Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Aubergine cannelloni met kipgehakt

Deel deze post

Een lekker en gezond gerecht. Soms kan het gewoon zo goed samen gaan en dan is dit gerecht ook nog koolhydraat arm. Een echt win-win-win situatie. Het is niet echt een verrassing dat ik dol ben op pastarecepten. Koolhydraten zijn helemaal geen grote boosdoener wanneer je ze met mate eet, kortom je moet maat weten te houden. De juiste koolhydraten eten, dit kan dus ook gewoon met pasta. En kun je echt heerlijk eten. Maar je kunt ook een heerlijke ovenschotel maken waarbij je gewoon denkt dat je pasta aan het eten bent, maar het is helemaal niet zo. Één van die gerechten is deze aubergine cannelloni met kipgehakt. Gewoonweg verrukkelijk! Heel erg gezond, koolhydraat arm en lekker! Absoluut. In dit blog deel ik het recept met je. Ik ben natuurlijk al een tijdje op een gezondere missie om mijn extra bagage te verliezen. Dan bedoel ik mijn kilo’s die ik niet nodig heb. Dit doe ik met het NewFysic dieet. Dit recept past perfect binnen het dieet, maar ook ik ben wel eens op zoek naar een beetje afwisseling.

Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

#Fitbody

Onlangs kreeg ik weer extra inspiratie door het boek #Fitbody van Delphine Steelandt. Zij is er ook helemaal voor gegaan. Diverse recepten, zoals deze aubergine cannelloni kun je daar in terug vinden. Ik ben natuurlijk echt op een missie dus mijn dieet is strenger. Maar ook met haar plan werkt het zeker om terug in shape te komen. Het is een inspirerend boek om binnen 100 dagen een strak lichaam te krijgen door behulp van sportoefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Daar heb ik dus heel veel aan! En een daarbij passende eet rooster. Een aantal ingrediënten mag ik dan weer niet, maar verder staat het boek ook voor mij boordevol recepten die inspirerend zijn voor een gevariëerd sportief en slank dieet. Daarbij zijn de recepten ook nog eens lekker. Denk aan Dürum met kip en tzatziki, groente pasta pesto, groentetaart en meer. Maar mijn oog viel direct op deze heerlijke aubergine cannelloni die ik met je ga delen. Lekker!

Fitbody boek met recept voor aubergine cannelloni tips op Foodblog Foodinista
Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Aubergine cannelloni met kipgehakt voor 2 tot 3 personen

Ik heb het recept voor de aubergine cannelloni met kipgehakt een beetje aangepast. Eerlijk is eerlijk dat doet ik altijd. Een beetje naar eigen smaak en een beetje met eigen ingrediënten, maar dat maakt de aubergine ovenschotel er natuurlijk niet minder lekker op! En het basis recept van Delphine is ook zeker een aanrader anders had ik het nooit gemaakt.

Ingrediënten Aubergine cannelloni met kipgehakt voor 2 tot 3 personen 

300 gram kipgehakt
2 aubergines
100 ml gezeefde tomaten
3 champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel fungi trifolati van Jonnie Boer
handje geraspte kaas 30+
1 ei
snufje zout en peper
1 eetlepel olijfolie of vetarme bakspray

Tips voor de bereiding van de aubergine cannelloni met kipgehakt 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: keukensnijder voor het snijden van plakken aubergine, hakmolen is makkelijk anders knoflookpers, snijplank, mes, schaal, vork, lepel, ovenschaal van ongeveer 20 bij 14 centimer, koekenpan

koken & tafelen algemeen

Tip: Eet dit gerecht met een frisse rucola salade met frisse cherry tomaatjes! Meer is niet nodig. 

Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Recept aubergine cannelloni met kipgehakt

Snijd met behulp van de keukensnijder dunne plakken aubergine. Snijd eerst de kontjes van de aubergine af. Snijd ongeveer 20 plakken aubergine. Snijd vervolgens van de overgebleven aubergine kleine blokjes. Bewaar de aubergineplakken op een schaal en besprenkel de plakken aubergine met een snuf zeezout. Zo onttrek je vocht uit de aubergine.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak het gehaktmengsel. Meng het gehakt met de knoflook, de fungi trifolati, snufje peper en zout en een ei. Laat dit even zo staan.

Snipper de uien, dit doe ik dus heel graag in een hakmolen. Snel, makkelijk en zonder traanogen. Aangezien ik bijna iedere dag wel uien snipper is de aanschaf van zo’n hakmolen is de investering dubbel en dwars waard. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de tomatensaus kook daar de uien, aubergine en champignons in mee voor ongeveer vijf minuten. Laat het pruttelen.

Rol ondertussen de aubergine cannelloni met kipgehakt. Dep een plak aubergine af, zodat het vocht eruit komt. Anders heb je een complete natte ovenschotel en dat willen we niet. Pak en plakje en schep een bolletje ter grootte van ongeveer drie bij drie centimeter en rol dit tussen de aubergine. Plaats de rolletjes vervolgens in een ovenschaal van ongeveer 20 bij 14 centimer. Herhaal dit totdat de schaal vol staat. Heb je aubergineplakken over? Rol dan gerust een canellonirolletje met twee aubergineplakken.

Giet vervolgens de tomatensaus over de auberginecannelloni met kipgehakt. Besprenkel de ovenschotel met olijfolie of vetarme bakspray. Maak de ovenschotel af met een handje kaas.

Plaats de aubergine ovenschotel in de oven voor 35 minuten op 180 graden en eet smakelijk!

Ovenschotel recepten van Foodblog Foodinista

Snel en simpel meer ovenschotels maken? Op de blog deel ik met liefde meer ovenschotel recepten met je. Maak bijvoorbeeld deze goed gevulde pompoenovenschotel, de lichte gevulde courgetteovenschotel met tonijn of de ovenpasta met spinazie en ei.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

2 Reactie's
  • Marijke van Straten
    Geplaatst op 19:58h, 02 maart

    Ik krijg de aubergine niet in dunne plakken gesneden. Niet op mijn mandoline of met de kaasschaaf. Het was een grote puinhoop geworden.

  • admin
    Geplaatst op 11:42h, 06 maart

    Hoi Marijke,

    Wat leuk dat je het recept geprobeerd hebt om te maken en wat vervelend dat het niet is gelukt! Echt jammer, want het kan wel. Tenslotte is het bij mij ook gelukt ;-). Waren de aubergines al niet wat te nat/papperig? Het is belangrijk dat het echt hele verse stevige aubergines zijn. Je kunt het recept ook maken met bijvoorbeeld courgettes. Ook een idee? Want het is zo lekker!

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie