Foodinista Foodblog Persoonlijk Alfabet

Persoonlijk Alfabet A Foodblog Foodinista

Deel deze post

Het is tijd voor een nieuw onderwerp op het Foodblog Foodinista en dat is best een persoonlijk onderwerp. Ik vind het heel erg leuk om te schrijven over lekker eten, recepten, restaurants, evenementen, reizen, musthaves en nog meer lekkere eet en food dingetjes, maar bij een blog hoort het ook dat je het blog een beetje persoonlijk maakt en daarom het foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet. Met dit Alfabet ga je veel meer ontdekken over de foodblogger achter foodblog Foodinista. Een beetje meer persoonlijks over Daphne, Foodinista. Niet alleen lekker eten, maar ook waar kom ik eigenlijk vandaag, hoe is mijn passie voor eten en drinken ontstaat, wat zijn mijn lievelings steden en nog veel meer.

Persoonlijk Alfabet A

Het Persoonlijk Alfabet trappen we af bij de letter A, zoals altijd eigenlijk en daarin komen dan ook de eerste favorieten naar voren.

Aardbeien

Aardbeien! In de lente en zomer eet ik veel aardbeien. Als dessert, taartjes, ijsjes, ontbijt, sapjes, smoothies alles eigenlijk. Echt mijn favoriete fruit. Lekker. Meer hoe ik eigenlijk niet kwijt over aardbeien.

snelle aardbeien cheesecake taartjes

Aken

Nee, niet als stad, maar van Aken is mijn achternaam.

Amerika

Een jaar geleden heb ik een rondreis gemaakt door Amerika van Louisiana, Texas, Nationale parken, Las Vegas, Napa Valley, San Francisco en wij zin geëindigd in Los Angeles. Eigenlijk stond Amerika niet echt op mijn reis bucket list, maar door familie die in de Verenigde staten woont zijn wij hier naartoe gereisd. Ik ben verkocht! Wat prachtig en wat een reis. De meeste fantastische nationale parken hebben wij gezien en wat hebben wij heerlijk gegeten ik stap nog liever gisteren op het vliegtuig dan morgen om nog meer van Amerika te mogen ontdekken. De bucket list is verder aangevuld.

Amsterdam

Amsterdam is mijn vriendje waar ik altijd van zal houden. Ik heb er nog nooit gewoond, maar ik woon nu een aantal jaren in Haarlem en ik werk al een aantal jaren in Amsterdam, vrienden wonen in Amsterdam en ik kom hier dan ook heel vaak. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik ben bang dat ik er straks minder vaak kom, maar de liefde zal er altijd zijn en iedere uitnodiging in Amsterdam pak ik dan ook altijd aan. I’ts love! De sfeervolle grachten, Koningsdag op de oranje grachten, de vernieuwende horeca en alle buurten die anders zijn in Amsterdam. Ik kan mij er volledig verliezen. Straks woon ik weer in Brabant en dan kun je mij gerust een weekje op vakantie sturen in Amsterdam. Een dagje Jordaan, een dagje De Pijp, lunchen Kanen bij ten Cate, Taste Amsterdam, avondje naar de LaMar. Ik kan nog wel even doorgaan.

* ik heb ook een echt vriendje ;-)

Antwerpen

Stad Antwerpen is mijn andere vriendje een echte liefde. Ik heb in Breda gestudeerd aan de NHTV. Hier ben ik begonnen toen ik 17 jaar was en aangezien ik uit de regio van Dordrecht kwam was het niet direct nodig om op kamers te gaan, al wilde ik dit misschien wel graag, maar op mijn 19e ging ik stage lopen in Antwerpen en ging ik ook op kamers in deze geweldige stad. Voor het eerst op kamers en alleen in deze stad. Een geweldige tijd. Stage lopen in het toen nog Corinthia hotel en nu Ramada Plaza Hotel. Gezellig na de lange stagedagen Belgische biertjes drinkjes, bijkletsen met de andere stagiaires, waar ik nog steeds vriendschappen aan over heb gehouden en de stad verkennen. Een fantastische tijd en ik kom nog ontzettend graag terug in Antwerpen. Eén van mijn favoriete locaties in Antwerpen is nog steeds De negen Vaten in Antwerpen, waar wij altijd naartoe gingen voor de sangria. Een hele goede tapasbar ook, maar op het studentenbudget bleef het altijd bij de sangria.

* Nogmaals ik heb ook een echt vriendje ;-)

Argentijnse wijn

Argentijnse rode wijn. Vol, rond. I love! Mijn droom naar Buenos Aires, wijnproeverijen bij wijnhuizen, de tango leren, grote steaks en naar wijnhuis in Argentinië en daar een paar nachten overnachten. Het land is zo groot en heeft veel charme het temperament.

Asperges

Ik ben echt dol op asperges! In het voorjaar en in de zomer eet ik misschien wel kilo’s asperges. Ach dat weet ik eigenlijk wel zeker. Deze zomer zal dat nog erger worden, want wij gaan verhuizen naar Brabant, tja het wordt nu een stuk makkelijker om de asperges in huis te halen. Lekker! Genieten! Aspergerecepten! Dat worden er alleen, maar meer dus. Het gaat mij om de witte asperges, maar anders eet ik ook wel groene, maar die verdienen wel een mooie tweede plek.

asperge iberico ham en ei

Australië

Australië is echt één van mijn bucketlist reis bestemmingen. Ik droom ervan om naar Melbourne te gaan het food walhalla van Australië, door de Barossa Valley te reizen en wijn te gaan proeven en naar Sidney te gaan en naar de meeste hippe barretjes. Een droom, maar voorlopig heb ik een hele leuke gastblogger die hier over blogt.

Avocado

Avocado vind ik heel erg lekker. Ik gebruik het voor veel recepten en kan avocado op ieder moment van de dag eten. Ontbijt, lunch, diner of bij het snacken en gelukkig is avocado gezond, anders had ik echt een probleem. Avocado is echt mijn superfood ook maak ik er mijn masker mee als ik even geen beautyproduct in huis heb. Even mengen met een theelepel Griekse yoghurt, druppeltje honing en klaar is mijn masker. Makkelijk en goedkoop. Door de honing heb je direct een peeling masker en blijf het avocado masker iets beter aan je gezicht plakken.

De eerste letter voor het Persoonlijk Alfabet heb ik ingevuld. Ik weet wel zeker dat ik straks denk, maar dat is ook met de letter A, die moet er nog bij. Dus dit artikel gaat zeker nog aangepast worden. Binnenkort natuurlijk de letter B voor het persoonlijk alfabet voor meer info over de foodblogger achter foodblog Foodinista.

Heb jij aanvullingen of zijn er leuke blog onderwerpen, waar jij ontzettend graag meer over zou willen lezen. Laat het mij weten, want dan ga ik er heel graag over bloggen! In het Persoonlijk ABC of in een uitgebreider apart foodblog.

Meer weten over foodblog of foodblogger Foodinista? Kijk dan eens hier

Wil je mij volgen of als eerste de nieuwtjes ontvangen ook dat kan: Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de sidebar.

 

 

 

 

4 Reactie's
 • Persoonlijk Alfabet B Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 07:03h, 24 maart

  […] leuk om meer over de bloggers te lezen. Dus tijd voor een ABC, je kunt natuurlijk starten met de A om mij compleet te volgens. Natuurlijk zijn er ook taglijsten, want ook die vind ik heel leuk om […]

 • Persoonlijk Alfabet C Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 12:47h, 08 april

  […] Het is al weer twee weken terug en ondertussen zijn we bij de C. Je kunt natuurlijk beginnen bij de A met lezenof nog terug naar B. Op persoonlijk vlak kom ik bij de C niet heel veel verder dan food en […]

 • Persoonlijk Alfabet D Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 13:01h, 21 april

  […] Tja de D van het Persoonlijk Alfabet, hoe persoonlijk wil je het hebben that’s me Daphne van Foodblog Foodinista, maar dat is natuurlijk een beetje waar het allemaal om gaat. Dus ik ga daar niet uitgebreid bij stil staan, maar wel bij de D van Dubai, Dallas, Dfoodinista, drumsticks, dessert, dieet en Den Bosch. Eerder starten in het Alfabet? Ook dit Alfabet start natuurlijk bij de A. […]

 • Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 20:48h, 28 april

  […] Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind ik best een beetje lastig eigenlijk. Geen tastbare dingen, waar ik eigenlijk direct aan denk, maar wel persoonlijke emoties of karakter eigenschappen. Het persoonlijk Alfabet E is het volgende onderdeel. Wil je eerder beginnen start dan gewoon bij de A. […]

Geef een reactie