
02 feb Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache
Een leuk recept voor Valentijnsdag of de keuken in met kinderen op Valentijnsdag. Een Valentijnsdag cadeautje voor mama of voor oma wat je zelf kunt maken. Dan zijn deze Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache in ruby chocolade een recept voor jou. Je kunt de chocoladetruffels makkelijk makkelijk zelf maken. Zelf bonbons of chocoladetruffels maken is leuk en simpel. In een aantal stappen kan namelijk iedereen het.
Koken met kinderen
Zelf maak ik de chocoladetruffels meestal met de kinderen. Met de hete klusjes help ik de kinderen. Het rollen van de balletjes en versieren van de truffels is een leuk klusje voor kinderen en het blijft natuurlijk voor jezelf ook heel leuk! Deze roze chocoladebonbons zijn misschien heel erg leuk voor Valentijnsdag, Moederdag of zelfs Vaderdag. De liefde stralen de chocoladetruffels natuurlijk uit!
Chocoladetruffel recepten
Maar je hebt voor alle momenten heerlijke truffels gewoon feestelijke truffels, omdat het leuk is om ze te maken en ook voor de Sinterklaasdagen maakte ik truffels met amandelspijs en speculaas, maar qua smaak zijn ze ook erg lekker voor tijdens de kerstdagen, mocht je nog wel wat meer amandelspijs willen. Het zijn maar een aantal ideeën. Voor Valentijnsdag gaan we voor roze, rood en hartjes! De pistache geeft een heerlijke smaak en een chique uiterlijk. En daar bij een beetje liefde voor jezelf kan natuurlijk ook geen kwaad, want je kunt ze natuurlijk ook lekker zelf opeten, op tafel zetten bij de koffie of thee.
Chocoladetruffels cadeau geven
Je kunt de ruby roze chocoladetruffels ook cadeau geven in een mooie glazen pot! De roze chocoladetruffels gaan ook erg leuk samen met deze cadeautjes voor Valentijnsdag, zoals het Blond Theeservies! Nu wil je nog weten hoe je de Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache zelf maakt en dat doe je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Ingrediënten voor Roze chocolade truffels met Red Velvet, mascarpone en pistache 20 stuks
- 200 gram roze ruby chocolade
- 2 eetlepels roomkaas
- 1 pak red velvet koekjes
- 1 handje pistache nootjes
- snufje zeezout
- hartjes versiering
- glitterspray


Tips voor de bereiding van de Valentijnstruffels met red velvet, mascarpone en pistache
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- bakpapier
- 2 bakjes
- hakmolen
- lepel
- steelpan
- au bain marie pannetje
- vershoudfolie

Recept Roze chocolade bonbons met red velvet, mascarpone en pistache
Maak als eerste de vulling van de truffels. Pak alvast een ruim bakje wat je kunt afsluiten voor in de vriezer.
Red Velvet truffels maken met pistache en mascarpone
Hak in de hakmolen eerste de pistache nootjes. Bewaar 1 eetlepel apart voor het versieren van de red velvet truffels. Hak vervolgens de red velvet de red velvet koekjes, mascarpone en een snufje zeezout mee. Draai kleine balletjes van het red velvet mengsel. Bewaar de red velvet balletjes voor een half uur in de vriezer dan kunnen ze opstijven, langer kan ook prima. Ik maakte de balletjes in de avond en ging de volgende ochtend verder.
Zet en snijplank neer met bakpapier. In een bakje de gehakte pistachenootjes. In een anders schaaltje bijvoorbeeld de decoratiehartjes. Zo kun je makkelijk gaan versieren. Dit moet op het moment dat de chocolade nog niet hard is.

Red Velvet Truffels met pistache en Ruby chocolade maken
Smelt de roze ruby chocolade au bain marie, met een schaaltje of pannetje boven warm water. Ruby chocolade heeft geen hoge verhitting nodig. Zorg dat het water het pannetje niet raak. En zet de verhitting uit wanneer de chocolade er in gaat. Blijf dan mengen en mengen, totdat de chocolade rustig smelt. Blijf geduldig. Haal de red velvet kogeltjes uit de vriezer. Haal de red velvet, ik doe dit op een dessertlepel, door de chocolade. Leg de chocoladebonbons op het bakpapier en versier met de chocoladebonbons met pistache en decoratiehartjes. Voor de versiering doe ik dit om-en-om en niet beiden. Doe dit per truffel, want de chocolade zal snel hard worden. Wanneer je alle truffels hebt gemaakt zet ze dan in de koelkast dan kan de chocolade nog verder hard worden. Versier de truffels met de glitterspray.
Na een uurtje kun je heerlijk snoepen van je zelfgemaakte roze bonbons of truffels. Ook heb je een leuk zelfgemaakt cadeautje.
Tips voor Valentijnsdag
Meer leuke tips voor Valentijnsdag? Bekijk dan ook eens mijn Heerlijke cadeautjestips voor Valentijnsdag en nog meer recepten voor Valentijnsdag.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's