
19 feb Aubergine cannelloni met kipgehakt – koolhydraatarme ovenschotel
Een lekker en gezond gerecht. Soms kan het gewoon zo goed samen gaan en dan is dit gerecht ook nog koolhydraat arm. Koolhydraten zijn helemaal geen grote boosdoener wanneer je ze met mate eet. Een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel kun je ook maken met deze aubergine cannelloni met kipgehakt. Gewoonweg verrukkelijk! Dit ovenschotel recept doet denken aan een pasta ovenschotel zonder pasta. Gezond, koolhydraat arm en lekker! Dit recept komt uit het #Fitbody kookboek van Delphine Steelandt, mijn tips en ervaringen deel ik met je en als tipje van de sluier mag ik één recept met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Bekijk meer over het kookboek #Fitbody van Delphine Steelandt
#Fitbody kookboek van Delphine Steelandt
Onlangs kreeg ik weer extra inspiratie door het boek #Fitbody van Delphine Steelandt. Diverse gezonde recepten, zoals deze aubergine cannelloni kun je daar in terug vinden. Een boek met gezonde recepten, oefeningen waarmee je in shape komt en tips voor hoe je de dagelijkse routine een boost kunt geven. Het boek #Fitbody is een inspirerend boek om binnen 100 dagen een strak lichaam te krijgen door behulp van sportoefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Geen beloftes natuurlijk, want ieder lichaam is anders. En een daarbij passende eetrooster. Het boek staat boordevol recepten die inspirerend zijn voor een gevariëerd sportief en slank dieet. Daarbij zijn de recepten ook nog eens lekker. Denk aan Dürum met kip en tzatziki, groente pasta pesto, groentetaart en meer. Maar mijn oog viel direct op deze heerlijke aubergine cannelloni.
Aubergine cannelloni met kipgehakt voor 2 tot 3 personen
Ik heb het recept voor de aubergine cannelloni met kipgehakt een beetje aangepast. Eerlijk is eerlijk dat doet ik altijd. Een beetje naar eigen smaak en een beetje met eigen ingrediënten, maar dat maakt de aubergine ovenschotel er natuurlijk niet minder lekker op! Het basis recept van Delphine uit kookboek #FitBODY is ook zeker een aanrader anders had ik het nooit gemaakt.
Ingrediënten Aubergine cannelloni met kipgehakt voor 2 tot 3 personen
- 300 gram kipgehakt
- 2 aubergines
- 100 ml gezeefde tomaten
- 3 champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel fungi trifolati van Jonnie Boer
- handje geraspte kaas 30+
- 1 ei
- snufje zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie of vetarme bakspray
Tips voor de bereiding van de aubergine cannelloni met kipgehakt
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden in de keuken
- keukensnijder voor het snijden van plakken aubergine
- hakmolen is makkelijk anders knoflookpers
- snijplank
- mes
- schaal
- vork
- lepel
- ovenschaal van ongeveer 20 bij 14 centimer
- koekenpan
Tip: Eet dit gerecht met een frisse rucola salade met frisse cherry tomaatjes! Meer is niet nodig.
Recept aubergine cannelloni met kipgehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Aubergine snijden
Snijd met behulp van de keukensnijder ongeveer 20 dunne plakken aubergine. Snijd eerst de kontjes van de aubergine af. Van de overgebleven aubergine snijd je kleine blokjes aubergine. Bewaar de aubergineplakken op een schaal en besprenkel de plakken aubergine met een snuf zeezout. Zo onttrek je vocht uit de aubergine.
Gehaktvulling maken
Maak het gehaktmengsel. Meng het gehakt met de knoflook, de fungi trifolati, snufje peper en zout en een ei. Laat dit even zo staan.
Tomatensaus met groente maken
Snipper de uien, dit doe ik dus heel graag in een hakmolen. Snel, makkelijk en zonder traanogen. Aangezien ik bijna iedere dag wel uien snipper is de aanschaf van zo’n hakmolen is de investering dubbel en dwars waard. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de tomatensaus kook daar de uien, aubergine en champignons in mee voor ongeveer vijf minuten. Laat het pruttelen.
Cannelloni van aubergine rollen
Rol ondertussen de aubergine cannelloni met kipgehakt. Dep een plak aubergine af, zodat het vocht eruit komt. Anders heb je een complete natte ovenschotel en dat willen we niet. Pak en plakje en schep een bolletje ter grootte van ongeveer drie bij drie centimeter en rol dit tussen de aubergine. Plaats de rolletjes vervolgens in een ovenschaal van ongeveer 20 bij 14 centimer. Herhaal dit totdat de schaal vol staat. Heb je aubergineplakken over? Rol dan gerust een canellonirolletje met twee aubergineplakken.
Aubergine ovenschotel maken in de oven
Giet de tomatensaus over de auberginecannelloni met kipgehakt. Besprenkel de ovenschotel met olijfolie of vetarme bakspray. Maak de ovenschotel af met een handje kaas. Plaats de aubergine ovenschotel in de oven voor 35 minuten op 180 graden en eet smakelijk!
Ovenschotel recepten
Snel en simpel meer ovenschotels maken? Op de blog deel ik met liefde meer ovenschotel recepten met je.
- pompoenovenschotel
- courgetteovenschotel
- ovenpasta met spinazie en ei
Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Marijke van Straten
Geplaatst op 19:58h, 02 maartIk krijg de aubergine niet in dunne plakken gesneden. Niet op mijn mandoline of met de kaasschaaf. Het was een grote puinhoop geworden.
admin
Geplaatst op 11:42h, 06 maartHoi Marijke,
Wat leuk dat je het recept geprobeerd hebt om te maken en wat vervelend dat het niet is gelukt! Echt jammer, want het kan wel. Tenslotte is het bij mij ook gelukt ;-). Waren de aubergines al niet wat te nat/papperig? Het is belangrijk dat het echt hele verse stevige aubergines zijn. Je kunt het recept ook maken met bijvoorbeeld courgettes. Ook een idee? Want het is zo lekker!
Groetjes,
Daphne