19 jul Pasta recept chorizo en venkel uit kookboek tomato tomato
Het hele jaar door tomaten eten, daar ben ik voor, want bij ons in huis eten we allemaal graag tomaten en tomaten zijn gezond en gevarieerd. Er zijn diverse soorten tomaten en zo kun je ook variëren. In het kookboek tomato tomato wordt daar handig op ingespeeld. Het hele jaar door tomaten eten met gevarieerde recepten, waarvan ik één recept met je deel. Het verrassende pasta recept chorizo en venkel uit kookboek tomato tomato. Deze pasta is gemaakt met één van de basis tomatensaus recepten voor ieder seizoen en met deze tomatensaus recept kun je het het hele jaar door gevarieerd met tomaten blijven koken. Van pastarecepten, hartige cake recepten, gehaktbrood ovenschotels tot bruschetta alles afgestemd op het weer. Lees mee en ontdek de veelzijdigheid van de tomaat en hoe je gevarieerd en makkelijk kunt koken met een goede basis.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Kookboek tomato tomato
Een toegankelijk recept uit kookboek tomato. De kinderen zijn net zoals wij dol op tomaten en pasta recepten, maar in het kookboek tomato tomato kun je natuurlijk meer variatie vinden. Dit recept is één van de 60 gevarieerde recepten in het kookboek tomato tomato. Het kookboek is opgedeeld in een basis van 4 tomatenrecepten voor ieder seizoen. Deze basis wordt gebruikt voor 80% van de recepten daarnaast staan er overige recepten in met tomaten van zeer basis tot weekendrecepten. Denk aan een salade recept van tomaten en asperges, ovenschotel spruitjes met tomaten in tomatensaus of Griekse orzo met worst in tomatensaus. Ondanks alleen tomaat kun je zeer gevarieerd eten. Voor de tomatenliefhebber is dit kookboek een must en een bron voor gevarieerd eten op basis van één groente.
KOOKBOEK TOMATO TOMATO BESTEL JE HIER

Ingrediënten Pasta met chorizo en venkel in tomatensaus voor 4 personen
- 400 gram lintpasta naar keuze
- 140 gram chorizo
- 1 knolvenkel
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel venkelzaad
- halve theelepel rozemarijn
- 400 gram verse tomatensaus naar keuze
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- venkelgroen voor de garnering of verse peterselie
- snufje peper en zout
- olijfolie
Tips voor de bereiding van de lintpasta met chorizo en venkel in tomatensaus
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- pan
- hapjespan met goede anti-aanbaklaag
- vergiet
- mes
- spatel



Pasta recept met chorizo en venkel in tomatensaus
Kook de pasta volgens de verpakking en verhit de olijfolie in de hapjespan.
Ingrediënten bakken
Snijd de chorizo in kleinere stukken en gril deze in de pan samen met de fijngeknepen knoflook. Doe dit totdat de chorizo knapperig wordt. Haal de chorizo uit de pan en laat deze op een bord uitlekken. Verhit in de pan de venkelzaadjes en laat ze niet aanbranden. Haal ook deze uit de pan kneus de venkelzaadjes licht met de bolle kant van een lepel bijvoorbeeld.
Pastasaus maken met chorizo en venkel
Bak de venkel in de pan, nog steeds in de olie van de chorizo, is de pan droog doe er dan een eetlepel olijfolie bij. Giet de tomatensaus in de pan en de chorizo mag er ook bij. Breng de saus op smaak met extra peper en zout. Voeg de rozemarijn toe.
Pasta met chorizo en venkel opdienen
Voeg de pasta toe in de pastasaus. Meng alles zacht door elkaar. Maak de pasta af met de geraspte Parmezaanse kaas en de groene venkel of frisse peterselie.
Meer gezonde recepten en kookboeken tips van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's