Spinaziestamppot recept met zoete aardappel, feta en vega balletjes - Foodblog Foodinista

Spinaziestamppot met zoete aardappel, feta en vega balletjes

Deel deze post

Koud weer en regenbuien? Dan is het tijd voor een lekkere stamppot. Deze keer doen we het alleen een beetje anders. Geen stamppot met normale aardappels of stamppot met rookworst. Nee we gaan voor een vegetarische stamppot met zoete aardappel. Even afwijken van het bekende pad. Oké dit doen we wel vaker met onze stamppotrecepten en het maakt het juist zo leuk. Al die stamppot variaties. Deze keer maken we een spinaziestamppot met zoete aardappel, feta en vega balletjes. Een kleine Griekse twist, maar niet zo Grieks als deze broccolistamppot. Ook een vegetarische stamppot alleen echt zonder vlees en deze keer kiezen we wel voor een vleesvervanger. Groenteballetjes voor een bite. De zoete aardappel is tenslotte al zachter en geeft niet de volle structuur van onze bekende aardappel dus ik vind het wel nodig. Bij zoete aardappel moet je ook uitkijken dat de stamppot niet te nat wordt. De bereiding is dan ook iets anders dus ik geef je natuurlijk ook die tips mee voor het maken van een lekker zoete aardappelstamppotje. Zin in de zoete aardappelstamppot met spinazie, feta en vega balletjes? Kijk dan mee.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Spinaziestamppot recept met zoete aardappel, feta en vega balletjes - Foodblog Foodinista

Variëren met stamppot recepten

Nog een stamppot recept maken? Schuif dan ook eens deze andijviestamppot ovenschotel in de oven! Een vegetarische andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten.

Ingrediënten voor Spinaziestamppot met zoete aardappel, feta en vega balletjes voor 4 personen

Tips voor de bereiding van de spinaziestamppot

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: grote pan voor de stamppot, wok, koekenpan, snijplank, mes, aardappelstamper, lepel, spatel, bakplaat, bakpapier

Spinaziestamppot met zoete aardappel, feta en vega balletjes

Recept Zoete aardappel stamppot met spinazie, feta en vegetarische balletjes

Voorbereiding voor de stamppot

Kook het water voor de zoete aardappelen.

Zoete aardappel stamppot maken met spinazie

Schil de zoete aardappelen en snijd in kleinere stukken. Kook de zoete aardappelen met een snufje zout, totdat je er in kunt prikken. Verhit ondertussen in een wok één eetlepel olijfolie. Snipper de rode uien en de knoflook. Roerbak de rode uien en de knoflook. Roerbak de spinazie mee, todat het een kleinere hoeveelheid is. Haal eventueel het overbodige vocht uit de wok. Grill de vegetarische balletjes in de koekenpan.

Spinaziestamppot met zoete aardappel, feta en vega balletjes - Vegetarisch stamppot recept van Foodinista

Zoete aardappel stamppot stampen

Bij een stamppot gebruik ik meestal melk, maar de spinazie en zoete aardappel zijn beiden natter ook bevat zoete aardappel minder zetmeel om te binden dus geen melk. Giet alles af. Breng de zoete aardappel op smaak met de oregano en een snufje peper. Stamp met de boter tot een puree. Spatel de spinazie door de zoete aardappelpuree. Serveer de spinaziestamppot op de borden en top af met de feta en de vegetarische ‘gehaktballetjes’.

Stamppot recepten van Foodblog Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie