Couscous met knoflookgarnalen en avocado recept van Foodblog Foodinista

Couscous met knoflookgarnalen en avocado

Deel deze post

Snel, niet te moeilijk, maar wel onwijs lekker dat is tegenwoordig en eigenlijk altijd wel het thema van de recepten en gerechten op de foodblog. Gisteren toen ik klaar was met werken moest ik nog snel koken, omdat we ‘s avonds met vrienden gingen lasergamen. Ja dat was weer eens iets anders. Een niet te zware maaltijd, want als je fanatiek wilt mee doen dan ben je aardig sportief. Een couscoussalade had ik al in gedachte en knoflookgarnalen zijn altijd een goed idee. Dus dat ging de combinatie worden. Hoe ging het lasergamen? De eerste ronde was niet zo’n succes, maar ja dat was het warmlopen he? Dik ingemaakt. Maar het tweede potje, het wedstrijdje dat je blijft onthouden, werd gewonnen door de dames. Yes! En dan nu die powerfood maaltijd die ik vooraf at. De couscous met knoflookgarnalen, cherrytomaatjes en avocado.

Couscous met knoflookgarnalen en avocado recept van Foodblog Foo

Ingrediënten couscous met knoflookgarnalen en avocado voor 2 personen

  • 100 gram couscous
  • 15 grote garnalen rauw en gepeld
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 avocado
  • handje cherry tomaatjes
  • 1 bosuitje
  • handje peterselie
  • handje bieslook
  • halve limoen
  • snufje peper en zout
  • olijfolie

Tips voor de bereiding van de couscous met knoflookgarnalen, avocado en cherrytomaatjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan met deksel, koekenpan, snijplank, mes, mengschaal, spatel, lepel, knoflookpers

Garnalen? Lekker! Maak ook eens het recept voor risotto met garnalen en doperwtjes

Couscous met knoflookgarnalen en avocado recept van Foodblog Foo

Recept couscous met knoflookgarnalen en avocado

Kook het water voor de couscous met een snufje zout en een theelepel olijfolie. Bereid de couscous vervolgens, zoals op de verpakking aangegeven en zorg dat deze mooie droog stoomt.

Snijd ondertussen de peterselie, bosui en bieslook fijn en meng deze met een snufje zout en peper in de mengschaal. Snijd deze cherrytomaatjes door de helft en meng deze er ook doorheen.

Snijd de avocado in kleine blokjes en bewaar de avocado nog even apart.

Verhit in de koekenpan een eetlepel olijfolie en knijp daarin de knoflook fijn. Grill vervolgens om en om de garnalen gaar voor ongeveer een minuut of fijn, dan zijn de garnalen mooi roze.

Meng de couscous door de groente in de mengschaal. Verdeel de couscous over een schaal. Verdeel de garnalen over de couscous, verdeel de avocado ook over de couscoussalade en knijp de halve limoen uit over de couscous met de knoflookgarnalen.

Couscousrecepten inspiratie op Foodblog Foodinista

Meer couscousrecepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende couscousrecepten:

* Maak een parelcouscoussalade met geroosterde courgette en ei.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar een oosterse stoofschotel met couscous salade is heerlijk!
* Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.

Meer blogs en saladerecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Eef
    Geplaatst op 20:35h, 13 april

    Heelrijk recept! Zoiets maak ik ook vaak als snelle maaltijd maar niet met avocado en als ik dit zo zie lijkt me dat een heerlijke combinatie, ga ik eens proberen.

  • Maris
    Geplaatst op 08:45h, 14 april

    Garnalen, knoflook en avocado zijn altijd een goede combinatie (Y)

Geef een reactie