Recept voor Broccoli-bloemkoolsoep met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Bloemkool-broccolisoep met hamblokjes en rucola

Deel deze post

Een lekker kom soep is altijd een goed en en lekker idee denk ik. Je eet in een kom soep lekker veel groente en je warmt er van op. Met soep kun je natuurlijk eindeloos variëren daarom kun je hier op de blog ook veel en diverse soeprecepten vinden. Deze keer variëer ik met bloemkool en broccoli en maakte ik een vol en smakkelijk romige soepje. Deze groentes geven eigenlijk al snel een romige smaak aan de soep dus veel room hoeft er niet bij, maar wel een beetje en daarvoor heb ik voor mascarpone gekozen. De soep toppen we af met rucola en gebakken hamblokjes voor extra pit. Zo kun je de bloemkool-broccolisoep ook als maaltijdsoep serveren, want de de soep is goed gevuld. Nu wil je natuurlijk het recept voorde bloemkool-broccolisoep en het komt eraan hoor.

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Ingrediënten bloemkool-broccolisoep met hamblokjes voor 4 personen

1 broccoli
1 kleine bloemkool
1 rode ui
1 teentje knoflook
handje verse peterselie
handje verse bieslook
75 gram rucola
700 ml groentebouillon
3 eetlepels mascarpone
250 gram hamblokjes
1 eetlepel olijfolie
snufje pepeer en zout naar smaak

Tips voor de bereiding van de bloemkool-broccolisoep met hamblokjes en rucola

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: soeppan, snijplank, staafmixer, spatel, maatbeker, koekenpan, garde

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Recept bloemkool-broccolisoep met ham en rucola

Zorg dat de bouillon klaar staat. Snijd de bloemkool, broccoli, uien en knoflook grof.

Bloemkool-broccolisoep maken

Verhit een theelepel olijfolie in de soeppan. Roerbak de ui en de knoflook voor twee minuten. Vervolgens kunnen de bloemkool en broccoli erbij. Laat deze ook nog twee minuten roerbakken, zodat de smaken goed loskomen. Blus de groente af met de groentebouillon en laat de groente koken voor tien minuten.

Hamblokjes bakken

De hamblokjes gaan warm in en als garnering op de soep. Verhit een theelepel olijfolie in de koekenpan. Bak vervolgens de hamblokjes rondom bruin en zet de verhitting uit.

Bloemkool-broccolisoep maken en garneren

Soep maken met bloemkool en broccoli is eigenlijk simpel. Meng ook 50 gram van de rucola door de soep. Zet de verhitting uit. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Klop met een garde de mascarpone door de soep, totdat de soep glad is. De helft van de hamblokjes mag door de soep. Schenk de soep in de soepkommen en garneer de soep met extra rucola, fijn gesneden bieslook en peterselie en de overgebleven hamblokjes.

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Soeprecepten van Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de deze soeprecepten:
– Maak ook eens deze mosterdsoep met spekjes, prei en appel. Dat is weer eens iets anders.
– Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoensoep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
– Ook lekker de geroosterde tomatenpompoensoep. Het recept kun je hier vinden.

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie