Recepten voor pompoensoep Geroosterde pompoensoep recept foodblog Foodinista

Geroosterde pompoensoep met paprika

Deel deze post

Gezondere recepten zijn bij mij sowieso soepjes, die ik natuurlijk zelf maak en vooral nu in de herfst maak ik veel soeprecepten, want op de één of andere manier heb ik het ook continue koud en dan smaakt een warme en gezonde soep nog beter. De ingredieënten en groentes om soep mee te maken zijn nu ook wel heel erg lekker, zoals bijvoorbeeld pompoen. Deze kun je alleen koken, dat is al heel lekker voor een pompoensoep, maar ook een geroosterde pompoensoep, wat eigenlijk net zo simpel is, is heel simpel en de soep wordt er ook pittiger van. Wat wel goed smaakt met kouder weer. Zo maakte ik deze keer een heerlijke geroosterde pompoensoep met paprika. Lekker pittig en een heerlijk herfstrecept.

Recept geroosterde pompoensoep paprikasoep foodblog Foodinista

Ingrediënten geroosterde pompoensoep met paprika 4 kommen

  • 1 flespompoen
  • 4 punt paprika’s
  • 2 knoflooktenen
  • 3 rode uien
  • 700 ml groente bouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje kaneel
  • Snuf zout
  • Handje verse koriander
  • Handje verse munt

Tips voor de bereiding van de geroosterde pompoensoep

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur en 15 minuten (inclusief grillen in de oven 30 minuten en soep koken)
Voor de bereiding: grote ovenschaal of braadslede, pan, staafmixer, scherp mes, snijplank, spatel, maatbeker, waterkoker

Recept geroosterde pompoensoep met paprika

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Snijd de pompoen, paprika en uien in grove stukken en maak de knoflook schoon. Verdeel deze over braadslede. Schenk de olijfolie eroverheen en strooi er een snufje zout en kaneel overheen. Rooster de groente voor 30 minuten op 200 graden in de oven.

Voor 25 minuten kun je even niks doen.

Kook het water in de waterkoker en maak de groentebouillon. De groente mag in de pan. Giet de bouillon erbij. Kook het nog 5 minuutjes op laag vuur door, zodat de smaken loskomen. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer.

Serveer de soep in de soepkommen en verdeel de munt en koriander fijngesneden over de soep.

Pompoensoep recepten van Foodblog Foodinista

De smaak te pakken voor pompoensoep? Maak dan ook deze pompoensoep met kaneel of maak een variant op kerriesoep en maak de pompoensoep met kerrie, dat is weer eens iets anders.

Meer foodblog inspiratie en soeprecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie