Pompoensoep met burrata en pesto - Foodblog Foodinista

Pompoensoep met burrata en pesto

Deel deze post

Je kunt er in de herfst niet omheen: pompoen recepten en natuurlijk pompoensoep. We delen weer een pompoensoep recept met je, maar dan met een Italiaanse smaak. Variëren met pompoensoep en gaan op reis naar Italië. Maak pompoensoep met burrata en pesto. De burrata kaas maakt de pompoensoep heerlijk romig, precies wat we willen en de pesto geeft een kruidige smaak aan de pompoensoep. Eigenlijk kan het heel simpel zijn om een klassiek recept, met een kleine twist een heel andere smaak te geven. Met deze Italiaanse klassiekers ga je weer op een heel andere manier van de je vertrouwde pompoensoep houden. Zo maak je de pompoensoep met burrata en pesto.

Pompoensoep recepten en leuke ideeën met pompoen

Dol op pompoensoep en komt pompoensoep deze herfst wel vaker op tafel?
Meer inspiratie voor pompoensoep kun je natuurlijk vinden op de Foodblog. Zoals bijvoorbeeld deze frisse pompoensoep met kruiden en feta of voor Halloween de pompoensoep met balletjes, vermicelli en tomaat. Deze Amerikaanse boeren pompoensoep is natuurlijk ook een goed idee voor Halloween en vergeet dan natuurlijk ook de tofste versieringen voor Halloween niet.

Pompoensoep met burrata en pesto - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Italiaanse pompoensoep met burrata en pesto voor 6 kommen

  • 800 gram pompoenblokjes in een zak
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml passata
  • 100 gram groene pesto
  • 500 ml groentebouillon
  • 1/4 theelepel kaneel
  • snuf peper en zout
  • 2 bollen burrata

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Pompoensoep met burrata en pesto - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de pompoensoep met burrata en pesto

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden voor bereiden van de pompoensoep met burrata en pesto

  • pan
  • snijplank
  • mes
  • spatel
  • staafmixer
  • maatbeker

Recept pompoensoep met burrata en pesto

Zet 500 ml gekookt water klaar.

Pompoensoep maken

Snijd de uien en de knoflook grof. Verhit de olijfolie in de pan. Roerbak de uien en de knoflook. Roerbak de pompoen mee. Breng op smaak met een snuf peper en zout en de kaneel. Blus af met de groentebouillon en de passata. Laat de soep vijftien minuten door koken. Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Klop alles glad met de garde. Laat de soep niet doorkoken.

Pompoensoep opdienen met burrata en pesto

Schenk de pompoensoep in de kommen of borden. Breek de burrata in stukken en verdeel de burrata over de pompoensoep. Druppel de pesto over de pompoensoep. Eet smakelijk!

Nog een recept maken met pompoen en burrata?
Bekijk hier het risotto voor orzo met pompoen en burrata.

Meer foodblog inspiratie en soeprecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie