Appel Cranberry Brownie Recept van foodblog Foodinista

Appel cranberry brownie

Deel deze post

Als ik het eigenlijk heel kort moet samenvatten; brownies zijn geniaal! En als kerstdessert vind ik er helemaal niks mis mee. Zo deelde ik al het heerlijke recept voor een brownietaart met een Italiaans mascarpone smaakje en warme kersen en nu deel ik nog een brownierecept. Een tip voor het dessert en maak de brownie af met kaneelijs of serveer de appel cranberry brownie gewoon bij de koffie of thee, omdat het kan en heerlijk is.

Appel Cranberry Brownie Recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten Appel cranberry brownie voor 8 personen

  • 125 gram boter en extra voor het invetten
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram pure chocolade 85%
  • 3 eieren
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram gedroogde cranberries
  • 1 appel
  • snuf zout
  • 3 eetlepels bloem
  • 11/2 theelepel maizena
  • 100 ml ahornsiroop

Tips voor de bereiding van de appel cranberry brownie

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 25 minuten, 45 minuten oven en 1 uur wachten
Benodigdheden: Springvorm 20 cm doorsnee, bakpapier, mixer, steelpan, grote mengschaal, snijplank, lepel, mesje, spatel

Recept voor de Appel cranberry brownie

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bodem van de springvorm een beetje in met boter. Bekleed de springvorm met bakpapier.

Schil de appel en snijd deze in blokjes.

Verhit de steelpan en smelt op een lage temperatuur de chocolade en de boter. Laat dit sudderen en maak ondertussen de mix in de mengschaal.

Breek de eieren in de mengschaal. Klopt de eieren voor 5 minuten licht en luchtig. Meng de basterdsuiker en de kaneel er door en klop nog drie minuten voor een stijf mengsel. De hoeveelheid is zeker verdubbeld.

Roer met de spatel ook de chocolade en de boter er doorheen. Meng ook de bloem en het zout er doorheen, net als 50 gram van de cranberries en de appelblokjes. Schenk het beslag rustig in de springvorm. Bak deze barownietaart 45 minuten in de oven.

Haal de taart na 45 minuten uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Verwijder vervolgens de rand van de springvorm en laat nog 45 minuten afkoelen. Maak ondertussen in een pannetje de saus. Verhit met de overige cranberries de ahornsiroop en dik in met een beetje maizena.

. Schep een gedeelte van de saus over de brownietaart en serveer de andere cranberriesaus er apart bij.

Voor meer ideeën voor het kerstdessert maak bijvoorbeeld:
Stoofpeertjes in vanillesaus,
– Een bbrownietaart met kersen of
Kersen mascarpone torentjes

Meer tips voor dessert recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Jo's Daughter
    Geplaatst op 09:39h, 28 december

    Ben gek op brownies :) Dus ik ga de cranberries onthouden!

Geef een reactie