Stoofpeertjes recept zonder suiker foodblog Foodinista

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Deel deze post

Als kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken, bij een goede bereiding, dat duurt wel even. Er zijn heel veel manieren om de stoofpeertjes op smaak te brengen en natuurlijk voor een mooie rode kleur, ook bij stoofperen met port en kruiden. Alleen dan is het niet heel kindvriendelijk, er blijft toch altijd een klein beetje alcohol achter. Niet zo lang geleden kreeg ik een fles Cool Bear opgestuurd. Zonder suiker, wel met stevia gezoet. Een aantal keer heb ik geprobeerd om Florian er van te laten drinken in plaats van diksap, proeven, maar hij liet vervolgens vrolijk heel de dag de de fles met Cool Bear staan. Meneer is nogal kritisch. Geen succes dus, de Cool Bear bleef staan en dat drie dagen achter elkaar. En ja natuurlijk heeft hij wel iets anders gedronken uiteindelijk. Jammer vind ik het wel, want toch zonde van de fles Cool Bear. Ander idee! Kindvriendelijke stoofpeertjes, zonder de alcohol en veel minder suiker. Deze gingen er overigens wel één, want peren zijn heerlijk.

Recept voor stoofpeertjes receptblog Foodinista

Ingrediënten voor de stoofpeertjes

 • 2 kilo stoofperen (ik kook altijd een grote pan)
 • 100 ml cool bear framboos
 • 3 liter water
 • 2 eetlepels kaneel
 • 1 vanillestokje
 • 2 eetlepels diepvriesfruit (bosbessen, frambozen etc.)

Tips voor de bereiding van de stoofpeertjes zonder suiker en alcohol

Moeilijk 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en koken 3 uur
Benodigdheden: Snijplank, dunschiller, pan, theezakje of groot thee-ei

Zoete stoofpeertjes maken zonder suiker en alcohol kidsproof receptblog Foodinista

Recept stoofpeertjes zonder suiker en alcohol maar rood en zoet

Schil de stoofpeertjes en laat ze verder gewoon helemaal heel. De stoofperen kunnen in de pan en giet het water, de siroop (in dit geval Cool Bear, kaneel en het vanillestokje. De kleur van het fruit zal de stoofpoortjes extra rood maken. Kook de stoofpeertjes op een laag vuur met de pan het liefst dicht, anders kookt de pan droog. Doe dit voor 2,5 uur, maar ga wel af en toe kijken. Anders mag er water bij. Laat het laatste half uur de stoofperen op een hoog vuur koken, zodat het vocht een dikke siroop wordt. Bewaar de stoofperen in een afgesloten doos in de koelkast in de siroop met een kaneelstokje en het vanillestokje erbij.

Stoofperen recepten van Foodblog Foodinista

Maak eens deze heerlijke stoofperen smoothie!

Meer recepten? Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's
 • Mariska
  Geplaatst op 16:17h, 27 januari

  Aha, cool bear is siroop! Lekker, heb wel weer eens zin in stoofpeertjes.

 • Foodinista
  Geplaatst op 13:04h, 29 januari

  Haha, ja inderdaad. Ik had er ook al regelmatig iets over gelezen het het was bij mij ook onbekend, totdat het ik product ontving. Bij de naam plaats je niet direct het product.

Geef een reactie