Feestelijke Oreo Truffels - De keuken in met kinderen - Foodblog Foodinista

Feestelijke Oreo Truffels – De keuken in met kinderen

Deel deze post

Ja! Meivakantie. Eerlijk is eerlijk, eigenlijk gaat er niks veranderen toch? Het enige is dat er geen schoolopdrachten meer binnen komen. Kortom we moeten als ouders nog creatiever worden. We kunnen geen kant op met de kinderen en nu zal de situatie waar we in zijn belang nog duidelijker worden. Ik neem de kinderen al regelmatig mee de keuken in, maar nu is het een groter onderdeel van de dag en ga ik echt op zoek naar leuke activiteiten die vooral de oudste zelf kan ondernemen en recepten die hij zelf als leuk ervaart. Het mag vooral in de vakantietijd wel een feestje zijn. Kortom een beetje snoepen en niet te moeilijk, er toch iets van leren en werken in fases waardoor de concentratie van een vijf jarige erbij blijft. Dan zijn de feestelijke Oreo truffels heel leuk om te maken. Ik ga ze ook nog een keer met je delen. Niet bepaald nieuw, maar wij maken de Oreo Truffels met sprinkels als volgt en het is voor deze tijd ook weer leuke inspiratie.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Feestelijke Oreo Truffels - De keuken in met kinderen - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Feestelijke Oreo Truffels met Witte chocolade en sprinkels voor 12 stuks

  • 1 rol Oreo koekjes
  • 100 gram chocolade druppels / smelt chocolade
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels sprinkels versieringen, zoals deze

Tips voor de bereiding van de Oreo truffels

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten koken en 6 uurtjes geduld
Benodigdheden: pan, au bain marie pannetje, schaaltje, 2 lepels, snijplank, bakpapier, hakmolen

Feestelijke Oreo Truffels - De keuken in met kinderen - Foodblog Foodinista

Recept Feestelijke Oreo Truffels

Truffel vulling maken

Hak in de hakmolen de Oreo’s en de roomkaas tot één geheel. Een soort moes. Haal het mes uit de hakmolen. Schep met een lepel uit het bakje een halve eetlepel vol en draai balletjes van ongeveer 2 centimeter doorsnede. Kinderen kunnen dit heel goed doen, want het is als kleien. Bewaar de balletjes in een bakje. Heb je alle balletjes gemaakt bewaar de balletjes dan minimaal een half uur in de vriezer, maar ik zou twee uur aanrader dan zijn ze echt goed stevig.

Oreo truffels maken

Verdeel de versiering in een bakje. Plaats bakpapier op een snijplank. Verhit water in een pannetje en smelt de witte chocolade bain marie in een bain marie pannetje. Blijf bij het smelten roeren. Zijn de kinderen nog klein laat ze dan kijken. Het is een leuk scheikunde lesje. Chocolade is hard, smelt en gaat ook weer hard worden. Koud, warm en hard. Leuk toch? Dip vervolgens de oreo balletjes om en om in de chocolade doe dit op de lepel, want de chocolade is heet! Laat de oreo truffel zakken op de snijplank. Strooi je favoriete versiersels over de truffels, een leuk klusje voor de kinderen. Als alles klaar is gaan de truffels nog een uurtje de koelkast in om ze weer goed hard te laten worden. De truffels kunnen nog zeker 5 dagen bewaard worden in de koelkast.

Meer kidsproof recepten van Foodinista

Ook leuk met kinderen ga lange vingers bakken volgens het recept van de Efteling wat je hier kunt vinden.

Meer kidsproof blogs, kookboeken tips en recepten ontvangen van Foodinista. Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie