Choc chunck Brownies recept van Donna Hay Foodblog Foodinista

Gesmolten choc chunck brownies van Donna Hay Basics to Brilliance

Deel deze post

Al tijden zoek ik naar een perfect brownies recept. Meestal is het wel lekker, maar niet helemaal perfect of wat ik er van verwacht. Brownies moeten voor mij een crunch hebben aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant. Niet te vergeten de volle chocolade smaak natuurlijk. Een tijdje terug vond ik een recept wat mij direct aanspraken. Naar mijn idee kon het niet fout gaan. Het brownies recept is namelijk van Donna Hay, de Australische keukenprinces met een ouevre aan recepten, kookboeken, tv-optredens en niet te vergeten haar eigen magazine. Het recept voor deze choc chunck brownies komt uit het kookboek Basics tot brilliance. Het laatste kookboek dat Donna Hay tot nu toe heeft uitgebracht. Heel eerlijk een beetje sceptisch was ik ook wel, want de laatste voorgaande boeken van Donna Hay vond ik een beetje tegenvallen. Maar wie is er niet dol op goede basisrecepten waar je al mee kunt verrassen door de kwaliteit. Vervolgens worden deze basis recepten ook nog verder uitgewerkt. Zo kun je het choc chunck brownies beslag ook gebruiken voor meerdere Donna Hay recepten, zoals Pindakaas brownies, zachte chocoladecakejes, brownies met cheesecake en andere lekkernijen. Maar zoals het gaat, probeer eens de basis eens met deze chocolade brownies van Donna Hay.

Choco chunck brownies recept van Donna Hay Foodblog Foodinista
Koffievoordeel

Ingrediënten gesmolten choc chunck brownies 16 stuks

150 gram bloem
75 gram cacaopoeder
130 gram bruine basterdsuiker
290 gram fijne kristalsuiker
175 gram boter
1 theelepel vanille extract
3 eieren
125 gram pure chocolade

Ik heb in dit recept het vanille extract vervangen door amandel extract. Ook een goed idee!
Voor de 125 gram chocolade kun je een reep raspen maar ook werken met pure chocoladedruppels.

Tips voor de bereiding van de gesmolten choc chunck brownies

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 60 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, ovenschaal, bakpapier, spatel, lepel, steelpan

Brownies recept van Donna Hay uit Basics to Brilliance foodblog Foodinista

Recept voor chock chunk brownies van Donna Hay

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en verwarm de oven voor op 160 graden.  Meng ondertussen de eerste ingrediënten. Meng in een mengschaal de bloem, cacao, kristalsuiker, bruine basterdsuiker, vanille en eieren. De chocolade mag er ook bij. Meng dit alles goed door elkaar. Het brownie beslag wordt dan nog geen gladde massa. Meng vervolgens de gesmolten boter door het beslag en meng dit goed door elkaar, zodat je een glad brownies beslag heb. De chocolade is dan nog niet gesmolten, maar dat is ook niet de bedoeling. Bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat je na het bakken de brownies simpel en snel uit de schaal kunt tillen. Giet het brownies beslag in de ovenschaal en plaats deze voor 60 minuten in de oven op 160 graden. Als de brownies klaar zijn laat je deze even vijf minuten afkoelen, zodat je de brownies makkelijk kunt snijden en 16 brownies klaar hebt liggen. Eet ze warm met bijvoorbeeld ijs of deel ze koud uit.

Smeuïge brownies uit de oven recept Foodblog Foodinista

Smeuïge choco chunck brownies vers uit de oven. Even afkoelen, aansnijden en aanvallen!

Meer over Basics to Brilliance van Donna Hay

Basics tot Brilliance van Donna Hay Foodblog Foodinista

Kookboek: Basics to Brilliance
Auteur: Donna Hay
Pagina’s: 398
Recepten: 200+
Meer over Basics to Brilliance: Het kookboek Basics tot Brilliance is een basis kookbijbel van Donna Hay. Voor iedereen die graag in de keuken staat is dit kookboek een absolute musthaves. Wil je je kennis bijschaven, op zoek naar het perfecte basisrecept of juist de basis uitbreiden dan is het kookboek van Donna Hay een musthave. Naast de choco chunck brownies kun je recepten vinden voor kleverige chocolate chip cookies, perfect gehakt, zelf chilisaus maken, pulled pork en knapperige caramel.

Meer brownierecepten

Oké als je zelf bakt dan weet je ook wat je eet. Mijn ogen werden weer even geopend over wat je weg eet, wanneer je een brownie eet, en geniet er daarom maar volop van. Het maakt zelf bakken ook leuker, want je eet bewuster en geniet er meer van. Maar mocht je toch brownies willen maken met iets minder koolhydraten probeer dan ook deze brownies eens.

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie