
21 feb Eierwraps met Vadouvan
Niet zo lang geleden maakte ik de stoofschotel met Vadouvan kruiden en door het koken met deze kruiden ben ik eigenlijk wel een beetje om, want wat een heerlijke smaken! In het blog van de stoofschotel kun je lezen wat je een beetje kunt verwachten van de Vadouvan kruiden, want soms zou het best fijn zijn als je via het scherm ook kunt ruiken en proeven, dan zou je het direct weten, maar na het proeven, dacht ik hier kan natuurlijk veel meer mee! Waarom niet mijn eiersalade hier mee opleuken en er voor de lunch als ik naar mijn zzp werkplek ga, er hele fijne eierwraps mee maken? Een heel goed idee, blijkt, want ze zijn heel lekker! Tijd voor het recept voor de eierwraps met vadouvan en natuurlijk zijn deze gevulde wraps met eiersalade met vadouvan niet alleen leuk voor de lunch, maar ook brunch, met Pasen of als party hapje of voor bij een high tea in plaats als sandwich.

Ingrediënten wraps met eiersalde en Vadouvan kruiden
2 el vadouvan kruiden
4 hardgekookte eieren
50 gram mayonaise
50 gram Griekse yoghurt
1 el mosterd
100 gram spekblokjes, maar het kan ook heel goed zonder
1 rode ui
handje fijngesneden peterselie
snufje zout en peper
4 wraps
Extra: voor de lunch kun je bladen ijsbergsla tussen de wraps rollen
Tips voor de bereiding van de eierwraps met Vadouvan
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 25 minuten en vier uur in de koelkast voor stevige wraps
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, lepel, vork, eiersnijder, koekenpan, keukenpapier, 4 vellen keukenfolie groter dan de wraps
Recept voor Eierwraps met Vadouvan kruiden
Start met het uitbakken van de spekjes. Verhit de koekenpan en bak de spekjes vijf minuten uit in hun eigen vet, wanneer je dit hebt gedaan laat je ze uitlekken op het keukenpapier en ondertussen afkoelen. Dep ze nog een keer na, zodat er niet te veel vet in de salade komt. Wil je er geen spekjes in dan is het geen probleem en ga je direct door met de volgende stap.
Meng in de mengschaal de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, Vadouvan kruiden, snufje zout en een snufje peper tot een gladde saus voor de eiersalade.
Snij de rode ui fijn tot fijne snippers en meng deze met de saus.
Hak de eieren fijn in de eiersnijder zowel in de lengte als in de breedte en snij deze op de snijplank nog na met een mes tot fijne stukjes. Meng de eieren door de salade. Meng nu ook de spekjes er doorheen.
Snij de peterselie fijn voor een fijne frisse smaak en meng deze door de salade.
Het is tijd om de wraps te rollen. Plaats als eerste een vel keukenfolie onderop en zorg voor een stevige ondergrond. Leg de wrap op de keukenfolie. Als je er sla op doet dan een blad sla. Vervolgens 1/4 deel van de eiersalade. Vouw het onderste gedeelte en het bovenste gedeelte van de wrap dicht en rol de wrap vervolgens van links naar rechts dicht of omgekeerd en pak deze in, in de folie. Herhaal dit nog drie keer. En bewaar de eierwraps met Vadouvan minimaal vier uur in de koelkast, zodat ze goed stevig worden en je ze makkelijk door de helft kunt snijden of bijvoorbeeld in mooie dunne snack rolletjes.
Lekkere recepten voor de Paasbrunch
Meer recepten met eiersalade of voor de Paasbrunch? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Maak een eiersalade met pit.
– Een stevige eiersalade ook heel lekker bij de barbecue.
– Een frisse eiersalade voor bij het ontbijt, brunch of lunch.
Meer recepten volgen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Maris
Geplaatst op 17:26h, 24 februariLekker! Ik ben ook vadouvan fan! Mijn schoonmoeder maakt er een heerlijk saus van voor bij kabeljauw.
Foodinista
Geplaatst op 18:15h, 24 februariDat klinkt ook heel erg goed!
Jo's Daughter
Geplaatst op 10:28h, 03 maartWat ziet het er mooi uit als het doorgesneden is , ik ga het eens met vegetarische spekblokjes proberen :)