20 mei Gesmolten choc chunck brownies van Donna Hay Basics to Brilliance
Al tijden zoek ik naar een perfect brownies recept. Meestal is het wel lekker, maar niet helemaal perfect of wat ik er van verwacht. Brownies moeten voor mij een crunch hebben aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant. Niet te vergeten de volle chocolade smaak natuurlijk. Een tijdje terug vond ik een recept wat mij direct aanspraken. Naar mijn idee kon het niet fout gaan. Het brownies recept is namelijk van Donna Hay, de Australische keukenprinces met een ouevre aan recepten, kookboeken, tv-optredens en niet te vergeten haar eigen magazine. Het recept voor deze choc chunck brownies komt uit het kookboek Basics tot brilliance. Het laatste kookboek dat Donna Hay tot nu toe heeft uitgebracht. Heel eerlijk een beetje sceptisch was ik ook wel, want de laatste voorgaande boeken van Donna Hay vond ik een beetje tegenvallen. Maar wie is er niet dol op goede basisrecepten waar je al mee kunt verrassen door de kwaliteit. Vervolgens worden deze basis recepten ook nog verder uitgewerkt. Zo kun je het choc chunck brownies beslag ook gebruiken voor meerdere Donna Hay recepten, zoals Pindakaas brownies, zachte chocoladecakejes, brownies met cheesecake en andere lekkernijen. Maar zoals het gaat, probeer eens de basis eens met deze chocolade brownies van Donna Hay.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten gesmolten choc chunck brownies 16 stuks
- 150 gram bloem
- 75 gram cacaopoeder
- 130 gram bruine basterdsuiker
- 290 gram fijne kristalsuiker
- 175 gram roomboter
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eieren
- 125 gram pure chocolade
Ik heb in dit recept het vanille extract vervangen door amandel extract. Ook een goed idee!
Voor de 125 gram chocolade kun je een reep raspen maar ook werken met pure chocoladedruppels.
Tips voor de bereiding van de gesmolten choc chunck brownies
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 60 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, ovenschaal, bakpapier, spatel, lepel, steelpan
Recept voor chock chunk brownies van Donna Hay
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en verwarm de oven voor op 160 graden. Meng ondertussen de eerste ingrediënten. Meng in een mengschaal de bloem, cacao, kristalsuiker, bruine basterdsuiker, vanille en eieren. De chocolade mag er ook bij. Meng dit alles goed door elkaar. Het brownie beslag wordt dan nog geen gladde massa. Meng vervolgens de gesmolten boter door het beslag en meng dit goed door elkaar, zodat je een glad brownies beslag heb. De chocolade is dan nog niet gesmolten, maar dat is ook niet de bedoeling. Bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat je na het bakken de brownies simpel en snel uit de schaal kunt tillen. Giet het brownies beslag in de ovenschaal en plaats deze voor 60 minuten in de oven op 160 graden. Als de brownies klaar zijn laat je deze even vijf minuten afkoelen, zodat je de brownies makkelijk kunt snijden en 16 brownies klaar hebt liggen. Eet ze warm met bijvoorbeeld ijs of deel ze koud uit.
Smeuïge choco chunck brownies vers uit de oven. Even afkoelen, aansnijden en aanvallen!
Meer over Basics to Brilliance van Donna Hay
Kookboek: Basics to Brilliance
Auteur: Donna Hay
Pagina’s: 398
Recepten: 200+
Meer over Basics to Brilliance: Het kookboek Basics tot Brilliance is een basis kookbijbel van Donna Hay. Voor iedereen die graag in de keuken staat is dit kookboek een absolute musthaves. Wil je je kennis bijschaven, op zoek naar het perfecte basisrecept of juist de basis uitbreiden dan is het kookboek van Donna Hay een musthave. Naast de choco chunck brownies kun je recepten vinden voor kleverige chocolate chip cookies, perfect gehakt, zelf chilisaus maken, pulled pork en knapperige caramel.
Meer brownierecepten
Oké als je zelf bakt dan weet je ook wat je eet. Mijn ogen werden weer even geopend over wat je weg eet, wanneer je een brownie eet, en geniet er daarom maar volop van. Het maakt zelf bakken ook leuker, want je eet bewuster en geniet er meer van. Maar mocht je toch brownies willen maken met iets minder koolhydraten probeer dan ook deze brownies eens.
Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's