
21 feb Wraps met vadouvan eiersalade en spekjes
Wraps met vadouvan eiersalade en spekjes een goede combinatie voor de lunch en in kleine variant op de borrelplank. Een heel goed idee, blijkt, want ze zijn heel lekker! Tijd voor het recept voor de wraps met vadouvan en natuurlijk zijn deze gevulde wraps met eiersalade met vadouvan niet alleen leuk voor de lunch, maar ook brunch, met Pasen of als party hapje of voor bij een high tea in plaats als sandwich. Het snelle en simpele recept voor de wraps met vadouvan eiersalade en spekjes maak je zelf zo.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wraps met eiersalade en vadouvan kruiden ingrediënten
Ingrediënten eiersalade met vadouvan kruiden en spekjes
- 2 el vadouvan kruiden
- 4 hardgekookte eieren
- 50 gram mayonaise
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 el mosterd
- 100 gram spekblokjes
- 1 rode ui
- handje fijngesneden peterselie
- snufje zout en peper
Ingrediënten wraps vullen met eiersalade met vadouvan eiersalade met spekjes
- 4 wraps
- Extra: voor de lunch kun je bladen ijsbergsla tussen de wraps rollen of gemengde salade
- tomaat
- komkommer
Tips voor de bereiding van de eierwraps met Vadouvan
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 25 minuten en vier uur in de koelkast voor stevige wraps
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, lepel, vork, eiersnijder, koekenpan, keukenpapier, 4 vellen keukenfolie groter dan de wraps
Recept wraps met vadouvan eiersalade met spekjes
Kook de eieren hard en laat de eieren in de koelkast afkoelen.
Spekjes uitbakken
Start met het uitbakken van de spekjes. Verhit de koekenpan en bak de spekjes vijf minuten uit in hun eigen vet, wanneer je dit hebt gedaan laat je ze uitlekken op het keukenpapier en ondertussen afkoelen. Dep ze nog een keer na, zodat er niet te veel vet in de salade komt. Wil je er geen spekjes in dan is het geen probleem en ga je direct door met de volgende stap.
Basis bereiden voor de vadouvan eiersalade
Meng in de mengschaal de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, Vadouvan kruiden, snufje zout en een snufje peper tot een gladde saus voor de eiersalade. Snijd de rode ui fijn tot fijne snippers en meng deze met de saus. Hak de eieren fijn in de eiersnijder zowel in de lengte als in de breedte en snij deze op de snijplank nog na met een mes tot fijne stukjes. Meng de eieren door de salade. Meng nu ook de spekjes er doorheen. Snijd de peterselie fijn voor een fijne frisse smaak en meng deze door de salade.
Wraps rollen met vadouvan eiersalade met spekjes
Het is tijd om de wraps te rollen. Plaats als eerste een vel keukenfolie onderop en zorg voor een stevige ondergrond. Leg de wrap op de keukenfolie. Als je er sla op doet dan een blad sla en overige salade naar keuze. Vervolgens 1/4 deel van de eiersalade. Vouw het onderste gedeelte en het bovenste gedeelte van de wrap dicht en rol de wrap vervolgens van links naar rechts dicht of omgekeerd en pak deze in in de folie. Herhaal dit nog drie keer. Bewaar de wraps met eiersalade minimaal vier uur in de koelkast, zodat ze goed stevig worden en je ze makkelijk door de helft kunt snijden of bijvoorbeeld in mooie dunne snack rolletjes.

Lekkere recepten voor de Paasbrunch
Meer recepten met eiersalade of voor de Paasbrunch? Wat dacht je van de volgende recepten:
- Een stevige eiersalade ook heel lekker bij de barbecue.
- Een frisse eiersalade voor bij het ontbijt, brunch of lunch.
Meer recepten volgen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Maris
Geplaatst op 17:26h, 24 februariLekker! Ik ben ook vadouvan fan! Mijn schoonmoeder maakt er een heerlijk saus van voor bij kabeljauw.
Foodinista
Geplaatst op 18:15h, 24 februariDat klinkt ook heel erg goed!
Jo's Daughter
Geplaatst op 10:28h, 03 maartWat ziet het er mooi uit als het doorgesneden is , ik ga het eens met vegetarische spekblokjes proberen :)