Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache - Valentijnsrecept van Foodblog Foodinista

Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache

Deel deze post

Een leuk recept voor Valentijnsdag? De keuken in met de kinderen? Een leuk Valentijnsdag cadeautje voor mama of voor oma wat je zelf kunt maken? Dan zijn deze Valentijnstruffels een heel leuk en vooral lekker idee! Je kunt ze makkelijk zelf maken. Zelf bonbons of chocoladetruffels maken is namelijk leuk en simpel. In een aantal stappen kan namelijk iedereen het. Zelf maak ik ze meestal met de kinderen. Ik doe de ‘hete werkzaamheden’ met de chocolade. Maar het rollen van de balletjes en versieren van de truffels is een leuk klusje voor kinderen en het blijft natuurlijk voor jezelf ook heel leuk! Deze roze chocoladebonbons zijn misschien heel erg leuk voor Valentijnsdag, Moederdag of zelfs Vaderdag. De liefde stralen ze natuurlijk uit! Maar je hebt voor alle momenten heerlijke truffels gewoon feestelijke truffels, omdat het leuk is om ze te maken en ook voor de Sinterklaasdagen maakte ik truffels met amandelspijs en speculaas, maar qua smaak zijn ze ook erg lekker voor tijdens de kerstdagen, mocht je nog wel wat meer amandelspijs willen. Het zijn maar een aantal ideeën. Maar voor Valentijnsdag gaan we roze, rood en hartjes! De pistache geeft een heerlijke smaak en een chique uiterlijk. En daar bij een beetje liefde voor jezelf kan natuurlijk ook geen kwaad, want je kunt ze natuurlijk ook lekker zelf opeten, op tafel zetten bij de koffie of thee maar je kunt ze ook cadeau geven in een mooie glazen pot! De roze chocoladetruffels gaan ook erg leuk samen met deze cadeautjes voor Valentijnsdag, zoals het Blond Theeservies! Nu wil je nog weten hoe je de Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache zelf maakt en dat doe je als volgt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache - Valentijnsrecept van Foodblog Foodinista
Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache - Valentijnsrecept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Roze chocolade truffels met Red Velvet, mascarpone en pistache 20 stuks

  • 200 gram roze ruby chocolade
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1 pak red velvet koekjes, zoals deze
  • 1 handje pistache nootjes
  • snufje zeezout
  • hartjes versiering
Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache - Valentijnsrecept van Foodblog Foodinista
Ruby Chocolade bonbons met Red Velvet, Pistache en Mascarpone

Tips voor de bereiding van de Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, bakpapier, 2 bakjes, hakmolen, lepel, steelpan, au bain marie pannetje, vershoudfolie

Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache - Valentijnsrecept van Foodblog Foodinista

Recept Roze chocolade bonbons met red velvet, mascarpone en pistache

Maak als eerste de vulling van de truffels. Pak alvast een ruim bakje wat je kunt afsluiten voor in de vriezer.

Red Velvet truffels maken met pistache en mascarpone

Hak in de hakmolen eerste de pistache nootjes. Bewaar 1 eetlepel apart voor het versieren van de red velvet truffels. Hak vervolgens de red velvet de red velvet koekjes, mascarpone en een snufje zeezout mee. Draai kleine balletjes van het red velvet mengsel. Bewaar de red velvet balletjes voor een half uur in de vriezer dan kunnen ze opstijven, langer kan ook prima. Ik maakte de balletjes in de avond en ging de volgende ochtend verder.

Zet en snijplank neer met bakpapier. In een bakje de gehakte pistachenootjes. In een anders schaaltje bijvoorbeeld de decoratie hartjes. Zo kun je makkelijk gaan versieren. Dit moet op het moment dat de chocolade nog niet hard is.

Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache - Valentijnsrecept van Foodblog Foodinista

Red Velvet Truffels met pistache en Ruby chocolade maken

Smelt de roze ruby chocolade au bain marie, met een schaaltje of pannetje boven warm water. Ruby chocolade heeft geen hoge verhitting nodig. Zorg dat het water het pannetje niet raak. En zet de verhitting uit wanneer de chocolade er in gaat. Blijf dan mengen en mengen, totdat de chocolade rustig smelt. Blijf geduldig. Haal de red velvet kogeltjes uit de vriezer. Haal de red velvet, ik doe dit op een dessertlepel, door de chocolade. Leg de chocolade bonbons op het bakpapier en versier met de chocolade bonbons met pistache en decoratie hartjes. Voor de versiering doe ik dit om-en-om en niet beiden. Doe dit per truffel, want de chocolade zal snel hard worden. Wanneer je alle truffels hebt gemaakt zet ze dan in de koelkast dan kan de chocolade nog verder hard worden. Na een uurtje kun je heerlijk snoepen van je zelfgemaakte roze bonbons of truffels. Ook heb je een leuk zelfgemaakt cadeautje.

Tips voor Valentijnsdag

Meer leuke tips voor Valentijnsdag? Bekijk dan ook eens mijn Heerlijke cadeautjestips voor Valentijnsdag en nog meer recepten voor Valentijnsdag.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie