Kookboek Tip Tasty Express van Sneh Roy

Deel deze post

Een kookboek reviewen vind ik altijd heel erg leuk, want ik ben tenslotte dol op kookboeken. Deze verwachting had ik ook van het nieuwe kookboek Tasty Express van Sneh Roy. Leuk een kookboek, maar dit kookboek is echt in één keer door gegaan naar mijn persoonlijke top 3, wat een top kookboek! Het kookboek Tasty Express staat vol met lekkere en gezonde wereldgerechten die ook nog, niet heel moeilijk zijn om zelf te maken. Een feest voor mij in ieder geval. Ik hou van rond de wereld koken, niet te moeilijke recepten en veel originele smaken. Een feest dit nieuwe kookboek van Sneh Roy en een musthave voor op je kookboekenplank Tasty Express. Misschien is dit een beetje kort door de bocht dus er is natuurlijk meer te vertellen over dit kookboek en Sneh Roy.

Sneh Roy de blogster

Het kookboek Tasty Express is eigenlijk uitgebracht door de blogster Sneh Roy van het blog Cook Republic. Een Australisch foodblog. Eigenlijk is Sneh een fotografe en dat kun je wel zien op het blog en in het kookboek, want de foto´s zijn heel mooi en smakelijk. Naar aanleiding van het foodblog mocht zij haar kookboek uitbrengen. Dit was in Australië zo populair dat het nu ook in andere talen is uitgebracht en gelukkig maar! Ook geeft ze in Australië diverse workshops voor foodfotography en styling. Als ik daar zou zijn, dan zou ik het wel weten! Echt een tip. Je kunt deze workshops ook reserveren op haar foodblog.

Sneh Roy foodblog Cook Republic kookboek tasty express review

Tasty recept uit The Tasty Express

Nu de lente eraan komt krijg ik weer steeds meer trek in tapas en ook deze recepten staan in het kookboek. Voor een goede recensie van een kookboek maak altijd een recept om te kijken of alles een beetje oké is. Mijn oog viel op een heerlijk tapas recept met chorizo, waar ik echt dol op ben en dat verbaast je misschien niet, want ik maak regelmatig gerechtjes met chorizo. Uit het kookboek Tasty Express heb ik het Tapas recept met chorizo en kikkererwten gemaakt. Apart en weer eens iets anders. Een soort stoofschotel, maar wel heel snel gemaakt. In twintig minuten gemaakt ook iets waar ik nog al van hou.

Benodigdheden Tapas met Chorizo & Kikkererwten 2 personen

1 eetlepel olijfolie
1 klein rode ui
2 tenen knoflook
1 laurierblad
2 chorizoworstjes (ik had 1 grote chorizoworst)
125 ml bier (ik heb iets meer gebruikt, wij houden best wel van sausjes om het brood in te soppen)
190 gram kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelpel Italiaanse kruiden
1 eetlepel balsamico azijn
2 eetlepels tomatenpuree
knapperig brood voor het serveren

Tapas recept chorizo en kikkererwten kookboek tasty express

Recept tapas met chorizo & kikkererwten uit Tasty Express van Sneh Roy

Verwarm de olie in de stoofpan volgens het recept. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Pak deze bruin aan. Snij ondertussen de chorizo. De chorizo en het laurier mogen erbij. Bak deze aan. het bier mag erbij. Ik heb meer bier gebruikt voor iets meer saus. Laat het een paar minuten stoven, zodat het bier voor de helft is ingekookt. Roer de kikkererwten er doorheen en laat de kikkererwten meekoken. De paprikapoeder mag er ook bij, net als de oregano, balsamico azijn en de tomatenpuree. Laat het een paar minuten stoven tot alles mooi op smaak is. Maak het af met een snufje zout. Ik heb er nog een beetje peper bij gedaan, doordat ik geen gerookte paprikapoeder had, want ongetwijfeld was deze pittiger geweest. Serveer warm met brood.

Mijn ervaring na het koken van een recept uit Tasty Express

Het recept was echt smullen! Wat ik lekker aan vind is dat er echt wordt gespeeld met de smaken. Het recept is namelijk heel hoog op smaak en dat voorspelt veel goeds voor de andere recepten die in het kookboek staan en dat ook nog met een recept wat je binnen twintig minuten hebt gemaakt. Zo tover je snel iets op tafel, waarmee je echt je zelf, je liefde of je gasten kunt verrassen en je misschien helemaal niet zo goed kunt koken. Dat vind ik juist zo fijn aan een goed kookboek en wat een kookboek ook moet doen. Simpele recepten, goed omschreven en iets bijzonders op tafel zetten wat eigenlijk iedereen zou moeten kunnen maken. Ik ben in één keer fan van Sneh en het kookboek en kan mij hier zeker door laten inspireren, daarom absoluut één van mijn favoriete nieuwe kookboeken. Waar vergelijk ik de kookboeken mee? Mijn andere favorieten zijn Chez Rachel van Rachel Khoo en Jamie’s Italian van Jamie Oliver. Beiden kookboeken zijn geïnspireerd op een wereldkeuken, maar in een eigen jasje gestoken en de recepten zijn versimpeld en waarbij je geen topchef moet zijn om te kunnen verrassen. Dit boek hoort echt in het rijtje thuis. Mooi en verrassend. Alleen is dit boek zeker onderscheidend. Het kookboek is weer hipper en ook geïnspireerd op foodtrucks. Hoe hip!

Kookboek The Tasty Express van Sneh Roy

Veel van dit soort recepten staan in het kookboek van Sneh. Denk aan Mexicaanse Witte Bonen, Granola van het huis, Groot ontbijtbrood, crispy flensjes, quinoakoekjes, noedelsalades, boerenkoolsoep, maar ook yoghurtijsjes en ijskoffie. Het is een uitéénlopend boek van de wereldwijde hippe keuken en recepten die niet moeilijk zijn om te maken, maar je zet toch weer eens iets anders op tafel. In totaal zijn het 92 gevarieerde recepten uit de wereldkeuken, maar ook veel recepten, waarin je kunt leren hoe je basis producten maakt, zoals naanbrood, quinoa of hoe je kiemt. Heel erg leuk!

Kookboek: Tasty Express
Auteur: Sneh Ray
Pagina’s: 226
Recepten: 92

Kookboek Tasty express tip recensie foodblog foodinista

Meer kookboeken reviews lezen kijk dan verder bij mijn kookboeken tips.

Als eerste de nieuwste recepten en kookboeken van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
 • Laila
  Geplaatst op 12:03h, 17 maart

  Ah lijkt me echt een leuk kookboek! Ben benieuwd of je er nog meer uit gaat koken :)

 • Foodinista
  Geplaatst op 12:22h, 17 maart

  Zeker weten! Er staat ook een heel mooi recept in voor frisse Vietnamese broodjes Banh Mi een soort Vietnamese polled Pork nomnom! Het kookboek is voor alle seizoenen, maar er staan sowieso al heel veel mooie zomerse recepten in.

 • Tessa
  Geplaatst op 12:23h, 17 maart

  Wat leuk dat je een review hebt geschreven van Tasty Express! Ik heb het boek net gister helemaal doorgebladerd en er staan heerlijke recepten in. Ik ben vooral benieuwd naar de Mexicaanse witte bonen en de crispy flensjes, maar ik vind het ook fijn dat er een basisrecept in staat voor naanbrood. De tapas met kikkererwten en chorizo die jij hebt gemaakt ziet er ook echt heel lekker uit!

 • Foodinista
  Geplaatst op 12:44h, 17 maart

  Een mooi boek he? Ja de crispy flensjes daar ben ik ook heel nieuwsgierig naar die lijken mij ook echt heel lekker! Je moet iets kiezen als je er voor het eerst uit kookt, maar die ga ik ook zeker nog maken.

Geef een reactie