03 jul Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 2 2023 Foodinista
Iedere maandag een nieuw weekmenu met zomer recept ideeën en een makkelijk overzicht voor dagelijkse eet inspiratie. Ook deze week staat er weer een nieuw zomer weekmenu voor je klaar met dagelijkse zomerse recepten en een week vol gevarieerd eten voor de warme zomerdagen. Kijk mee in het zomer weekmenu week 2 2023 op Foodblog Foodinista. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomer pasta met grote pastaschelpen, tomatensalade met burrata en shaslicks voor op de barbecue.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu inspiratie van 2021 en de weekmenu’s van 2022 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het zomer weekmenu week 2 2023.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 2 2023
Maandag – Thaise kip cashew met courgette
Makkelijk de week beginnen met een Thais rijstgerecht. Maak Thaise kip cashew met courgette. De courgette is extra, maar we moeten toch ook groente eten.
Dinsdag – Bloemkool-broccolasoep met ham
Een makkelijk soeprecept op tafel zetten en veel groente eten? Maak dan eens deze broccoli-bloemkoolsoep met hamblokjes. Lekker op regenachtige dagen.
Recept broccoli-bloemkoolsoep met hamblokjes
Woensdag – Orzotto met groene asperges, tomaatjes, pesto en geitenkaas
Een bord risotto van orzo is altijd een goed idee! Maak deze zomerse orzo met groene asperges, tomaatjes, pesto en geitenkaas. Breekt de week!
Orzotto recept met groene asperges, tomaatjes, pesto en geitenkaas
Donderdag – Tomatensalade met burrata
Mooie warme dagen zijn weer terug. Ook de frisser recepten weer, zoals deze tomatensalade met burrata is een echte aanrader uit het kookboek Gezellig kokerellen.
Recept tomatensalade met burrata met Foodblog Foodinista twist
Vrijdag – Pastaschelpen met ansjovis, tomaat, rucola en rode peper
Weekend! Tijd voor ontspanning. Even naar Italië toe? Tijd voor een geniet pasta, best snel gemaakt, maar vooral een heerlijke rosé erbij en misschien wel even de Foodies lezen, waar dit fijne recept uit komt. Deze komt uit het Italië magazine van Foodies, maar ze inspireren natuurlijk het hele jaar door. En die pastaschelpen die kunt je voor een ovenschotel vullen, maar zo gaat het geweldig, die saus loopt er heerlijk in.
Pastaschelpen met ansjovis, rode peper, rucola en tomaatjes
Zaterdag – Shaslicks op de barbecue
Dertig graden! De barbecue mag weer aan. Shaslicks grillen? Maak dan eens dit shaslick gerecht. De klassieke Hongaarse shaslick. Je krijgt er geen spijt van. Beloofd!
Zondag – Vietnamese ijskoffie
Weekend en meer dan 30 graden? Tijd voor een momentje voor jezelf? Ontbijt, middag of als toetje? Maak dan eens deze Vietnamese ijskoffie.
Tot volgende week! Met een nieuw Zomer weekmenu!
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's