Brownietaart met warme kersen en mascarpone recept van foodblog Foodinista

Brownietaart met warme kersen

Deel deze post

Begin december kreeg ik een ontzettend leuk cadeautje toegestuurd vanuit Allerhande van Albert Heijn om alvast een beetje in de feeststemming te komen. Ik kreeg een gedeelte van de Allerhande kerstbox opgestuurd. Ik kan je vertellen met de Allerhande kerstbox is het niet echt nodig om over het kerstdiner na te denken, wat heel makkelijk kan zijn, dat doet Albert Heijn voor je. Eigenlijk doen zij ook de boodschappen voor je, want met één click heb je eigenlijk alle boodschappen in huis, misschien moet je nog voor een beetje drinken; flesje wijn, champagne, water, chocolade hier en daar zorgen, maar koken kun je. Uitgebreid koken! Voor mij was het de verrassing dat ik een dessert aangeleverd kreeg, wel zelf koken natuurlijk. Afgelopen weekend ging ik naar het Allerhande kerstfestival, vol heerlijkheden om te zien en proeven, ik startte ’s ochtends met een ontbijt en een kookworkshop. Na een rondje over het festival ging ik richting huis en dook ik de keuken in. Ik kon niet wachten, want de brownietaart met warme kersen die maar al toe lachte moest bereid worden! En ging dit weekend inderdaad op. Oké tijd om het recept met jou te delen natuurlijk. Gewoon voor als je er trek in hebt of voor een heerlijk kerstdessert! Je kunt dit kerstdessert ook perfect een dag van te voren voorbereiden.

Brownietaart met kersen en mascarpone recept van foodblog Foodinista

Benodigdheden Brownietaart met warme kersen voor 6 personen

125 gram boter en extra voor het invetten
1 vanillestokje
200 gram pure chocolade 85%
3 eieren
150 gram lichtbruine basterdsuiker
1 bakje mascarpone
1 pot kersen zonder pit op siroop
zout
2 el bloem
11/2 el maizena

Tips voor de bereiding van de brownietaart met warme kersen

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 25 minuten, 45 minuten oven en 1 uur wachten
Benodigdheden: Springvorm 20 cm doorsnee, bakpapier, mixer, steelpan, grote mengschaal, snijplank, lepel, mesje, spatel

Brownietaart met kersen en mascarpone recept van foodblog Foodinista

Recept brownietaart met warme kersen

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bodem van de springvorm een beetje in met boter. Bekleed de springvorm met bakpapier.

Verhit de steelpan en smelt op een lage temperatuur de chocolade en de boter. Laat dit sudderen en maak ondertussen de mix in de mengschaal.

Haal de vanillemerg uit het vanillestokje. Deze kan in de mengschaal. Breek de eieren in de mengschaal. Klopt de eieren en de vanille voor 5 minuten licht en luchtig. Meng de basterdsuiker er door en klopt nog drie minuten voor een stijf mengsel. De hoeveelheid is zeker verdubbeld. Meng er vier eetlepels mascarpone doorheen. Meng deze er luchtig doorheen met de spatel. De mascarpone blijft brokkelig.

Roer met de spatel ook de chocolade en de boter er doorheen. Meng ook de bloem en het zout er doorheen. Schenk het beslag rustig in de springvorm. Bak deze brownietaart 45 minuten in de oven.

Haal de taart na 45 minuten uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Verwijder vervolgens de rand van de springvorm en laat nog 45 minuten afkoelen.

Kook ondertussen de kersen in met de maizena, zodat de saus dikker zal worden. Verdeel de rest van de mascarpone over de brownietaart. Schep een gedeelte van de kersen over de taart en serveer de andere kersen er apart bij.

Voor meer ideeën voor het kerstdessert maak bijvoorbeeld:
Stoofpeertjes in vanillesaus 0f
Kersen mascarpone torentjes

Meer tips voor leuke foodboxen en dessert recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

1Reactie
  • Kirsten
    Geplaatst op 16:28h, 14 december

    Wat een goddelijk dessert voor de Kerst :D

Geef een reactie