30 mrt Bananenbrood met chocolade en koffie een lekkere kick-start in de ochtend
Bananenbrood is genieten en een simpel bak recept. Dit bananenbrood met chocolade en koffie is een kick-start recept in de ochtend. Je koffie, fruit en brood in één snee bananenbrood. Ideaal en heerlijk. Een goede start van de dag. Je krijgt allerlei ingrediënten binnen die je toch wel wilt eten en een beetje nodig hebt. Vezels, fruit en koolhydraten ook. Bananenbrood is een extra genietmomentje. Geef mij maar een plakje bananenbrood met chocolade en koffie in plaats van een boterham. En inderdaad een bananenbrood met koffie. Want in de ochtend kunnen we wel een kick-start gebruiken en koffie geeft ook aan je bak recepten een heerlijk aroma. Een soort koffiecake 2.0. Ben je ook een echte koffie lover of kun je wel zo’n begin van de dag gebruiken? Dan is dit bananenbrood recept voor jou. Maken? Zo bak je het glutenvrije bananenbrood met chocolade en koffie.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten bananenbrood met chocolade en koffie
- 200 gram amandelmeel, zoals deze
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 4 rijpe bananen
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 ml espresso of sterke koffie
- 100 gram pure chocolade
- halve theelepel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zeezout
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Tips voor de bereiding van het bananenbrood met pure chocolade en koffie
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 55 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, mes, staafmixer, cakevorm van 16 cm, bakpapier, pannenlikker, keukenweegschaal
Recept glutenvrij bananenbrood met koffie en chocolade
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Basis maken voor het bananenbrood
Snijd 3 bananen grof, breek 2 eieren, schep de Griekse yoghurt, koffie, giet de olijfolie en breek de chocolade in een schaal. Om alles goed gemengd te krijgen en de chocolade te breken zetten we de staafmixer op het mengsel voor ongeveer twee minuten. Meng vervolgens met een spatel de amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder door de basis voor het bananenbrood. Spatel voor ongeveer twee minuten dan heb je een goede basis voor het banenbrood met koffie en chocolade. Laat het beslag voor 5 minuten rusten dan kan het rijzen.
Bananenbrood voorbereiden voor de oven
Knip het bakpapier in de in de hoeken laat het zakken in het bakblik. Zo kun je later het bananenbrood makkelijk uit bakblik halen. Giet het bananenbrood beslag in het cakeblik. Snijd één banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Het bananenbrood mag voor 55 minuten in de oven op 190 graden. Laat het bananenbrood vervolgens 15 minuten afkoelen buiten de oven, voordat je het uit het bakblik tilt en in stukken snijd. Eet smakkelijk! Het bananenbrood is extra lekker wanneer je het bijvoorbeeld eet met chocoladepasta of hazelnootpasta.
Meer bakrecepten van Foodinista?
Als we toch aan het bakken zijn? Bak dan bijvoorbeeld ook deze rabarbercake met witte chocolade het recept ga je hier vinden.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Jeanette
Geplaatst op 13:51h, 10 aprilMijn vraag is alleen mag amandelboom wel zo hoog gebakken ?
Op site staan meestal 150 160 graden
Dit ter info
Daphne van Aken
Geplaatst op 15:48h, 12 aprilBeste Jeanette,
Ik begrijp je vraag, maar dan ben ik benieuwd waar je kijkt, want ik weet van recepten van 150 tot 200 dit is gewoon afhankelijk van het type bakken. Het bananenbrood moet wel echt een geheel worden. Houd er wel rekening mee dat dit bananenbrood glutenvrij is en alleen uit amandelmeel bestaat. Het zal dan ook iets droger/stugger zijn dan bijvoorbeeld een bananenbrood met ook bloem.
Liefs,
Daphne