Marmercake met Stoofpeertjes in Licor43 - Foodblog Foodinista

Chocolade marmercake met stoofpeertjes in Licor 43

Deel deze post

We gaan bakken! Zin in een cake? Maar wel cake met een beetje meer en dan bedoel ik chocolade marmercake met stoofpeetjes in Licor 43. Ja het is een mond vol, het klint waarschijnlijk ingewikkelder dan dat het is. De cake bakken we met twee smaakjes vanillecake en chocoladecake, waardoor je een cake met twee smaken krijgt en het ziet er ook nog eens mooi uit. Eigenlijk is het snel gemaakt en ook nog eens niet zo moeilijk. Deze cake bakken we met stoofpeertjes in Licor 43, waarvoor we het recept gebruiken voor stoofpeertjes in Amaretto, je wisselt alleen de Amaretto door Licor 43 het geeft een iets meer karamel smaak. Wil je kinderen mee laten eten en absoluut geen alcohol, ook al kookt deze er wel uit, bekijk dan ook mijn stoofpeertjes zonder suiker en alcohol. Maar nu gaan we door naar het recept voor deze chocolade marmercake met stoofpeertjes in Licor 43.

Marmercake recept met Stoofpeertjes in Licor 43 - Bakrecept van Foodblog Foodinista
Chocolade marmercake met stoofpeertjes in Licor 43 - Foodblog Foodinista
Chocolade marmercake met stoofpeertjes in Licor 43 - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Marmercake met stoofpeertjes in Licor 43

200 gram bloem
200 gram fijne suiker
4 eieren
20 gram cacaopoeder
1 vanillestokje
200 gram roomboter
snufje kaneel
snufje zout
5 stoofpeertjes bereid in Licor 43 of bereid in Amaretto

Chocolade marmercake met stoofpeertjes in Licor 43 - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van marmercake met stoofpeertjes in Licor 43

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Stoofpeertjes koken volgens recept, 40 minuten cake bereiden + 50 minuten bakken
Benodigdheden: mengschaal, lepel, garde, bakpapier, spatel, keukenmachine of staafmixer en ronde springvorm 18 cm en een spuitzak met groot spuitmondje, satéprikkertje

Chocolade marmercake met stoofpeertjes in Licor 43 - Foodblog Foodinista

Recept Zoete Marmercake met vanillecake en chocoladecake en stoofpeertjes in Licor 43

Bereid als eertste de stoofpeertjes in Licor 43 volgens het recept. Verwarm de oven voor op 175 graden. Knip het bakpapier zo, zodat het op de bodem past van de springvorm. Zo laat de cake straks makkelijker los. Smeer randen in met een beetje boter.

Cakebeslag maken

Snijd de boter in kleine vierkantjes. Klop de boter met de suiker en zout los. Dit vind ik makkelijkste in een keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe. Een ei moet goed gemengd zijn en dan kan het volgende erbij. De bloem mag er eetlepel, per eetlepel bij terwijl je het deeg rustig klopt. Eenmaal gemengd is het klaar.

Chocolade marmercake met stoofpeertjes in Licor 43 - Foodblog Foodinista

Vanillebeslag en Chocoladebeslag maken

Schep 1/3 van het beslag in een aparte kom. Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit. Klop de vanille door 2/3 van het beslag. De cacao en de kaneel mag door 1/3 van het beslag.

Cakebeslag in de cakevorm

Giet met een spatel het vanille cakebeslag in de springvorm. Het chocolade cakebeslag kan in de spuitzak. Doe eerst het spuitmondje erin! Sluit de spuitzak en houd deze op de kop. Knip de spuitzak open en spuit het chocoladebeslag tussen het vanillebeslag, totdat de spuitzak leeg is. Ga met een satéprikkertje nog twee keer voorzichtje door het beslag heen, waardoor je nog een aantal krullen maakt. Niet te veel en niet te wild, want dan gaat je beslag mengen. Druk de stoofpeertjes in het beslag. Plaats de marmercake met stoofpeertjes in de oven voor 50 minuten op 175 graden. Check eventueel snel met een satéprikker of de cake gaar is, zo niet dan nog niet 10 minuten langer. Eet de cake met slagroom. Eet smakelijk!

Chocolade marmercake met stoofpeertjes in Licor 43 - Foodblog Foodinista

Meer cakerecepten van Foodinista?

Wanneer we toch aan het bakken zijn? Bak dan bijvoorbeeld ook deze rabarbercake met witte chocolade het recept ga je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie