Oesters eten bij Lim Fjord in Istrië Kroatie - Foodblog Foodinista

Oesters eten bij Lim Fjord in Istrië Kroatie

Deel deze post

Tijdens een vakantie in Istrië Kroatië moet je dopjes en stadjes gaan bezoeken en de lokale eet cultuur gaan ontdekken. Ik weet het Oesters je houd er van of je moet er niks van hebben. Ben je en liefhebber?Dan moet je tijdens je vakantie in Istrië naar het Lim Fjord of ook wel het Lim Kanaal. Een waar Fjord, zoals in Scandinavië met dezelfde uitzichten, alleen in de zomer met zo’n 30 tot 40 graden. Dit geeft een ander gevoel. Natuurlijk is het ook prachtig zonder de oesters, rijd er dan ook zeker naartoe wanneer je bijvoorbeeld naar Rovinj of Vrsar gaat, want dan rijd je er langs. Het Fjord is tussen deze twee stadjes en je kijkt daar ook de diepte in en het ziet het liggen. Zo kwamen wij er achter en puur bij toeval besloten wij naar beneden te rijden en gingen we oesters eten bij Lim Fjord in Istrië.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Al onze tips in Novigrad Istrië lees je hier
Een lange autoreis met kinderen? Met deze cadeautjes maak je de reis leuker

Uitstapjes in Istrië

Tijdens ons verblijf op Camping Umag hebben wij diverse uitstapjes gemaakt in Istrië. We verbleven op Camping Umag bij het dorpje Umag, waar we het prima naar ons zin hadden, maar we zijn niet zo ver gaan reis om niks te zien natuurlijk! Zoals je hier kunt lezen was ik al eerder in Kroatië geweest, maar wilde ik nu wel eens meer zien van de prachtige kustlijn, maar kwamen wer ook achter hoe makkelijk je naar de Italiaanse stad Triest kunt reizen. Uitstapje naar Rovinj, Pula, Triest en meer stadjes vonden plaats. Onderweg reden langs het Lim Fjord waar we al een aantal keer voorbij reden waar we toch wel eens een keer wilden uitstappen. Even snel kijken, voor een aantal foto’s en dan weer door. Het mooie fjord, waar verder niet zo veel was. Het zag er niet uit dat je er kon zwemmen en verder was er niet echt iets, dachten we. Ons uitstapje naar Rovinj ging die dag niet meer door, zo kan het ook gaan in Rovinj, maar iets anders wel.

Het Limski Kanaal of het Lim Fjord – Daar wil je oesters eten!

Beneden aangekomen zagen we al snel een soort boot of vlot liggen waar gekweekt werd. Daar gingen we eerst kijken tot onze verrassing; oesters en andere schelpdieren. Geweldig. Verders kun je ze niet krijgen. De kinderen waren niet heel enthousiast. En zij wilden vooral het kanaal bekijken en afkoelen in het water. Dit hebben we dan ook eerst gedaan. Het Fjord is echt geweldig met azuur blauw water en daarnaast direct de kliffen. Vervolgens was het even tijd voor ons. Oesters en schelpdieren, met frisse wijn. De kids waren super stoer en ze hebben het beiden geproefd, maar smakelijk vonden ze het niet. Ze zwemmen liever in de zee. Kort samengevat. Met mooi uitzicht en verser dan vers je oesters en schelpdieren eten? Dan is dit het uitje! Niet chique, je bent op een vlot met houten bankjes en statafels, maar het product is geweldig! Oesters eten bij Lim Fjord: met een glaasje wijn in de hand en genieten van het uitzicht op de Kroatische kust en azuur blauwe zee.. Dit wil je!

Oesters eten bij Lim Fjord in Istrië Kroatie - Foodblog Foodinista

Andere mooie steden en dorpjes in en vanuit Istrië:

Lees hier de tips vanuit Camping Umag en omgeving van het Limski kanaal:

Nog een vakantietips? Lees ook eens onze ervaring in Roquebrune sur Argens in Frankrijk

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie