geitenkaasbroodjes recept foodblog Foodinista

Geitenkaasbroodjes

Deel deze post

Kaasbroodjes bakken, warm croissantje met kaas, kaassouflés en noem eigenlijk maar op gewoon van die hartige warme kaassnacks allemaal heerlijk voor de kaasfan en natuurlijk een volle kaasplank. Dit kan ook met geitenkaas. We bakken geitenkaasbroodjes als hartige snackbroodjes. Idee zelf hartige geitenkaasbroodjes maken en dat doe je dus super simpel zo.

– Deze geitenkaasbroodjes zijn ook heel lekker bij uiensoep of bij een salade, maak er een geitenkaassalade mee, serveer dan alleen de geitenkaas in het bladerdeeg, dus met dit broodje –

Geitenkaasbroodje recept receptblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Geitenkaasbroodjes 2 stuks

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 ronde geitenkaasjes (de grotere van de versafdeling)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel bruine suiker

Tips voor de bereiding van de geitenkaasbroodjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 5 minuten en oven 15 minuten
Benodigdheden: vork, lepel, bakpapier

Recept Geitenkaasbroodjes

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Hartige geitenkaassnacks maken

Plaats het bladerdeeg op het bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerd. Plaats de geitenkaas op de bladerdeeg. Vouw de hoeken van de bladerdeeg naar binnen bovenop de geitenkaas, zodat het een open broodje wordt. Kluts het eitje en smeer de hoeken van het broodje in met het eigeel, dan krijgt de bladerdeeg een mooie glans. Besprenkel de geitenkaas met de honing en bestrooi met de bruine suiker.

Geitenkaasbroodjes bakken

Plaats de geitenkaasbroodjes 15 minuten in de oven en haal ze er goudbruin gebakken uit.

Hartige broodjes recepten van Foodblog Foodinista

Meer hartige broodjes maken? Maak ook eens deze kaasbroodjes en zuurkoolbroodjes met rookworst.

Geen blog en recept missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

1Reactie
  • Vandana
    Geplaatst op 17:31h, 11 oktober

    Dit ziet er lekker uit. Wil dit ook proberen!

Geef een reactie