Recept voor Broccoli-bloemkoolsoep met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Bloemkool broccolisoep met hamblokjes en rucola

Deel deze post

Een lekker recept voor groentesoep is altijd een lekker gezond idee. Je eet in een zelfgemaakte kom soep veel groente en je warmt er van op, precies wat we nodig hebben een goede vitamine boost. Met groentesoeprecepten kun je eindeloos variëren, daardoor kun je veel en diverse soeprecepten vinden. Zoals dit groentesoep recept voor soep met bloemkool en broccoli waarmee ik het recept maakte voor een volle en smakelijke romige bloemkool broccolisoep met hamblokjes en rucola.

Koken met broccoli en bloemkool

De groentes bloemkool en broccoli geven snel een romige smaak, waardoor je de soep natuurlijk kunt houden. Oké voor een beetje extra smaak hebben we voor een lepeltje mascarpone gekozen. De groentesoep toppen we af met rucola en gebakken hamblokjes voor een extra bite. Zo kun je de bloemkool broccolisoep ook als maaltijdsoep serveren, want de de soep is goed gevuld. Lees hier verder voor het recept bloemkool broccolisoep met hamblokjes en rucola.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Ingrediënten bloemkool broccolisoep met hamblokjes voor 4 personen

  • 1 broccoli
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • handje verse peterselie
  • handje verse bieslook
  • 75 gram rucola
  • 700 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje pepeer en zout naar smaak

Tips voor de bereiding van de bloemkool broccolisoep met hamblokjes en rucola

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken bloemkool-broccolisoep

  • soeppan
  • snijplank
  • staafmixer
  • spatel
  • maatbeker
  • koekenpan
  • garde
Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Recept bloemkool-broccolisoep met ham en rucola

Zorg dat de bouillon klaar staat. Snijd de bloemkool, broccoli, uien en knoflook grof.

Bloemkool broccolisoep recept

Verhit een theelepel olijfolie in de soeppan. Roerbak de ui en de knoflook voor twee minuten. Vervolgens kunnen de bloemkool en broccoli erbij. Laat deze ook nog twee minuten roerbakken, zodat de smaken goed loskomen. Blus de groente af met de groentebouillon en laat de groente koken voor tien minuten.

Hamblokjes bakken

De hamblokjes gaan warm in en als garnering op de soep. Verhit een theelepel olijfolie in de koekenpan. Bak vervolgens de hamblokjes rondom bruin en zet de verhitting uit.

Bloemkool broccolisoep maken en garneren

Soep maken met bloemkool en broccoli is eigenlijk simpel. Meng ook 50 gram van de rucola door de soep. Zet de verhitting uit. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Klop met een garde de mascarpone door de soep, totdat de soep glad is. De helft van de hamblokjes mag door de soep. Schenk de soep in de soepkommen en garneer de soep met extra rucola, fijn gesneden bieslook en peterselie en de overgebleven hamblokjes.

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Soeprecepten van Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de deze soeprecepten:

  • Maak ook eens deze mosterdsoep met spekjes, prei en appel. Dat is weer eens iets anders.
  • Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoensoep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
  • Ook lekker de geroosterde tomatenpompoensoep. Het recept kun je hier vinden.

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie