Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 2 2023 Foodinista

Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 2 2023 Foodinista

Deel deze post

Iedere maandag een nieuw weekmenu met zomer recept ideeën en een makkelijk overzicht voor dagelijkse eet inspiratie. Ook deze week staat er weer een nieuw zomer weekmenu voor je klaar met dagelijkse zomerse recepten en een week vol gevarieerd eten voor de warme zomerdagen. Kijk mee in het zomer weekmenu week 2 2023 op Foodblog Foodinista. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomer pasta met grote pastaschelpen, tomatensalade met burrata en shaslicks voor op de barbecue.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu inspiratie van 2021 en de weekmenu’s van 2022 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het zomer weekmenu week 2 2023.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 2 2023

Maandag – Thaise kip cashew met courgette

Thaise kip cashew met courgette - Foodblog Foodinista

Makkelijk de week beginnen met een Thais rijstgerecht. Maak Thaise kip cashew met courgette. De courgette is extra, maar we moeten toch ook groente eten.

Recept Thaise kip cashew

Dinsdag – Bloemkool-broccolasoep met ham

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Een makkelijk soeprecept op tafel zetten en veel groente eten? Maak dan eens deze broccoli-bloemkoolsoep met hamblokjes. Lekker op regenachtige dagen.

Recept broccoli-bloemkoolsoep met hamblokjes

Woensdag – Orzotto met groene asperges, tomaatjes, pesto en geitenkaas

Orzotto recept met geitenkaas, pesto en tomaat van Foodblog Foodinista

Een bord risotto van orzo is altijd een goed idee! Maak deze zomerse orzo met groene asperges, tomaatjes, pesto en geitenkaas. Breekt de week!

Orzotto recept met groene asperges, tomaatjes, pesto en geitenkaas

Donderdag – Tomatensalade met burrata

Tomatensalade met burrata - Kookboek recensie Gezellig Kokerellen - Foodblog Foodinista recepten en kookboeken tips

Mooie warme dagen zijn weer terug. Ook de frisser recepten weer, zoals deze tomatensalade met burrata is een echte aanrader uit het kookboek Gezellig kokerellen.

Recept tomatensalade met burrata met Foodblog Foodinista twist

Vrijdag – Pastaschelpen met ansjovis, tomaat, rucola en rode peper

Pastaschelpen met ansjovis, rode peper, knoflook en rucola - Foodies en rosé

Weekend! Tijd voor ontspanning. Even naar Italië toe? Tijd voor een geniet pasta, best snel gemaakt, maar vooral een heerlijke rosé erbij en misschien wel even de Foodies lezen, waar dit fijne recept uit komt. Deze komt uit het Italië magazine van Foodies, maar ze inspireren natuurlijk het hele jaar door. En die pastaschelpen die kunt je voor een ovenschotel vullen, maar zo gaat het geweldig, die saus loopt er heerlijk in.

Pastaschelpen met ansjovis, rode peper, rucola en tomaatjes

Pasta bestellen

Zaterdag – Shaslicks op de barbecue

Shaslicks recept uit kookboek saté en bier foodblog Foodinista

Dertig graden! De barbecue mag weer aan. Shaslicks grillen? Maak dan eens dit shaslick gerecht. De klassieke Hongaarse shaslick. Je krijgt er geen spijt van. Beloofd!

Barbecue shaslick recept

Zondag – Vietnamese ijskoffie

Vietnamese ijskoffie recept - Foodblog Foodinista

Weekend en meer dan 30 graden? Tijd voor een momentje voor jezelf? Ontbijt, middag of als toetje? Maak dan eens deze Vietnamese ijskoffie.

Recept Vietnamese ijskoffie

Tot volgende week! Met een nieuw Zomer weekmenu!

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie