01 dec Spaanse saucijzenbroodjes met chorizo
Saucijzenbroodjes een echte klassieker. Iedereen kent ze eigenlijk wel. Natuurlijk de klassieke saucijzenbroodjes, maar misschien heb je ook mijn Indische saucijzenbroodjes of Italiaanse saucijzenbroodjes wel eens gezien. Deze keer doen we het anders. Een recept voor Spaanse saucijzenbroodjes met chorizo, ook een leuk recept voor het Sinterklaasfeest en op 5 December.
Hartige snackbroodjes bakken
Maar iedere herfst en winter deel ik wel een aantal recepten met je voor hartige snacks die je zelf kunt maken, in plaats van kant en klaar kopen. Het zal je misschien niet verbazen dat je de lekkerste snacks meestal lekkerder en gezonder zelf kunt maken. Zo ook het recept voor deze saucijzenbroodjes met chorizo.
Recepten voor Sinterklaasavond
Nu Sinterklaasavond er aan komt is dit saucijzenbroodjes recept ook nog eens passend. Het leuke aan saucijzenbroodjes bakken dat je ze meestal kunt bakken met basisingrediënten die je heel vaak al in huis hebt. Dit deed ik bijvoorbeeld ook eerder met kaasbroodjes een leuke variant voor wanneer je ook een vegetarische snack op tafel wilt zetten. De ingrediënten liggen vaak in de voorraadkast, koelkast of vriezer en ze staan gewoon standaard in je kruidenkastje. Dus wanneer je lekkere trek hebt of je wilt snel een hartige snack maken dan is het dus echt ideaal om deze hartige broodjes te maken.
Recept Spaans saucijzenbroodje met chorizo
Deze keer kreeg ik het idee om het standaard saucijzenbroodje weer eens wat extra pit te geven en chorizo is dan een perfecte smaakmaker en daarbij nog een aantal extra Spaanse smaken. Ik was niet de enige die dicht dacht, want na het bakken waren de Spaanse saucijzenbroodjes binnen drie dagen op. Lekker voor een weekend snack en een voorraadje om doordeweeks mee te geven in de lunchtrommel, dit ging dus erg hard. Dus ook maken? Dit is het recept voor Spaanse saucijzenbroodjes met chorizo.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Meer variëren? – Recepten voor hartige snackbroodjes
Op dreef en meer hartige broodjes maken? Dan zijn misschien deze kaasbroodjes met kaasragout of de winterse zuurkoolbroodjes met rookworst ook wel iets voor jou?
Ingrediënten voor 10 Spaanse saucijzenbroodjes met chorizo
- 10 vellen bladerdeeg
- 2 eieren
- 300 gram mager rundergehakt
- blikje tomatenpuree
- 1 ui
- halve chorizoworst
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels paneermeel (best veel, maar dit proef je niet en het gehakt is nat door de ingrediënten)
- snufje kaneel
- snufje chilipoeder
- halve theelepel paprikapoeder
- 1/4 rasp van mandarijn of sinaasappelschil
- snufje zout en peper
- 2 eetlepels sesamzaad
Tips voor de bereiding van de Italiaanse saucijzenbroodjes
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden in de keuken klaarzetten:
- mengschaal
- bakplaat en oven
- snijplank
- handrasp
- mes en een hakmolen is makkelijk
- bakpapier
- lepel
- bakkwast
Geen Sinterklaasfeest zonder cadeautjes. Bekijk de leukste cadeautjes voor de feestdagen voor foodies.
Recept Spaanse saucijzenbroodjes
Verwarm de oven voor op 210 graden, zodat de saucijzenbroodjes direct de oven in kunnen als ze klaar staan en bekleed de bakplaat met bakpapier. Ontdooi de vellen bladerdeeg op het bakpapier.
P.s. je kunt de vellen bladerdeeg ook halveren, zo maak je borrelhapjes of kleine saucijzenbroodjes.
Vulling voor de Spaanse saucijzenbroodjes maken
Meng het gehakt met de tomatenpuree, paprikapoeder, kaneel, chilipoeder, zout, peper en paneermeel. Snipper de ui, chorizo, knoflook, 1 ei en sinaasappelschil. Gebruik hiervoor een hakmolen. Je maakt zelf chorizo gehakt. Dan ben je binnen 30 seconde klaar. Meng alles goed door het gehakt en maak één gehaktmengsel. Maak één bal en maak vervolgens van het gehakt tien klein balletjes die even groot zijn en wrijf deze vervolgens tussen je handen tot worstjes.
Vouwen van de saucijzenbroodjes
Plaats de worstjes in het midden van de saucijzenbroodjes. De gehaktworstjes mogen even lang zijn als het bladerdeeg. Vouw vervolgens het bladerdeeg dicht en druk het bladerdeeg aan de lange kant dicht. Snijd met een scherp mesje drie sneedjes in het bladerdeeg. Maak vervolgens een sierrandje met een vork. Kluts een ei en smeer het bladerdeeg in met een bakkwast met het ei. Versierde saucijzenbroodjes zijn het mooiste en de saucijzenbroodjes maken we af met sesamzaad.
Bakken
Plaats de Spaanse saucijzenbroodjes met chorizo in de oven voor 20 minuten op 210 graden. Laat de Spaanse saucijzenbroodjes na het bakken even afkoelen, ongeveer 5 minuten, en eet smakelijk!
Een toetje voor Sinterklaasavond? Bekijk hier tiramisu met taai taai.
Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's