Top vijf Den Haag hofkwartier lekker eten

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Deel deze post

De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde ik ook net onder Dordrecht en was de keuze ook meestal naar Rotterdam of een stukje verder met de trein en shoppen in Den Haag. Nu woon ik in Haarlem en is het vaak snel hier de stad in of naar het grote Amsterdam, maar omdat alles went ga ook ik weer verder kijken en dus Den Haag! Zo ver is Den Haag tenslotte niet en het is een hele leuke stad. Zo was ik daar afgelopen week en heb ik een foodie tour gedaan met de wandeling in het Haags Hofkwartier. Natuurlijk een foodie tour, want dit is wel Foodinista, tijd om de leukste adresjes te ontdekken. Al ga ik er ook heel graag shoppen, want ik ga er graag naar Zara Home, Marks & Spencer en Petit Bateau. Deze keer was het alleen een echte foodtour met een beetje boutiekjes bekijken en wandelen door de stad. De leukste foodie adresjes in het Haags Hofkwartier heb ik voor je verzameld in de top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips.

Den Haag Hofkwartier Lekker eten Vijf foodie adresjes

Voordat je denkt het Haags Hofkwartier, waar moet ik dan eigenlijk zijn in Den Haag. Het Haags Hofkwartier is sowieso in het centrum van Den Haag. Het Haags Hofkwartier is alleen wel een heel gezellig gedeelte van Den Haag met heel veel boetieks, restaurantjes en ook nog een gedeelte waar veel te zien en beleven valt, zoals veel galleries en Hofkwartier zegt het al een beetje veel lokaties van het Hof, waar onder andere het Noordeinde onderdeel van is.

Top Tip 1 Lola Bikes & Coffee

Koffie drinken in het Haags Hofkwartier in Den Haag met een twist. Niet alleen hele goede koffie, maar ook alles over fietsen. Wat een aparte combinatie, maar dat maakt Lola Coffee & Bike net zo leuk en sfeervol. Een perfecte locatie om je dag te beginnen met goede koffie of voor je koffiebreak in Den Haag. Bij Lola Coffee & Bike doen ze wat ze zelf leuk vinden en dat is dus koffie en fietsen. Ga een kop koffie drinken en laat ondertussen je fiets repareren of ga een nieuwe hippe fiets kopen. Denk nu niet dat je midden in een fietsenstalling zit, want het is een hele koffiebar, maar met een sfeertje. Oh ja bij Lola Coffee & Bike is de koffie opbrengst non profit en financieren ze onder andere fietskoerier diensten in Afrika, zodat kleine ondernemersprojecten in Afrika een kans krijgen. Een top idee lijkt mij zo en een goede besteding van je paar Euro. Een fijne cappuccino, latte of espresso en je geld goed besteed.

Lola Coffee & Bike
Noordeinde 91, Den Haag

Lola Coffee & Bikes Den Haag

Lola Coffee & Bikes in Den Haag

Lola coffee & bikes Cappuccino drinken in Den Haag

Cappuccino bij Lola Coffee & Bikes in Den Haag

Fiets reparatie bij Lola Coffee & Bikes in Den Haag

Fiets reparatie bij Lola Coffee & Bikes in Den Haag Noordeinde en ondertussen geniet je zelf van een cappuccino.

Koffie voor thuis van Lola Coffee & Bikes

Koffie voor thuis van Lola Coffee & Bikes

Top Tip 2 Lapsang Wijnbar en Theesalon

Lapsang Wijnbar en Theesalon een heel gezellig adresje in Den Haag, waar ik eigenlijk zo voorbij zou lopen als het niet op mijn routemap voor het Haags Hofkwartier zou staan. Niet omdat het niet leuk is en omdat ze geen fijn producten hebben, maar omdat het een beetje wegvalt in een straat met grote gebouwen en het juist zo’n klein knus barretje is, wat je gewoon moet weten. Een absolute tip in de middag om thee te gaan drinken met heerlijke taart of om je dag in Den Haag af te sluiten met een heerlijk glas wijn en een paar tapas, want ook die hebben ze. Wij hebben thee gedronken van Betjeman en Barton en sla zeker de huisgemaakte monchoutaart en chocoladetaart niet over.

Lapsang Wijnbar en Theesalon
Oude Molstraat 11A, Den Haag

Theesalon Lapsang Den Haag tip

Theesalon Lapsang in Den Haag

Thee bij theesalon Lapsang Den haag restaurant tip

Thee bij Theesalon Lapsang in Den haag

Taart bij theesalon Lapsang in Den Haag

Thee bij Theesalon Lapsang in het Haags Hofkwartier.

Top Tip 3 Burgerz Burgerbar

Burgerbars! Iets waar ik sowieso wel van hou. Ook in het Haags Hofkwartier is er één aanwezig. Wat deze burgerbar zo bijzonder maakt, aagezien je er tegenwoordig overal best veel heb. Eerlijk is eerlijk. Bij Burgerz doen ze echt alles zelf. Elke salsa, elke saus en elke burger wordt zelf gemaakt en is vers. Geen vriezer dus alles wordt iedere dag vers gemaakt. De kaart is heel uitgebreid en ben je vegetarisch geen probleem de vegetarische kaart is zeer uitgebreid voor een burgerbar. Er zijn vier vegetarische burgers, daarbij ook voor de vleeseter is de keus uitgebreid, maar dan moet je even zelf de kaart bekijken en ben je een zoetekauw, kijk dan eens bij de milkshakes!

Burgerbar Burgerz
Prinsestraat 23, Den Haag

Den Haag Hofkwartier lekker eten Burgerz

Top Tip 4 Eatalia

Zowel voor de Italiaanse thuiskok of voor een geweldige antipasti in Den Haag is de tip in het Haags Hofkwartier Eatalia. Passie voor Italiaans eten. Ga je ingrediënten halen om zelf te kopen voor een Italiaanse maaltijd ga naar Eatalia, zoek je een Italiaanse traiteur ga naar Eatalia of zin in een Italiaans wijntje en antipasti in Den Haag ga naar Eatalia met in de zomer een terras in de binnentuin. Even uit de drukte van de stad in de zon, met een Italiaans wijntje en Italiaanse antipasti ik denk dat ik het gevoel voldoende heb omschreven. Als restaurantje loop je hier niet zo heel snel naar binnen, omdat het echt oogt als een traiteur of winkel, maar zeker doen!

Eatalia
Noordeinde 117

Lekker eten Noordeinde Den Haag

Top Tip 5 Restaurant De Koets

Bij Restaurant De Koets kun je eigenlijk voor alles terecht, maar het eten is sowieso goed. Het is een restaurant, waar je gewoon naartoe gaat voor een uitgebreid ontbijt wat iedere dag kan tot twaalf uur. Wat ik altijd heel fijn vind als ik een weekendje weg ga. Voor het ontbijt kun je ook al kiezen uit de lunchkaart en lunchen kan tot vier uur in de middag. Dit is een beetje het idee van restaurant De Koets. Niets moet, veel mag. Genieten en goed eten. Restaurant De Koets is onlangs geheel gerestyled en heeft een nieuwe en moderne uitstraling gekregen. Niet verkeerd om te gaan eten. Zeker een tip bij Restaurant De Koets kun je nog voor een leuke prijs een drie gangen diner nuttigen, namelijk voor 17,95. Niet verkeerd!

Restaurant De Koets
Noordeinde 142

Wat je verder zeker niet mag missen in Den Haag

Lees meer over mijn ervaringen in Den Haag:
– Lees alles over mijn ervaringen bij Mama Kelly een mooie locatie met Kip, Kreeft en meer.
– Ga cocktails proeven en overnachten bij het Hilton Den Haag
– Ontdek één van de leukste delicatessenwinkels van Den Haag

Den Haag ontdekken in een weekend

De leukste overnachting tips van blog Foodinista.

Budget en design overnachten bij Berger’s B&B in het centrum van Den Haag bij Bergers kun je een echte vintage B&B verwachten. Bij het Ibis Den Haag City Centre in Design sfeer. Ga in koninklijk bij het Teleport hotel. Design bij de studenten van de Hotelschool bij The Student Hotel.
Luxe en design overnachten bij Small Luxury Hotel Mozaic in het centrum van Den Haag, klein en persoonlijk, maar wel alles wat je wenst.
Kidsproof design overnachten bij Shortstay Harbour Scheveningen maak na de stadswandeling nog een strandwandeling of blijf in de stad en overnacht bij Canalhouses appartments met binnentuin.

Meer restaurant tips kijk bij de restaurants op de blog en ook bij de tips in Den Haag.

Direct de nieuwste blogs, hotspots en restaurants ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

5 Reactie's
 • come-moda
  Geplaatst op 10:56h, 20 februari

  Leuk, dit ga ik onthouden voor als ik weer naar Den Haag ga

 • Chloe Sterk
  Geplaatst op 11:53h, 20 februari

  Thanks voor de tips, deze ga ik onthouden als ik een keer in Den Haag ben!

 • Denise
  Geplaatst op 23:12h, 22 februari

  Leuk! Het is alleen Lola Bikes & Coffee ipv Coffee & Bike, dus dat zou ik even aanpassen als ik jou was. Eatalia kende ik nog niet, dus die ga ik onthouden!

 • Martin de Boer
  Geplaatst op 19:25h, 28 april

  Goede tips hoor, als ik een keer in den haag ben ga ik het zeker uitproberen.

 • Alexander
  Geplaatst op 15:21h, 30 juli

  Dankjewel voor de shopping en lekker eten tips!

Geef een reactie