
17 okt Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 36 2022 Foodinista
Een nieuwe week met een nieuw weekmenu met herfst recepten. Wat is het toch genieten van recepten met pompoen, paddenstoelen en ovenschotels of niet? Ik denk het wel, want deze recepten bekijken jullie heel veel op de website dus ik denk dat dit jullie herfst ook compleet maakt of opvrolijkt. Daarbij fijn de natuur in. Even een boswandeling maken in het herfstzonnetje en gezellige herfstactiviteiten ondernemen is denk ik een goed idee en daarna een lekkere herfstmaaltijd met misschien ook al een stamppot. Een kaarsje aansteken thuis in de avond, filmpje kijken en en lekker drankje en hapje. Maar deze week werd het toch echt wel duidelijk dat het echt herfst is en dat we zelfs richting de feestdagen gaan, want het Sinterklaas cadeau boek viel bij ons al op de deurmat. Feest in huis natuurlijk voor de kinderen. Daarbij ga ik ook maar weer eens nadenken over een leuk en lekker Sinterklaas recept. Maar wat eten we deze week? In ieder geval: paddenstoelen, een stamppot en pompoen en we eindigen de week met een toetje. Natuurlijk allemaal weer een beetje anders, creatief en niet te moeilijk, zoals je wel van mij gewend bent. Verwarmend en vol vitamines en mineralen. Ik houd echt van herfst recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van pompoensoep, pasta parmezaan en stamppot broccoli? Geen herfstdip in het weekmenu week 36 2022.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 34 en het weekmenu week 35 van 2022.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 36 2022
Maandag – Romige pasta parmezaan met spekjes en champignons (one-pot-wonder)
Begin de week makkelijk met deze one-pot-wonder linguine parmezaan met spekjes en champignons uit het kookboek Foolproof uit één pan. Dit recept kan eigenlijk niet mislukken, is smakelijk en toegankelijk en zo wil je de week toch beginnen?
Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Linguine parmezaan met champignons en spekjes
Dinsdag – Stamppot broccoli met gegrilde aubergine, paprika en feta (Griekse twist stamppot)
Stamppot dag! Makkelijk aan stamppot is natuurlijk ook dat je deze vooruit kunt bereiden. We gaan vandaag op de Griekse tour met deze Griekse stijl stamppot broccoli, paprika, aubergine en feta.
P.s. het andere halve feta blok gaat zaterdag op.
Bereidings Tijd: 30 minuten + oven tijd
Recept: Broccoli stamppot Griekse stijl
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Woensdag – Zuurkooltaart met gehakt en rozijnen


Schuif op woensdag een hartige taart in de oven. Zoals deze zuurkooltaart met gehakt en rozijnen. Makkelijk op misschien een drukke sportdag? Of een dag waarop je juist vrij hebt en misschien smiddags al iets anders hebt gegeten en savonds geen zware maaltijd wilt? Dan snijd je savonds een puntje taart af wanneer je wilt van deze hartige taart met zuurkool, gehakt en rozijnen.
Bereidings Tijd: 20 minuten + oven
Recept: hartige taart met zuurkool, gehakt en rozijnen
Donderdag – Italiaanse pompoen roomsoep met mascarpone


Tijd voor een bord pompoensoep met mascarpone. Een romige pompoensoep. Bewaar nog een beetje pompoen voor het recept van vrijdag, want dan eet je pompoen op een geheel andere manier. Zo verveelt pompoen echt niet.
Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Pompoen roomsoep met Mascarpone
Vrijdag – Herfst Shakshuka met pompoen, hummus en tomaat
Weekend en tijd voor makkelijk eten en gezellig eten, zoals met deze herfst shakshuka met pompoen, hummus en tomaat.
Bereidings Tijd: 20 minuten + oven
Recept: herfst shakshuka recept met pompoen
Zaterdag – Griekse moussaka met kipgehakt en feta
Op zaterdag tijd om de keuken in te gaan? Maak dan eens een heerlijke Griekse ovenschotel moussaka.
Bereidings Tijd: 45 minuten + oven tijd (1,5 uur)
Recept: Griekse moussaka
Zondag – Ontbijttoetje met banaan, chocolade en pindakaas


We sluiten de week af met een lekker ontbijttoetje met banaan, chocolade en pindakaas een goed begin van de zondagochtend.
Bereidings Tijd: 15 minuten
Recept: Ontbijttoetje met pindakaas, chocolade en banaan
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's