
09 apr Chocolade koffie mousse met fruit in balsamico – Simpel recept met HEMA ristretto
Gesponsord – Een lunch of diner afsluiten met een feestelijk toetje? Zoek niet verder. Soms kun je de ingrediënten gewoon uit je keukenkastje. Fruit, mascarpone, balsamico, suiker chocoladepasta en koffie. Veel dagelijkse ingrediënten voor het koken. Vooral koffie heb je altijd wel in huis. Of het nu verse bonen of in een cupje is. Vooral met koffie kun je altijd een toetje maken. Natuurlijk een tiramisu, maar ook een smaakvol toetje in een glas met fris fruit. Een ristretto geeft altijd een energie kick na een maaltijd, maar HEMA ristretto geeft in dit dessert ook direct een volle kruidige smaak. Bij de ristretto kies je voor een klein kopje aan veel smaak, waardoor het dessert niet vochtig wordt, maar het HEMA koffie aanbod is uitgebreid, waarmee je altijd een mooie afsluiter kunt aanbieden. Combineer dit dessert Chocolade koffie met fruit in balsamico dan ook met een koffie naar keuze.

Ingrediënten Chocolade koffie mousse met fruit in balsamico voor 4 personen
- 250 gram mascarpone
- 175 ml slagroom ongeklopt
- 100 gram chocoladepasta
- 1 kopje HEMA ristretto
- 1 eetlepel suiker
- 100 gram aardbeien
- 100 gram aardbeien
- 50 gram frambozen
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 eierdooier
- 8 lange vingers
- snufje HEMA filterkoffie
Tips voor de bereiding van een simpel koffietoetje met fruit en HEMA ristretto
Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden uit de keuken
- 4 mooie glazen
- 2 schalen voor het kloppen van de room
- staafmixer
- mes
- garde
- lepel
- theelepel
Recept Chocolade koffie mousse met fruit in balsamico
Zet de HEMA ristretto. Een kopje sterke koffie. Deze moet eerst afkoelen, voordat je de ristretto kunt gebruiken in de bereiding. Zet de glazen voor het dessert klaar, zodat je deze direct kunt vullen bij iedere handeling. Bedek de de bodem van de glazen met de eerste vier gebroken lange vingers.
Ristretto chocolade mascarpone maken
Klop 175 ml slagroom luchtig. Klop met een garde de mascarpone, eierdooier en 75 gram van de chocolademousse door de slagroom, totdat het één geheel is. Verdeel de slagroom door de mascarpone. Klopt voorzichtig de espresso door de chocoladeroom. Verdeel de chocolade-ristrettoroom over de glazen. Plaats de glazen in de koelkast, zodat de room kan opstijven.
Balsamico fruit maken
Meng in een schaal de balsamico azijn met de poedersuiker tot een stroperig geheeld. Snijd de aardbeien en druiven in plakjes en meng deze door de balsamico. De frambozen mogen er ook bij. Zet de aardbeien een uurtje in de koelkast, zodat de aardbeien op smaak kunnen komen.
Chocolade-koffie toetjes met fruit maken
Het fruit met balsamico mag in het glas. Top het fruit af met een beetje koffiepoeder. Maak het toetje af met een lange vinger per glas. Eet smakelijk! En genieten bij je HEMA juice.
Recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's