Mexicaanse witte bonenschotel foodblog Foodinista recept

Mexicaanse witte bonenschotel

Deel deze post

Natuurlijk kun je ook in de zomer een stoofschotel eten. Ik eet stoofschotels het hele jaar, allen is er één heel groot verschil. In de winter kan er uren boven hangen, geen probleem, lekker warm. In de zomer absoluut niet, dan moet het snel die hitte! Deze stoofschotel moet inderdaad wel stoven, maar staat eigenlijk best snel op tafel en dat is heel fijn! Niet alleen, omdat het snel op tafel staat, maar ook, omdat je er niet lang op wilt wachten. De Mexicaanse witte bonenschotel is nogal erg verrukkelijk.

Ingrediënten Mexicaanse Witte bonenschotel voor 4 personen

800 gram cannellonibonen (dit zijn meestal 2 blikjes)
2 rode uien
eetlepel paprikapoeder
theelpel oregano
2 blikjes gepelde tomatenblokjes
snuf gedroogde rode peper
2 knoflooktenen
halve chorizoworst
150 gram gehakt
250 gram creme fraiche (light)
2 avocado’s
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn

Tips voor de bereiding van de Mexicaanse bonenschotel:

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Makkelijk voor de bereiding: stoofpan – snijplank – scherp mes – spatel

V0or erbij: Rijst, tortilla wraps of gordita’s voor vier personen. De bereiding hiervan neem ik niet mee in het recept, maar zonder een extra is het niet compleet.

Mexicaanse stoofschotel receptblog Foodinista

Recept Mexicaanse witte bonenschotel

Verhit in de pan de olijfolie. Als deze heet genoeg is start dan met het rullen van het gehakt. Snij ondertussen de chorizo in de kleine stukjes. Ik deel een plakje chorizo in 6 stukjes. Deze bak ik mee tijdens het rullen. Knijp de knoflook uit boven het vlees en rul deze mee. Snipper ondertussen de rode uien en bak deze mee voor vijf minuten en meng ook de paprikapoeder, oregano en peper mee. Een goede snuf peper mag. Een Mexicaanse schotel mag best pittig zijn.
Tijd voor de bonenschotel. Giet de bonen af en meng deze door de schotel met de tomaten en rode wijnazijn.

Laat de Mexicaanse witte bonenschotel nog 10 minuten stoven en roer het af en toe door.

Snij ondertussen de avocado’s in blokjes of schijven en serveer ook de creme fraiche erbij in een bakje. Wij hebben de witte bonenschotel met gordita’s gegeten met ook nog een beetje aioli.

Avocado, aioli, creme fraiche mexicaans recept foodblog Foodinista

Serveer alles op tafel en klaar is je Mexicaanse witte bonen schotel.

Deze soep met witte bonen ook al gezien?

Like Foodblog Foodinista voor meer recepten en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Recept mexicaanse bonenschotel foodblog Foodinista

Geen reactie's

Geef een reactie