Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Aubergine cannelloni met kipgehakt – koolhydraatarme ovenschotel

Deel deze post

Een lekker en gezond gerecht. Soms kan het gewoon zo goed samen gaan en dan is dit gerecht ook nog koolhydraat arm. Koolhydraten zijn helemaal geen grote boosdoener wanneer je ze met mate eet. Een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel kun je ook maken met deze aubergine cannelloni met kipgehakt. Gewoonweg verrukkelijk! Dit ovenschotel recept doet denken aan een pasta ovenschotel zonder pasta. Gezond, koolhydraat arm en lekker! Dit recept komt uit het #Fitbody kookboek van Delphine Steelandt, mijn tips en ervaringen deel ik met je en als tipje van de sluier mag ik één recept met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bekijk meer over het kookboek #Fitbody van Delphine Steelandt

Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

#Fitbody kookboek van Delphine Steelandt

Onlangs kreeg ik weer extra inspiratie door het boek #Fitbody van Delphine Steelandt. Diverse gezonde recepten, zoals deze aubergine cannelloni kun je daar in terug vinden. Een boek met gezonde recepten, oefeningen waarmee je in shape komt en tips voor hoe je de dagelijkse routine een boost kunt geven. Het boek #Fitbody is een inspirerend boek om binnen 100 dagen een strak lichaam te krijgen door behulp van sportoefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Geen beloftes natuurlijk, want ieder lichaam is anders. En een daarbij passende eetrooster. Het boek staat boordevol recepten die inspirerend zijn voor een gevariëerd sportief en slank dieet. Daarbij zijn de recepten ook nog eens lekker. Denk aan Dürum met kip en tzatziki, groente pasta pesto, groentetaart en meer. Maar mijn oog viel direct op deze heerlijke aubergine cannelloni.

Fitbody boek met recept voor aubergine cannelloni tips op Foodblog Foodinista

Boek #FITBODY BESTELLEN

Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Aubergine cannelloni met kipgehakt voor 2 tot 3 personen

Ik heb het recept voor de aubergine cannelloni met kipgehakt een beetje aangepast. Eerlijk is eerlijk dat doet ik altijd. Een beetje naar eigen smaak en een beetje met eigen ingrediënten, maar dat maakt de aubergine ovenschotel er natuurlijk niet minder lekker op! Het basis recept van Delphine uit kookboek #FitBODY is ook zeker een aanrader anders had ik het nooit gemaakt.

Ingrediënten Aubergine cannelloni met kipgehakt voor 2 tot 3 personen 

  • 300 gram kipgehakt
  • 2 aubergines
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 3 champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fungi trifolati van Jonnie Boer
  • handje geraspte kaas 30+
  • 1 ei
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie of vetarme bakspray

Tips voor de bereiding van de aubergine cannelloni met kipgehakt 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 30 minuten in de oven

Benodigdheden in de keuken

  • keukensnijder voor het snijden van plakken aubergine
  • hakmolen is makkelijk anders knoflookpers
  • snijplank
  • mes
  • schaal
  • vork
  • lepel
  • ovenschaal van ongeveer 20 bij 14 centimer
  • koekenpan

Tip: Eet dit gerecht met een frisse rucola salade met frisse cherry tomaatjes! Meer is niet nodig. 

Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Recept aubergine cannelloni met kipgehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Aubergine snijden

Snijd met behulp van de keukensnijder ongeveer 20 dunne plakken aubergine. Snijd eerst de kontjes van de aubergine af. Van de overgebleven aubergine snijd je kleine blokjes aubergine. Bewaar de aubergineplakken op een schaal en besprenkel de plakken aubergine met een snuf zeezout. Zo onttrek je vocht uit de aubergine.

Gehaktvulling maken

Maak het gehaktmengsel. Meng het gehakt met de knoflook, de fungi trifolati, snufje peper en zout en een ei. Laat dit even zo staan.

Tomatensaus met groente maken

Snipper de uien, dit doe ik dus heel graag in een hakmolen. Snel, makkelijk en zonder traanogen. Aangezien ik bijna iedere dag wel uien snipper is de aanschaf van zo’n hakmolen is de investering dubbel en dwars waard. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de tomatensaus kook daar de uien, aubergine en champignons in mee voor ongeveer vijf minuten. Laat het pruttelen.

Cannelloni van aubergine rollen

Rol ondertussen de aubergine cannelloni met kipgehakt. Dep een plak aubergine af, zodat het vocht eruit komt. Anders heb je een complete natte ovenschotel en dat willen we niet. Pak en plakje en schep een bolletje ter grootte van ongeveer drie bij drie centimeter en rol dit tussen de aubergine. Plaats de rolletjes vervolgens in een ovenschaal van ongeveer 20 bij 14 centimer. Herhaal dit totdat de schaal vol staat. Heb je aubergineplakken over? Rol dan gerust een canellonirolletje met twee aubergineplakken.

Aubergine ovenschotel maken in de oven

Giet de tomatensaus over de auberginecannelloni met kipgehakt. Besprenkel de ovenschotel met olijfolie of vetarme bakspray. Maak de ovenschotel af met een handje kaas. Plaats de aubergine ovenschotel in de oven voor 35 minuten op 180 graden en eet smakelijk!

Ovenschotel recepten

Snel en simpel meer ovenschotels maken? Op de blog deel ik met liefde meer ovenschotel recepten met je.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

2 Reactie's
  • Marijke van Straten
    Geplaatst op 19:58h, 02 maart

    Ik krijg de aubergine niet in dunne plakken gesneden. Niet op mijn mandoline of met de kaasschaaf. Het was een grote puinhoop geworden.

  • admin
    Geplaatst op 11:42h, 06 maart

    Hoi Marijke,

    Wat leuk dat je het recept geprobeerd hebt om te maken en wat vervelend dat het niet is gelukt! Echt jammer, want het kan wel. Tenslotte is het bij mij ook gelukt ;-). Waren de aubergines al niet wat te nat/papperig? Het is belangrijk dat het echt hele verse stevige aubergines zijn. Je kunt het recept ook maken met bijvoorbeeld courgettes. Ook een idee? Want het is zo lekker!

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie