar, waar je ook de Hongaarse keuken terug ziet.

Wijn Restaurant Zeller Bistro

Uit eten in Boedapest - Wijnrestaurant Zeller Bistro - Restaurant tips in Boedapest
Uit eten in Boedapest - Wijnrestaurant Zeller Bistro - Restaurant tips in Boedapest

Mooi gerechten gecombineerd met Hongaarse wijnen (want daar zijn de Hongaren trots op en met recht). Daar ga je van genieten bij Zeller Bistro, waar ik al uitgebreid over heb geschreven. Bij Zeller Bistro eet je sfeervol in een restaurant met diverse kamers en met mooi weer in een binnentuin. Van een oude ruïne is een prachtig restaurant gemaakt. Helaas is het restaurant door de pandemie tijdelijk gesloten geweest en hebben ze opening even uitgesteld. Dit is wel weer de bedoeling, maar alleen wanneer de volle Zeller Bistro beleving geboden kan worden. Ambiance is daarbij ook belangrijk. Zo speelt er bij Zeller Bistro ook regelmatig een bandje voor extra sfeer, zijn er diners waarbij gedanst mag worden en gaat het restaurants regelmatig over in een meer losse sfeer later op de avond. Wil je met kinderen naar Zeller Bistro dan kan het ook. Er is een kindermenu. Het smakenpalet moet wel iets uitgebreider zijn of de kinderen iets groter al stond er wel een kinderstoel. Zelf vind ik het restaurant niet geschikt voor kinderen van 0-2 jaar, maar dat is persoonlijk.

Tapas in Boedapest bij Pata Negra

Tapa’s in Boedapest? Ja zeker! En ik heb wel een favoriet. Tapas restaurant Pata Negra. Een combinatie van Spaanse tapa’s, typische Spaanse ingrediënten, maar ook gecombineerd met Hongaarse lokale producten (want die zijn er zeker en deze lokale Hongaarse producten zijn heel er goed!) van Pata Negra zijn er ondertussen twee locaties en het is zeker de moeite waard om de menukaart naar eigen smaak te vergelijken of om gewoon beiden restaurants te bezoeken. De basis is de Spaanse tapas keuken, op de wijnkaart ga je Spaanse wijnen en een aantal Hongaarse wijnen vinden. Wanneer je goed naar de menukaart kijkt zie je dat de typische Spaanse producten duurder zijn, maar voor Nederlandse begrippen nog steeds niet prijs, maar dit wel logisch, want import! Deze tapa’s kun je ook prima eten in Spanje of in Nederland. Mijn aanraders zijn om te kiezen voor Spaanse tapa’s waarbij Hongaarse ingrediënten zijn gebruikten, zodat je de beiden keukens gaat combineren. Het beste van beiden. Zo zijn de hongaren trots op eend, ganzenlever (denk fois gras en daar kom ik ook nog op terug), diverse soorten worst en ook de chorizo, paddenstoelen, kip, lamsvlees, varkensvlees. Over vis moet je misschien even nadenken, want Hongarije ligt niet aan zee.

Tapas bij Pata Negra in Boedapest - Restaurant tips in Boedapest van Foodinista
Gebakken eendenlever met gebakken appel in witte wijn caramel
Tapas bij Pata Negra in Boedapest - Restaurant tips in Boedapest van Foodinista
Ganzenlever met mango en crumble
Tapas bij Pata Negra in Boedapest - Restaurant tips in Boedapest van Foodinista
Varkenslende met blauwe kaas saus
Tapas bij Pata Negra in Boedapest - Restaurant tips in Boedapest van Foodinista
Kalfswang in rode wijn met bulgur

Tapa’s vind ik ookprettig met kinderen. Je kunt eten altijd delen en zo is er voor iedereen wel iets. Bij Pata Negra adviseer ik je altijd om te reserveren, want het is altijd druk. Zonder resevering kun je misschien aan de bar reserveren, maar anders is er echt geen plek.

Ontbijten, Brunchen en Lunchen in Boedapest

Ook overdag zoeken we een plekje om te eten. Een goed ontbijt, een laat ontbijt voor een goede start van de dag of juist een uitgebeide lunch. Bij de koffiehuizen die ik eerder al beschreef kun je daar zeker voor terecht, maar ook bij deze plekjes zijn erg fijn!

Hummus Foodbar

Wij zochten een snelle maaltijd in Boedapest en bestelde brood met dips en een shakshuka, maar daarentegen kwam er een feestmaal op tafel! Bij Hummus kun je op diverse locaties in Budapest terecht vanaf 9:00 uur tot 23:00 uur, maar dit variëert per locatie. Ook de menukaart kan dus variëren van ontbijt, lunch tot een uitgebreid diner. Lekker, super vers en gezondere maaltijden.

Hummus - Lunchen in Boedapest - Lekker eten en drinken tips in Boedapest
Hummus - Lunchen in Boedapest - Lekker eten en drinken tips in Boedapest

Ontbijten en brunchen bij Budapest Baristas – Met hele goede koffie, smoothies en uitgebreide keuze

Hippe ontbijttentjes kun je tegenwoordig ook vinden in Boedapest. Ga bijvoorbeeld naar Budapest Baristas een goed voorbeeld van hip Boedapest. Diverse koffie’s ook wanneer je liever havermelk of sojamelk wilt. Op zoek naar vitamines? Hier moet je zijn voor je smoothie, granola bowl of fruitbowl. Uiteindelijk kun je natuurlijk ook starten met eggs benedict, pancakes of eieren en toast (blijft lekker natuurlijk). Vooral na een avondje tokaj wijn proeverij.

Ontbijten in Budapest - Budapest Baristas - Lekker eten en drinken in Budapest
Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

Brunchen met uitzicht

Brunchen bij de kathedraal in Boedapest

Zie mij zwanger slurpen. Blij dat ik zit. Maar wel een mooi plekje voor rond kijken in de stad. In de zomer staan er op dit plein veel terrassen en dat is leuk! Van ontbijt tot diner of gewoon een drankje bij de kathedraal in Boedapest. Hier ga je naartoe voor de locatie. De menukaart is uitgebreid, maar meer toeristisch en voor de locatie betaal je ook wel. Wel een ervaring rijker. Dit gaat ook op voor de restaurants in de Boedapest heuvels en de restaurants op de boten in de Donau.

On Tour in Boedapest – Foodtour en Wijnproeverij

Boedapest kun je natuurlijk ook ontdekken met een Foodtour of Tokaj wijnproeverij. Een foodtour is een aanrader wanneer je maar weinig tijd hebt, wanneer je de stad goed wilt leren kennen en ook wanneer je op locaties wilt komen waar je anders minder snel binnen stapt of wanneer je juist gerechten wilt proeven waar je anders niet zo snel voor kiest. Wij hebben daar voor gekozen. Ik kan wel zeggen eindelijk! Met Taste Hungary gingen wij op stap in Boedapest. Van koffiehuis, naar wijnproeverij en van de Markthal naar een lokale Hongaarse eetstal, waar je zelf echt niet weet wat te eten.

Hongaarse specialiteiten proeven tijdens Boedapest foodtoor met Taste Hungary

Met Taste Hungary op stap. Deze foodstal met lokale Hongaarse gerechten bevind zich eigenlijk achter mijn oude woning in Boedapest. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nooit eerder ben geweest. De menukaart is totaal in het Hongaars en nog steeds weet ik niet wat ik moet bestellen. Goulash ga je er niet vinden, maar wel diverse stevige maaltijden, soepen en vleesgerechten. Wat ik op school heb geleerd is dat er in Hongarije niet aan voedselverspilling wordt gedaan. De winters zijn zwaar, de (koude) oorlog was zwaar en nog vers in het geheugen en houd er dus rekening mee dat je orgaanvlees voorgeschoteld krijgt. Dit kan bijzonder zijn.

Markthal in Boedapest

Boedapest kent een prachtige markthal met een zeer ruime keuze aan lokale producten. De markthal mag je zeker niet missen wanneer je naar Boedapest gaat, maar het leukste is het om deze te bezoeken met een lokale guide. Laat je rondleiden en de achtergrond van de markthal toelichten. Proef ook de diverse gerechten en smaken van de markthal. De markthal bestaat uit drie verdiepingen. De beganegrond met veel eten en drinken waar je paprika, fois gras en truffel kunt kopen bijvoorbeeld. Ga je naar boven dan kom je bij veel souvenirs en het food court. Het is zeker leuk om hier iets te proeven. Je kunt ook nog naar de kelder. Dit sla je snel over, maar daar doen juist de Hongaren boodschappen en het is leuk om ook daar rond te kijken en te proeven.

Dicht bij de markthal overnachten is ook een aanrader. Je overnacht in hart van het centrum. Bij de Donau, de winkelstraten en je steekt makkelijk de Donau over en kunt vanaf daar naar het Kasteel district. Een aanrader is het Meininger Hotel.

Hongaarse wijnproeverij

Hongaarse wijnen proeven - Hungary Taste wijnproeverij

Naast een foodtour is het voor de wijnliefhebber ook een aanrader om in Boedapest deel te nemen aan een Hongaarse wijnproeverij. Eerder zijn wij afgereisd naar Tokaj om daar in een wijnkelder Tokaj wijnen te proeven. Een mooie ervaring. Wanneer je de mogelijkheid hebt en Hongarije kunt rondreizen met een huurauto dan is het een aanrader om ook in Tokaj te verblijven en daar een wijnfestival of aan wijnproeverij deel te nemen, maar anders kun je ook in Boedapest goed kennismaken door een proeverij bij Taste Hungary bijvoorbeeld.

Ontdek Boedapest – Waar moet je zeker naartoe

Bekijk Boedapest vanuit het Kasteeldistrict

In Boedapest verblijf je veel in de Pest kant, maar de mooiste vergezichten heb je aan de Boeda kant. Bezoek het Kasteeldistrict in de heuvels. Maak een uitgebreide wandeling en geniet van het uitzicht. Je kunt naar het kasteeldistrict met de tram die je vanaf de brug al ziet. Dit is een leuke panoramatram, maar ik ga als volgt naar het kasteeldistrict: Ga met de rode metro naar het eindpunt Budapes Nepliget en ga daar met de Bus naar het Boedapest Castle District. Daarvoor met je de trappen op het is een speciaal openbaar vervoer busje waar Castle District nr. 16, 16A en 116 op staat en ze vertrekken op Dózsa György tér. Met een Budapest Tourist Card of een OV Card die je bij ieder Metro station kunt halen, kies bijvoorbeeld voor 72-uur kun je heel Boedapest rond reizen. Overnachten in het Kasteeldistrict kan ook. Het Hilton Hotel is er gevestigd met kamers met een prachtig uitzicht over de stad.

Uitzicht Boedapest Kasteeldistrict

Heldenplein in Boedapest

Een andere locatie in Boedapest is het Heldenplein. Een indrukwekkend plein in de stad wat volgt na de Andrassy Utca, waar alle ambassades zijn gevestigd. Na het heldenplein volgt het park stadspark van Boedapest.

Heldenplein Boedapest - Waar moet je naartoe in Boedapest

Dierentuin in Boedapest

Dierentuin in Boedapest
Dierentuin in Boedapest
Dierentuin in Boedapest

Reis je met kinderen naar Boedapest dan is een bezoek aan de dierentuin een aanrader. De dierentuin is al jaren in Boedapest en komt uit de tijd van Sisi. Goed onderhouden en een trekpleister in de stad. De dierentuin kun je goed combineren met het heldenplein, het park en dan naar de dierentuin. Eventueel kun je het ook combineren met de Szechenyi Thermale baden. Ook deze zijn in het zelfde park. Een ochtend dierentuin en middag of avond badderen of omgekeerd. Ik was zelf zwanger tijdens dit bezoek dus voor ons ging dat feest niet door. Reis naar het park met de oudste metrolein van Europa. Dit is echt een prachtige rit door Boedapest en een leuke ervaring!

Oudste metrolijn van Europa in Boedapest

Met de groene metrolijn naar het park reizen is heel erg leuk! Continue wordt er een muziekje gedraaid, er gaan belletjes af en je komt bij mooie metrostations met mozaïk betegelde wanden en allemaal een eigen verhaal.

Tram langs de Donau

Tramrit langs de Donau in Boedapest

Een andere rit met het openbaar vervoer is de tramlijn langs de Donau met uitzicht over heuvels van Boeda en de Donau. In de winter rijden er lichtjestrams rond in kerstsfeer. Dit is helemaal geweldig!

Boedapest – Een stad met een verhaal

Synagoge en herdenkingsmonument

Boedapest is een stad met een verhaal. WIl je de stad totaal ontdekken en alles beleven dan blijf je terug reizen. Tijddens de tweede wereldoorlog heeft er Boedapest veel afgespeeld. Boedapest had een grote Joodse gemeenschap ook na de oorlog heeft er veel afgespeeld in Boedapest en dit zie je terug in de stad. Nog steeds zijn er invloeden met een bepaald karakter die worden doorgevoerd die niet direct zijn terug te slaan op de jonge bevolking die juist vooruit willen. Wil je meer weten over de stad en de geschiedenis of juist het nu? Breng dan een bezoek aan de grootste synagoge van Europa in Boedapest en het herdenkingsmonument een andere aanrader is Terror Haza daar ben ik met school geweest en later nog een keer. Ga zeker naar Terror Haza toe zonder jonge kinderen, want dit is indrukwekkend. Het zal je beeld op Hongarije wellicht ook veranderen.

Meer tips in Boedapest:

 • Bezoek in de zomer Margaret Island waar je kunt picknicken, fietsen, wandelen en waar het openbare zwembad is van Boedapest op warme zomerdagen een aanrader.
 • Gellert hotel en spa. Een mooie locatie om te verblijven in Boedapest, maar ook een prachtig oud badhuis.
 • Ga winkelen in Boedapest! Mooi weer kies voor de Vaci Utca en bij slecht weer ga in het centrum naar de WestEnd shopping mall. Met metro stop Nyugaty palyudvar ben je er zo. Het Hilton City Centre is er ook gevestigd. Ook zijn er diverse bekende restaurants met mooi uitzicht over de stad. Wanneer je de hele shopping maill doorloopt dan kom je bij de foodcourt. Daar moet je met de roltrappen naar boven. Dan kom je uit bij diverse restaurants. Iedere verdieping heeft er één of twee. Kies voor een tafel bij het raam en je hebt mooi uitzicht over de stad.
 • Binnenkort hoop ik nog veel meer tips met je te delen!

Meer reisverhalen en reis tips van Foodinista?

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie