Asperge aardbei salade recept foodblog foodinista

Lekkere asperges vijf toprecepten

Deel deze post

Wij hebben er echt al veel gegeten asperges en ze zijn echt weer super lekker dit aspergeseizoen. Ook deze asperge recepten. Tijd voor vijf asperge recepten van foodblog Foodinista voor een beetje inspiratie als jij er ook nog heel veel trek in hebt, want eigenlijk kunnen lekkere asperges altijd wel. Eerst een paar asperge weetjes, voordat je aan de lekkere asperges gaat met één van deze recepten.

5 Recepten met asperges - Asperges bereiden in leuke recepten - Foodblog Foodinista

Wist je datjes over asperges

– Wij in Nederland en dan echt in Brabant en Limburg het aspergeseizoen echt vieren, maar absoluut niet het grootste aspergeland zijn? In China! worden de meeste asperges verbouwd en ook Peru, Duitsland, dat had ik weer wel verwacht, maar ook de Verenigde Staten doen heel goed mee. Dan gaat het meestal wel om groene asperges.

– Groene asperges, gezonder zijn dan witte? Sorry, mijn recepten zijn met meestal met witte asperges, ik vind ze lekkerder en ik vind ze meer ‘echt asperges’. Ook een feit, maar een persoonlijke feit. Daarbij is er eigenlijk niet veel verschil, want witte asperges groeien onder de grond en groene asperges boven de grond. Wel zijn witte asperges meer een seizoensproduct en groene asperges kun je het hele jaar door eten wel of niet uit de kas.

– Asperges rijk zijn aan vitamines B en E. Vitamines E er in je lichaam voor zorgen dat vetten gedeeltelijk worden afgebroken. Is dit de reden dat we asperges toch vaak weer combineren met vetten? Ham, zalm, boter? Uhm, grappig.

Door naar de recepten, voordat we geen trek meer hebben.

Lekkere recepten vijf toprecepten van Foodblog Foodinista

Misschien een beetje arrogant vijf toprecepten van Foodblog Foodinista. Alleen dit zijn recepten, waarvan ik heb ontdekt dat ze veel, heel veel zijn gelezen zijn de afgelopen aspergeperiode door jullie. Misschien nog niet door jou en daarom vind ik het leuk om ze nog een keer onder de aandacht te brengen nu het aspergeseizoen nog volop actief is.

Lekkere asperges: Recept 1 Risotto met groene en witte asperges

Ja een mix van groene en witte asperges. Het kan en mag best, want deze asperges hebben absoluut niet de zelfde smaak en gaan ook nog eens goed samen met een ander heerlijk product risotto. Probeer het in dit lenterecept en ook leuk als klein voorgerecht, halveer dan zeker de porties.

Lekkere asperges Risotto met witte en groene asperges recept foodblog Foodinista

Asperge recept van Foodblog Foodinista: Risotto met Witte en groene asperges

Lekkere asperges: Recept 2 Hartige aspergetaart

Een taart bakken met asperges. Het is leuk om te doen en ook nog eens heel erg lekker. Dit is een hartige taart die op mijn to do lijstje stond en heel erg goed is gelukt. Het volgende project voor het volgende aspergeseizoen bij mij is een zoete aspergetaart, maar ik ben benieuwd wat jij van deze hartige aspergetaart vindt.

lekkere asperges aspergetaart recept

Asperge recept van Foodblog Foodinista: Hartige aspergetaart

Lekkere asperges: Recept 3 Aspergelasagne met zalm

Deze aspergelasagne, maak je lekker helemaal zelf ook de romige lasagnesaus maak je helemaal zelf en zo moeilijk is het eigenlijk helemaal niet.

Aspergelasagne met zalm recept

Asperge recept van Foodblog Foodinista: Asperge lasagne met zalm

Lekkere asperges: Recept 4 Aspergeragout met zalm

Een lenteragout met asperges. Eigenlijk kun je ragout het hele jaar door maken, het ligt alleen aan de ingrediënten. De rundvleesragout is nu te machtig die maken we gewoon weer met de feestdagen, maar een aspergeragout met zalm. Heerlijk! Wat ook leuk is aan dit recept? Te veel aperges gekocht? Maak het met de extra’s of de restjes en vries de ragout in en altijd een heerlijk aspergerecept op voorraad of voor een lunch of brunch met een grotere groep.

Aspergeragout met zalm recept

Asperge recept van Foodblog Foodinista: Asperge ragout met zalm

Lekkere asperges: Recept 5 Asperge aardbeien salade met geitenkaas

Het aardbeienseizoen gaat ook bijna beginnen en met een beetje geluk wordt het weer ook steeds beter. Hogere temperaturen en meer zon. Dan krijgen we ook meer trek in salades en dan is deze salade wel echt heerlijk om met asperges te maken.

Asperge aardbei salade recept foodblog foodinista

Asperge recept van Foodblog Foodinista: Asperge aardbeien salade met geitenkaas

Voor nog meer leuke en lekkere recepten blijf foodblog Foodinista volgen. Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Mariska
    Geplaatst op 08:36h, 08 juni

    Lekkere recepten zeg! Mijn liefde voor asperges groeit met elk jaar.

Geef een reactie