Valentijnsdag koekjes bakken: Hartjes koekjes met roze chocolade - Recept voor Valentijnsdag van Foodblog Foodinista

Valentijnsdag koekjes bakken: Hartjes koekjes met roze chocolade

Deel deze post

Wij gaan koekjes bakken. Het is bijna Valentijnsdag dus we stoppen een beetje liefde in de koekjes. We gaan Valentijnsdag koekjes bakken. Al zijn deze koekjes ook heel erg leuk voor Moederdag. Je kunt ze dus ook Moederdag koekjes noemen. Maar het blijven hartjes koekjes met roze chocolade. De koekjes maken we namelijk met roze ruby chocolade. Eigenlijk gaan we best wel simpele koekjes bakken, maar natuurlijk wel in een hartjes vorm. Waarvoor je een hartjes uitsteekvormpje nodig hebt. Het maakt het in ieder geval veel makkelijker. De koekjes dip je in de roze chocolade en versier je uiteindelijk met leuke en lieve sprinkles. Klinkt simpel en het is het uiteindelijk ook, maar het is wel even een werkje. Daarbij is het wel een leuke activiteit met de kinderen om te doen. Vergeet daarbij ook niet dat je er mama’s en oma’s bijzonder blij mee kunt maken en anders eet je ze lekker zelf op! Trouwens van Eric mochten wij ze ook niet meer maken, want ze zijn veel te lekker! Dus ook mannen worden er erg blij van. Dus voor een beetje vreugde en liefde in huis deel ik dit recept voor Valentijnsdag met je. Hartjes koekjes met roze chocolade. We gaan stap voor stap Valentijnsdag koekjes bakken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Valentijnsdag koekjes bakken: Hartjes koekjes met roze chocolade - Recept voor Valentijnsdag van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Hartjes koekjes met roze chocolade voor 25 stuks

  • 300 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 140 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 120 gram roomboter
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 200 gram roze ruby chocolade
  • versieringen voor de koekjes, zoals hartjes en glitters

Tips voor de bereiding van de koekjes voor Valentijnsdag en Moederdag

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten en 20 minuten oven tijd
Benodigdheden: weegschaal, lepel, mengkom, mesje vork, kommetje of kopje, drie vellen bakpapier, deegrol, snijplank, uitsteekvormpjes in hartjesvorm, huishoudfolie, au bain marie inzet, steelpan, een keukenmachine is heel makkelijk en een simpele is al voldoende

Bij de Braun MultiQuick komt bijvoorbeeld bij de hakmolen ook een mogelijkheid voor het kloppen van deeg.

Valentijnsdag koekjes bakken: Hartjes koekjes met roze chocolade - Recept voor Valentijnsdag van Foodblog Foodinista

Basis koekjesbeslag voor de Valentijnskoekjes

Doe de bloem, het bakpoeder, suiker en de merg van de vanille in de mengschaal. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. Snijd de boter in vierkante blokjes. Prak de boter door de basis voor de koekjes. De boter kun je ook heel makkelijk loskloppen in een keukenmachine, daar gaat mijn voorkeur naar uit. Vervolgens mogen de droge ingrediënten en de eieren erbij. Het deeg wordt korrelig. Kneed het deeg tot een grote bal en wikkel deze in het folie. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast, een nachtje kan ook prima.

Hartjeskoekjes recept met Ruby Chocolade voor Moederdag of Valentijnsdag

Hartjeskoekjes maken

Plaats de snijplank bijvoorbeeld op tafel en leg bakpapier op de snijplank. Leg ook alvast bakpapier op de ovenplaten. Ik heb de koekjes in twee rondes gebakken. Strooi vervolgens een klein handje bloem op het bakpapier op de snijplank. Pak de hartjes uitsteekvormpjes en de deegroller erbij.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit op het bakpapier op de snijplank. Het deeg moet soepel uitrollen, maar wel stevig zijn. Rol het uit op een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. Ik rol het niet helemaal perfect uit, totdat aan de zijkanten, maar het wel het midden. Ik het herhaal het steeds even. En steek tussendoor de koekjes uit en plaats deze op de bakplaat. Het uitsteken is natuurlijk ook heel leuk kinderwerk. Wel kan het zijn dat de koekjes af en toe plakkerig zijn dus pak er een mesje of dun spateltje bij om de koekjes op de bakplaat te krijgen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes. Is de eerste bakplaat vol dan kan deze voor 15 minuten de oven. Herhaal dit vervolgens nog een keer met de tweede bakplaat. Laat de koekjes vervolgens buiten de oven afkoelen.

Valentijnsdag koekjes bakken: Hartjes koekjes met roze chocolade - Recept voor Valentijnsdag van Foodblog Foodinista

Koekjes versieren met roze chocolade en hartjes sprinkles

Zet in een schaaltje de sprinkles naar keuze neer, maar voor Valentijnsdag en misschien wel moederdag kiezen we natuurlijk voor hartjes sprinkles. Zet een snijplank neer met daarop bakpapier, daar kun je de koekjes op neerleggen, wanneer deze in de chocolade zijn gedipt. De chocolade blijft niet plakken aan het bakpapier. Smelt de roze chocolade au bain marie. Hang bijvoorbeeld een au bain marie inzet in een steelpan, verhit water in de steelpan en smelt de chocolade al kloppend rustig in de au bain marie pan. Dip steeds een koekje voor de helft in de chocolade. Versier vervolgens dit halve koekje met sprinkles, glitters of waar je voor kiest. Laat het koekje weer hard worden. Herhaal dit steeds met alle koekjes. Zet de snijplank, wanneer alles klaar is nog even in de koelkast, zodat de chocolade echt hard kan worden. Vervolgens is het genieten! Of je kunt de chocoladekoekjes voor Valentijnsdag bijvoorbeeld cadeau geven in een leuke weckpot of koekjestrommel.

Bied de koekjes aan op dit liefdevolle bord, wat ook een heel leuk cadeautje voor Valentijnsdag is:

Rond kijken en je laten inspireren voor meer leuke Valentijns cadeautjes en ideeën? Kijk dan hier verder.

Recepten ontvangen van Foodinista of meer leuke ideeën voor Valentijnsdag? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie