Moeiteloos afvallen met Newfysic zwangerschapskilo's en meer Foodblog Foodinista

Moeiteloos afvallen met NewFysic? – Deel 1 – Ieder pondje door het mondje?

Deel deze post

Het moment is daar; ik ga afvallen! Ik wil het zo niet langer. Eigenlijk vind ik afvallen niet zo’n leuk woord. Ik werk liever aan een gezonder lichaam. Dat ga ik samen doen met NewFysic. Moeiteloos afvallen met NewFysic wordt ook wel gezegd. Ik ben benieuwd. Zelf verwacht ik fijne momenten, maar ook tegenslagen. Deze ga ik delen. Maar het moet anders en niet een klein beetje ook. Sinds mijn 23e ben ik 30 kilo aangekomen. In de tijd dat we ons zelf moeten accepteren zoals we zijn kan ik zeggen dat ik helemaal niet gelukkig ben.

Tijd voor een NewFysic levensstijl?

Waarom nu dan wel? Ik wil gewoon de kleding kopen die ik zie hangen en dat het ook nog leuk past. Dit gaat om het uiterlijk, maar ik wil mij ook fitter voelen. Fitter in beweging zijn. Nu ben ik jong en heb ik alle kansen om aan een gezonde toekomst te werken. Ik ben te zwaar en het is niet gezond. Om het te bereiken geef ik eerlijk toe; ik ben de weg kwijt. Koolhydraten, vetten, eiwitten, hoeveelheden. Ik overzie het gewoon weg niet meer. Ik heb hulp nodig. Natuurlijk weet ik wel dat bier, wijn en chocolade niet helpen. Alleen die inname is bij mij niet zo groot. Op vakanties, gezellige vriendenavonden en weekendjes weg na. Tja, daar komt het al: dat zijn er met mijn levensstijl nu eenmaal veel. Het probleem is dus de levensstijl. Mijn ritme en eetgedrag zijn uit balans. Dit heeft er voor gezorgd dat er gestaag 3 kilo per jaar bij is gekomen. Maar als het zo doorgaat dan gaat het niet mooi eindigen. Waar de kilo’s vandaan komen? Natuurlijk gaan de pondjes door het mondje. Daar heeft het zeker mee te maken.

Gezin Foodblog Foodinista

“Ieder pondje gaat door het mondje”

Daar ben ik het grotendeels mee eens. Er is alleen meer. Ik heb twee prachtige kinderen gekregen met daarbij behorende zwangerschapskilo’s, die weer minder mooi zijn. Ik slik daarnaast het medicijn Topamax wat mij heel goed helpt tegen clustermigraine, maar niet bij het behoud van een gezond figuur. Daarbij heb ik ook nog een dermoïde cyste op mijn eierstokken van ruim zeven centimeter sinds, weten we sinds mijn zwangerschap, ongeveer vijf jaar. Deze dermoïde cyste heeft mijn maag en darmen al een lange tijd onder controle qua pijnen, ontstekingen en opstoppingen. Aan alles wordt gewerkt, maar zelf ben ik ook verantwoordelijk! Ik maakte dan ook een klein sprongetje toen NewFysic mij vroeg om de handen in één te slaan en om de kilo’s aan te vechten. De slogan van NewFysic? Gezond afslanken met blijvend resultaat, maar ook; makkelijk vol te houden en past bij iedere leefstijl. Het spreekt mij direct aan! Natuurlijk moet je er iets aan doen. Het gaat echt niet allemaal vanzelf. Je wilt een patroon doorbreken en resultaat bereiken. Maar moeiteloos afvallen met NewFysic bestaat misschien wel als je eraan went. We gaan het de komende periode beleven.

Newfysic coach Anne-Marie in Oisterwijk

Met mijn NewFysic Coach Anne-Marie. Ook zij spreekt uit eigen ervaring en dat is super fijn!

Een steuntje in de rug

De datum stond al een tijdje dik gedrukt in mijn agenda: 18 oktober! Dan ga ik beginnen met NewFysic. Dan ga ik beginnen met afvallen en een gezonde levensstijl. Maar ik ga wel beginnen met hulp! Niet alleen. Daar keek ik al even naar uit. Ik krijg een coach bij de NewFysic vestiging in Oisterwijk. Ik kan haar vragen stellen, ze gaat mij supporten op de goede, maar ook op de slechte momenten. Dat is wat ik zoek! Een steuntje in de rug. Mijn vriend thuis kan tenslotte alles – of in ieder geval vrij veel eten – zonder veel aan te komen. Met een beetje sporten blijft hij goed in balans. Dat is eigenlijk een slechte combinatie of in ieder geval een frustrerende. Dan is het fijn om een afvalcoach te hebben! Je kunt ook online gecoacht worden, wel efficiënt, maar voor mij minder effectief.  Direct na een zwangerschap beginnen is nooit een goed plan. Laat je lichaam eerst maar even ontzwangeren. Daarna nog even een heerlijke vakantie en na de vakantie was het zo ver: mijn intake.

Vakantielichaam in Turkije na de zwangerschappen in badpak

Vakantielichaam in Turkije in badpak; Nog even genieten en na de vakantie weg er mee!

D-day: wegen is weten

Mijn intake. Wegen is weten. Je ontkomt er niet aan. Mijn laatste keer op de weegschaal was tijdens de zwangerschap. Toen woog ik 108,00 kilo. Eerlijk is eerlijk. Ik was best wel trots. Ik was maar 13 kilo aangekomen tijdens de zwangerschap. Ondanks vijf maanden bedrust. Bij mijn vorige zwangerschap woog ik 120 kilo. “Het kan dus erger” is het stemmetje in mijn achterhoofd. Wel kon ik dus alles verwachten. Het resultaat bij NewFysic 92,2 kilo. Oké. Ja, ik ga flink met de billen bloot de komende tijd! Weet dat ik maar 1.68 meter lang ben en dit dus uitkomt op Obesitas overgewicht. Voor mijn geen grote schok. Ik had geen wonderen verwacht, maar het is wel een eye opener waar iets aan gedaan moet worden. De weegschaal laat ook zien hoe hoog het vetpercentage, spiermassa en vochtpercentage is. Als bijna 50% van je lichaam uit vet bestaat dan weet je dat er werk aan de winkel is. Wel zie ik zo straks echt mijn vorderingen. Het vet willen we zien dalen en de spieren stijgen! Gewicht is belangrijk, maar ook de verdeling van spieren, vetten en vocht in je lichaam.

WIl je weten hoe het 6 weken later gaat met NewFysic? Lees dan verder op de blog en ik deel een NewFysic Proof recept met je.

Mijn persoonlijk plan met NewFysic

Naar aanleiding van mijn startgewicht is voor mij een persoonlijk NewFysic eetplan opgesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met de lichaamsbeweging die je op het moment hebt. Bij mij is deze niet heel intensief in verband met mijn cyste waar ik aan het einde van het jaar aan geopereerd word. Helaas kan ik mij niet zwaar inspannen. Daarna hoop ik het wel, zodat ik ook met sporten meer spieren kan ontwikkelen. In mijn plan wordt rekening gehouden met één tot drie keer per week intensief wandelen, arm oefeningen met dumbells en/of lichte yoga oefeningen voor lange spieren. Dit kan ook gewoon thuis. Eventueel zwemmen, wanneer ik mij fit voel. Alles is mooi meegenomen. Om mijn voeding te ondersteunen en niet mijn spieren af te breken in plaats van de vetten slik ik dagelijks 20 minuten voor iedere maaltijd twee Eiwit supplementen. In de ochtend slik ik ook twee Omega supplementen en een Multivitamine speciaal voor vrouwen voor algemene energie en als aanvulling op mijn dagelijkse voeding. Al deze supplementen zijn van NewFysic zelf, waardoor het een compleet op elkaar afgestemd programma is.

Newfysic Oisterwijk Foodblog Foodinista

De eerste stap is gezet. Gewogen, gemeten en de supplementen zijn mee naar huis. Nu zelf beginnen!

Supplementen van Newfysic moeiteloos afvallen met Newfysic Foodblog Foodinista

Supplementen van NewFysic; Eiwitcapsules, Mutivitamine voor vrouwen, Omega supplementen. Maar ook Appetite Control voor moeilijke momenten, No Regret pillen voor als ik een avondje uit eten ga en mijn diner niet geheel kan uit balanceren en Mood & Energy pillen voor de extra energie op zware momenten. 

Voedingsprogramma

Nee, je leeft niet op voedingssupplementen; deze zijn een aanvulling op de voeding. Ik heb een persoonlijk voedingsprogramma meegekregen met daarin beperkte suiker en vet inname. Dit beperkt niet alleen het snoepen van chocolade, maar ook wordt hiermee duidelijk welke andere (soms verrassende) producten hiermee niet gegeten moeten worden. In mijn NewFysic voedingsplan staat bijvoorbeeld ook; je eet geen kikkererwten, wortels en avocado’s. Deze passen niet binnen het dieetplan qua suikers en vetten. Wat eet je dan? Ik ga ontbijten, lunchen, dineren en ik mag twee keer per dag een tussendoortje. Mijn dagelijkse voeding zal bestaan uit groente, crackers, fruit, melkproducten, vleeswaren en veelal past de voeding in het rijtje van eiwitrijke en vezelrijke voeding. Deze voeding is vervolgens aangevuld met de supplementen. Binnen het voedingsplan van NewFysic mag je wel beperkt zoetstoffen zo mag ik wel beperkt een glas cola light. Daarbij heeft NewFysic zelf een vetarme bakspray en sausjes ontwikkeld om het eten net even wat lekkerder te maken. Wat ook weer heel goed in het programma past is sushi. Het is maar een voorbeeld. Zelf moet ik het ook zeker nog even uitpuzzelen wat je kunt combineren, de hoeveelheden en hoe dit gaat passen binnen mijn gezinsleven. Het ziet er, zoals ze aangeven, niet ingewikkeld uit. Alleen tegen de start met de appeldag zag ik een beetje tegen op.

Newfysic voedingsplan op de koelkast

Mijn persoonlijke voedingsplan en ‘successenplan’ hangt op de koelkast. Direct een geheugensteuntje. 

Gegrilde groente uit de oven met Fry Light van Newfysic

Gegrilde aubergine en courgette uit de oven met Frylight van NewFysic, de vetarme bakspray van NewFysic. 

Crackers met tonijn met rauwkost Newfysic proof Foodblog Foodinista

Een beetje appelig

De eerste dag start je met een appeldag. Naast de supplementen start ik de dag met de NewFysic Purify. Mijn coach Anne-Marie geeft direct de tip. “Zet de Purify met het dopje naast je bed en neem deze direct als je wakker wordt. Je kunt het maar gehad hebben!” De Purify is een soort sterke kruiden elixer. In het begin is het sterk, maar eerlijk gezegd het went. Zelf denk ik ook dat dit komt doordat je lichaam aan het ontgiften is van de suikers. De kruidigere smaken wennen. Zoals zwarte koffie. Wat betreft haar tip; ze heeft gelijk, want daarna begint tenslotte de dagelijkse routine met een baby en kleuter. Mijn lichaam komt op gang, want de NewFysic Purify reinigt de lever en maag en zet de reiniging alvast op gang, voordat de dag eigenlijk begint. De eerste dag, de appeldag, zet de reiniging extra in gang. Appels reinigen je lichaam en geven een natuurlijke detox. Bij migrainepatiënten wordt de appeldag afgeraden. Het betekend niet dat je dan niet aan NewFysic kunt beginnen, NewFysic is gewoon een match. Omdat ik medicijnen slik besloot ik de appeldag wel te proberen. In plaats van tot 16.00 uur heb ik het tot 13.00 uur volgehouden na vier appels in plaats van zes. Ik kreeg lichte hoofdpijn, werd toch echt duizelig en mijn lichaam tintelde een beetje. De bekende tekenen dat het bij mij niet helemaal goed gaat. Dus tijd voor een lichte salade volgens het NewFysic plan om andere voedingsstoffen binnen te krijgen en om vervolgens te starten met mijn NewFysic avontuur!

Newfysic appeldag Foodblog Foodinista

De eerste ronde appels voor het ontbijt

Persoonlijk Alfabet H Boedapest Foodblogger Foodinista Daphne

Terug naar toen 68 kilo, maatje M, P.s. toen had ik ook moeite met mijn gewicht. Nu zou ik ‘dik’ tevreden zijn. 

Ga ik moeiteloos afvallen met NewFysic?

Ondertussen ben ik gestart met NewFysic in mijn dagelijkse routine. De supplementen gaan er moeiteloos in. Dagelijkse voedingsmiddelen vervang ik voor de magere variant, zoals magere melk in plaats van halfvolle melk voor de koffie. De standaarden sluipen ondertussen in mijn routine, maar ik blijf trouw aan mijn boekje. Ik ga van 92,2 kilo af. Ik ben blij met 75 kilo. Ideaal gezien zou ik graag 68 kilo wegen en mijn meest gezonde gewicht zou mijn oude vertrouwde 62 kilo zijn. Die ik mij amper kan herinneren. Hoe deze reis gaat verlopen? Dat ga ik met je delen. Nu ik toch met de billen bloot ben deel ik de ups en downs met je en ben ik nieuwsgierig hoe jij er tegenover staat. Dit mag ook in een privé berichtje ook als je meer vragen hebt.

Meer weten over NewFysic? Lees dan hoe het verder gaat met het afvallen met NewFysic

Foodinista blijven volgen tijdens haar reis tegen de kilo’s met NewFysic? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief of mail mij op daphne@foodinista.nl

– Om de strijd met de kilo’s aan te gaan werk ik samen met NewFysic – 

  

4 Reactie's
 • Heleen Slotboom
  Geplaatst op 14:11h, 05 november

  Goed van je! Heel veel succes!

 • admin
  Geplaatst op 14:38h, 05 november

  Dank je Heleen!

 • Laura van Beek
  Geplaatst op 11:01h, 21 december

  Hoi! Na wat googelen ben ik ook op NewFysic uitgekomen, en las allemaal positieve reacties. Ik ben erg benieuwd hoe het jouw bevalt! Kun je alweer een update geven?

 • admin
  Geplaatst op 12:44h, 21 december

  Hoi Laura,

  Leuk en ik begrijp je! Voor mij is NewFysic heel succesvol. Alleen is het wel zo dat ik moest stoppen om medische redenen na een tijdje. Wellicht heb je ook mijn medische blogs gelezen of mijn bevallingsverhalen? Vooral in het bevallingsverhaal van Philou zal je meer duidelijk worden. Mijn lichaam is niet helemaal doorsnee en voor mij kwam het iets te snel. Jammer, want het ging eigenlijk heel goed! Alleen ik vroeg iets te veel van mijn lichaam en ik moet eerst werken aan het medisch in orde krijgen van mijn lichaam. Daarom geef ik mijn lichaam nu even iets meer rust en pak ik andere zaken aan. Maar ik zou het anders zou weer doen, want NewFysic werkt wel wanneer je het programma volgt en het is even door de zure groene appel heen bijten.

  P.s. er staan ook een Deel 2 en Deel 3 op de blog.

  Groetjes,

  Daphne

Geef een reactie