Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 31 2022 Foodinista

Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 31 2022 Foodinista

Deel deze post

De herfst sluipt langzaam aan ons land binnen. Jammer hè? Ik vind van wel in ieder geval. Ik houd echt van pompoen en paddenstoelen recepten, maar de zomer is toch mijn favoriete seizoen en daarbij ben ik na een koude winter altijd weer blij wanneer het in de lente warmer wordt. Het enige waar ik in de herfst blij van word is de wisselende keuken en het feit dat de feestdagen dichterbij komen. De gezelligheid in huis. En oké de wintersport, waarvoor ik leuke wintersport reistips op de website heb staan. Aangezien we er niet onderuit komen gaat ook dit weekmenu langzaam naar de herfst kruipen. Meer regen deze week en de temperaturen dalen. Dus we gaan naar de meer herfst salades, een kippensoep en pompoensoep en ach lekker is het wel in het weekmenu week 31 2022.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 29 en het weekmenu week 30 van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 31 2022

Maandag – Pompoensoep met feta

Geroosterde pompoensoep met feta - Foodblog Foodinista

Het wordt langzaam herfst en hoe neem je makkelijk afscheid van de zomer? Met een lekker bord geroosterde pompoensoep. De pompoensoep combineren we nog met een beetje zomer, namelijk met feta. Dit doen we met het recept voor geroosterde pompoensoep met feta.

Bereidings Tijd: 20 minuten + groente grillen
Recept: Geroosterde pompoensoep met feta

Dinsdag – Spaghetti in pittige tomatensaus met courgette en feta

Spaghetti in pittige tomatensaus met gele courgette en feta - Foodblog Foodinista

Misschien is de feta nog niet helemaal op dan is deze spaghetti in pittige tomatensaus met courgette en feta perfect om op dinsdag op tafel te zetten een compleet ander recept met feta.

Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Spaghetti in tomatensaus met courgette en feta

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Woensdag – Mexicaanse kippensoep

Mexicaanse kippensoep met frisse groente - Foodblog Foodinista

Het weer slaat om en het wordt herfst. Tijd voor extra weerstand en het natuurlijk medicijn tegen verkoudheid kippensoep. Waarom ook niet. Natuurlijk ook omdat het lekker is, zoals deze Mexicaanse kippensoep. Maak een extra grote pan, zodat je een kopje kunt eten tijdens de lunch. Lekker!

Bereidings Tijd: 50 minuten
Recept: Mexicaanse kippensoep

Xenos - Teddy

Donderdag – Salade met Morbier en kaneel appeltjes

Salades zijn er ieder seizoen. Zoals deze herfstsalade met morbier, kaneelappeltjes en walnoten. Een perfect overgang tussen de zomer en herfst.

Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Salade met morbier, appel en walnoten

Vrijdag – Torentje van Morbier en bietjes

Fris torentje met bietjes en morbier - Recept met kaas en bietjes - Foodblog Foodinista

Weekend! Heb je nog Morbier over? Perfect! Of koop een groter stuk. Dan kun je voor het weekend ook dit lekkere recept maken. Een glas wijn erbij en borreltijd met dit torentje met bietjes en Morbier. Lekker op een toastje.

Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Torentje bietjes met Morbier

Zaterdag – Rundvlees curry madras met aubergine

Stoofpotje rundvlees curry Madras recept met aubergine - Foodblog Foodinista

Stoven kan op het fornuis, maar ook in de slowcooker of oven. Makkelijk, maar je hebt wel een beetje geduld nodig. Maak direct een grote pan, zodat je ook een restje voor de aankomende werk of misschien winter kunt invriezen. Een idee is deze curry madras met aubergine en rundvlees.

Bereidings Tijd: 45 minuten + 6 uur stoven
Recept: curry madras met rundvlees en aubergine

Zondag – Bananenbrood met koffie en chocolade

Bananenbrood met chocolade en koffie een lekkere kick-start in de ochtend - Foodblog Foodinista

Zondag is bakdag. Pak je bakvorm maar uit de kast. Maak voor de week een lekkere kick-start of een tussendoortje voor de hele week met dit bananenbrood met koffie en chocolade.

Bereidings Tijd: 20 minuten + bakken
Recept: koffie bananenbrood met chocolade

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie