Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 9 2022 Foodinista

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 9 2022 Foodinista

Deel deze post

Een nieuw weekmenu met een feestelijk tintje, het is tenslotte in het Zuiden nog steeds carnaval! Een beetje eet en kook inspiratie voor de komende week, waarin carnaval aftrapt. Geen carnaval zoals we helemaal gewend, maar we mogen wel weer meer en soms een stevige hap mag er wel bij of iets feestelijks op maandag. Vier je het thuis, in het café of gewoon met vrienden of voor de tv met een biertje, want ook daar valt veel te beleven, het kan allemaal. Een aantal stevige happen mogen erbij. Daarbij natuurlijk gewoon je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eet inspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan dacht. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 9 in 2022 van Foodblog Foodinista met een gevulde borreltafel, spruitjes ovenschotel en kippensoep.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 7 en het weekmenu week 8 terug van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 9 2022

Maandag – Carnavals maandag! (voor sommige) – Maak het makkelijk met een Spare ribs buffetje

Maak het op maandag makkelijk met een spare ribs buffetje. Dit is natuurlijk niet alleen makkelijk tijdens carnaval, maar ook een leuk idee tijdens andere feestdagen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dinsdag – Mexicaanse kippensoep

Mexicaanse kippensoep met frisse groente - Foodblog Foodinista

Na een feestweekend, in de voorjaarsvakantie of na een week voorjaarsvakantie misschien is het weer event tijd voor gezonder eten. Wat dacht je van kippensoep met Mexicaanse invloeden? Kippensoep blijft natuurlijk altijd perfect bij verkoudheid en griepjes en is sowieso lekker.

Bereidings Tijd: 45 minuten
Soep Recept: Mexicaanse kippensoep

Woensdag – Mac and cheese met kip en spruitjes

Pasta ovenschotel met spruitjes en kip in kaassaus - Recept van Foodblog Foodinista

Tijd voor spruitjes! En spruitjes kun je op zo veel manieren eten. Spruitjes met kaassaus is sowieso lekker. Dus waarom geen mac and cheese met spruitjes en kip?

Tijdsduur: 30 minuten + oven
Ovenschotel Recept: Pasta ovenschotel met spruitjes en kip

Donderdag – Parelcouscous met merguez worstjes, feta en spinazie

Het is maart! En dan wil ik in mijn hoofd altijd een beetje meer lente recepten gaan eten of de winter gaan combineren met de lente. Zoals deze parelcouscous met merguez worstjes gecombineerd met een frisse salade, zoals tomaatjes, spinazie en feta.

Tijdsduur: 20 minuten
Recept: Parelcouscous met merguez worstjes en frisse salade met feta

Vrijdag – Carpaccio salade met groene asperges en pesto dressing

Salade met Carpaccio maken - Carapaccio recept van Foodblog Foodinista

Weekend! En qua gevoel is het een beetje lente. Dus zoals gezegd gaan we de lente met de winter combienren. Een weekendrecept op de vrijdagavond en verwennerij. Een salade met carpaccio.

Tijd: 30 minuten
Recept: Carpaccio salade

Zaterdag – Zuurkoolbroodjes met rookworst

Nog even terug naar de winter. Een weekend snack of broodjes voor de aankomende week. Bij een kopje soep of in de lunchbox zijn deze hartige broodjes met zuurkool en rookworst weer eens iets anders.

Tijd: 20 minuten + oven
Recept: hartige broodjes met zuurkool en rookworst

Zondag – Simpele Chocolademousse met M&Ms

Chocolademousse met M&M's maken - Simpel toetjes recept - Foodblog Foodinista

Het weekend feestelijk afsluiten doe je met deze snelle en simpele chocolademousse met M&M’s. Kies je favoriete M&M’s en maak het toetje mooier en feestelijker in een champagneglas.

Tijd: 20 minuten + koelkast tijd
Recept: M&M chocolademousse

Meer recepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie