Pretparken tips - Rondreizen met kinderen leuker maken - Playmobilland

8x Instagrammable Pretparken tips – Rondreizen met kinderen leuker maken

Deel deze post

De zomervakantie komt eraan en dan gaan we op zoek naar de leukste activiteiten, mooiste vakantie tips en tofste weekendjes weg met de kinderen. Een pretpark is dan altijd een geweldig idee. Een pretpark kan zelfs een hele vakantie zijn! Vooral wanneer je naar het buitenland gaat. Ook zijn velen op zoek naar een tussenstop op de route naar zonnige bestemming. Wanneer je de deur achter je sluit dan is de vakantie tenslotte begonnen. Waarom dan niet een tussenstop maken bij een pretpark in de regio of van je vakantie een roadtrip maken? In Europa hebben we prachtige pretparken, dierentuinen, themaparken en waterparken. Zelfs het beste themapark van de wereld; Europapark! Waar je ook naar het waterpark kunt en kunt overnachten. Als vakantie of als tussenstop. Voor de Efteling en Plopsaland worden hier diverse achtbanen ontwikkeld. En al deze parken zijn geweldig fotogeniek. Vandaar dat ik zeven instagrammable pretparken met je deel. Vergeet natuurlijk de koffer niet in te pakken met leuke meidenkleding en jongenskleding voor afwisseling, want je wilt niet steeds de zelfs foto’s en plan je vakantie rondom een aantal mooie pretparken. Ik zal ook met je delen, wanneer deze pretparken tips mooi op de route liggen.

Pretparken tips – Rondreizen met kinderen leuker maken

In Europa zijn er veel mooie pretparken te vinden, wellicht heb jij nog andere mooie tips. Deze keer deel ik deze tips met je met allemaal een eigen thema.

Plopsaland De Panne – Het Studio 100 Thema Park

Ook kinderen die fan zijn van Studio 100? K3, Prinsessia, Piet Piraat, Samson & Marie, Wickie de Viking, Ghost Rockers en alle andere Studio 100 karakters en programma’s? Zoals voor de kleinste Tik Tak of zelf doorhalen in de kroeg en studio van FC de Kampioenen? Dan wil je naar Plopsaland De Panne. Het attractiepark waar je je eindeloos kan vermaken en kunt onderdompelen in de wereld van alle karakters en programma’s. Bij Plopsaland de Panne is ook nog een apart waterpark in de wonderenwereld van Wickie de Viking zo zou je er een meerdaags verblijf van kunnen maken. Bij Plopsaland kun je ook nog eens mooie foto’s maken met de thema karakters van Studio 100. Plopsaland De Panne kun je bezoeken als tussenstop naar Frankrijk, want vanuit Nederland is het nog 2,5 tot 4,5 uur rijden. Ook kun je Plopsaland bezoeken tijdens een verblijf aan de Belgische kust of als een kidsproof uitje bij een weekendje Brugge. Bij Plopsaland is het Plopsa hotel.

Lees hier onze ervaring in Plopsaland de Panne

Europapark

Naar het beste pretpark van de wereld? Dan heb je geluk! Dit pretpark is namelijk in Duitsland en maar zes uur rijden vanaf Nederland. Een pretpark waar je je met gemak drie dagen kunt vermaken en dan heb je nog niet alles gezien. Vermaak voor klein en groot, een apart waterpark, diverse thema hotels en een foodcourts en restaurants van top kwaliteit. De naam Europa zegt het al. Europa is het thema van Europapark. Binnen het themapark reis je door heel Europa. Europaland is opgedeeld in diverse landen. Zo kun je in Nederland naar Batavia, in Griekenland perfecte pita gyros eten loop je door Griekse dorpjes, ga je in Engeland met een Engelse bus en ga je in Spanje naar Flamengo shows. Dit zijn echt kleine voorbeelden. Denk ook aan de achtbanen in Europapark, want daar is het allemaal mee begonnen. Naast de eigen achtbanen ontwikkelen ze bij Europapark ook achtbanen voor bijvoorbeeld de Efteling en Plopsaland. Een langer verblijf? Verblijf in een thema hotel in Spaanse stijl, Scandinavische stijl of Engeland stijl met restaurants in dezelfde thema’s. Het entertainment gaat 24 uur per dag door. Instagrammable? Zeker weten! Europapark zelf is het bezoeken waard voor een meerdaagse reis. Ook is Europapark een mooie doorreis bestemming naar het zuiden, zoals Oost en Zuid Frankrijk (Ardeche), Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

Lees hier onze ervaring in Europa-Park

Efteling

De Efteling kennen we allemaal! De bekende achtbanen, maar ooit begon het met het sprookjesbos. Daar willen we toch altijd allemaal weer naartoe? De mooiste plekjes voor de mooiste foto’s. De Efteling in één dag volledig bezoeken lukt tegenwoordig bijna niet meer. Daarvoor is een verblijf in Kaatsheuvel, het Efteling hotel of het bungalowpark een aanrader. Combineer dit met de Loonse en Drunense Duinen.

Peaugres Safari Ardeche

Een vakantie in de Noord Ardeche? Dan denk je natuurlijk aan een culinaire bestemming, kanoën, de kleuren van de Ardeche ontdekken, maar breng ook een bezoek aan Peagres Safari Ardeche. Dit is een prachtig onderhouden dierentuin in de Ardeche en Gers. De dierentuin is opgedeeld in twee delen. Een wandelgebied en een auto safari. Het lijkt op de Beekse Bergen. Ben je bekend met de Beekse Bergen, denk dan niet we slaan de Peaugres over. Bij Peaugres kun je unieke witte tijgers vinden, er wordt veel uitgelegd over het dieren verzorgen en de in de kinderboerderij met speeltuinen is heel leuk voor de kinderen. Een unieke ervaringen? Ga overnachten bij Peaugres Safari in de boomlodges en voer in de ochtend de bruine beren en wolven.

Lees hier meer over de Ardèche

Playmobilland

Spelen de kinderen ook graag met playmobil? Of wil je naar een pretpark waar het heel de dag speelplezier is waar je zeker weet je de mooiste foto’s kun maken? Ga naar Playmobilland dichtbij Nurnberg. Nurnberg is ook een ideale tussenstop op doorreis naar Oostenrijk, Italië, Tsjechië, Hongarije en Kroatië. De kinderen zijn je dankbaar en jij jezelf ook, want een dag speelplezier, maakt de reis en vakantie veel leuker.

Lees hier meer over Playmobilland

Waterpark Frankrijk

En waterpark mag niet ontbreken. Een waterpark mag ook niet ontbreken tijdens een zonvakantie. Geweldige foto’s kun je natuurlijk ook maken! Zoals bij Aqualand in Frejus.

Lees hier nog meer tips in Frejus en alles over Aqualand

Unieke ervaring met dieren – Apenheul in Apeldoorn

De dierentuin kennen we misschien, maar toch zoeken we altijd dierentuinen, waar het anders kan. De Apenheul in Apeldoorn blijft bijzonder. Speciaal op apen gericht en nergens zul je zoveel diverse apen kunnen ontmoeten op één plek. Een vakantie op de Veluwe? Of een tussenstop voor de Duitse grens en daarna de nacht doorrijden? Dan is de Apenheul een perfect uitje.

Lees hier onze vakantie tips op de Veluwe en meer ervaringen bij de Apenheul

ZOOmeravonden bij Artis

Veel dierentuinen ga je niet vinden in het midden van de stad en met een stadse ervaringen. Artis in Amsterdam wel. De dieren komen in de avond ook echt tot leven. Een speciaal moment voor een bezoek in de zomervakantie zijn de ZOOmeravonden op zaterdagavond. Bekijk hier de mogelijheden bij Artis en zie hoe mooi de fotomomenten zijn.

ZOOmeravonden in Artis

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie