Nasi met gebakken ei recept van Foodblog Foodinista

Nasi met gebakken ei

Deel deze post

Van de simpele recepten is dit misschien wel één van de favoriete gerechten die er voor mij is. Een simpel bord nasi met een gebakken ei. Daarom ben ik ook zo blij dat nasi dus gewoon binnen het NewFysic afvalplan past. Lekker smullen van een bord nasi met gebakken ei. Lekker! Ja, hoor ik eet gewoon hartstikke lekker. Natuurlijk een beetje minder en daarbij ook een beetje minder vet. Maar ja het hoort er nu éénmaal bij. Als kind was ik er eigenlijk al dol op. Wanneer mijn moeder niet zo’n zin had om uitgebreid te koken dan vond ik dat niet zo’n probleem en dan zei ik geef mij maar rijst met ham en een ei. Lekker hoor! Het is natuurlijk wel de uitgeklede versie, maar de basis was gelegd. Deze nasi met gebakken is lekkerder, smakkelijker en bovenal geuriger. Het nasi recept zal ik met je delen. Sowieso is dit recept vegetarisch dus het is een heerlijk toegankelijk nasi recept. Ik zeg alvast; eet smakelijk!

Nasi met gebakken ei recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Nasi met gebakken ei voor 2 personen

  • 80 gram zilvervlies rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 stronken prei
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 100 gram taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje verse gemberwortel van ongeveer 1 centimeter
  • 2 eetlepels sojasaus
  • snuf korianderpoeder
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sambal
  • snuf peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • handje verse peterselie
  • handje verse koriander

Tips voor de bereiding van de nasi met gebakken ei

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, spatel, koekenpan, knoflookpers en hakmolen is heel makkelijk

Tip! Als je de rijst een dag vooraf kookt dan is deze droger en dat is ideaal voor nasi. Nasi en gebakken rijst recepten worden ook meestal gemaakt van restjes rijst.

Nasi met gebakken ei recept van Foodblog Foodinista

Recept Gebakken rijst met gebakken ei

Kook de rijst volgens de verpakking mocht je deze nog niet gekookt klaar hebben staat.

Start met het snipperen van de knoflook, prei, ui en gember. Doe dit met een scherp met en snijd alles heel fijn. Om deze goed fijn te snijden is het heel makkelijk en snel om een hakmolen te gebruiken. Dit scheelt ook weer tranende ogen.

Verhit vervolgens één eetlepel olijfolie en wok de knoflook, prei, ui en gember. Snijd ondertussen de paprika’s fijn. Wok deze vervolgens mee. Breng op smaak met een snufje korianderpoeder en peper.

Eieren bakken

Bak ondertussen de eieren in de koekenpan. Smeer de koekenpan in met 1 eetlepel olijfolie. Ik verdeel de olijfolie goed door de pan met keukenpapier in te smeren. Verhit de pan goed en bak vervolgens de eieren.

Maak in het midden van de wok een kuiltje. Giet daarin de sojasaus en de sesamolie met de sambal. Roerbak ondertussen de nasi op hoog vuur, zodat alle nasi een mooie bruin kleur krijgt. Wok vervolgens de taugé mee.

Verdeel de nasi over de borden. Schuif het gebakken ei op de nasi met de groente. En snijd de koriander en de peterselie fijn. Strooi deze over de nasi met gebakken ei. Eet smakelijk!

Meer gebakken rijst recepten?

Meer gebakken rijst recepten maken? Wat dacht je van de gebakken rijst met groene groente? Of maak een verrassende confetti rijst met chorizo en kikkererwten een variant voor zoetzure gebakken rijst staat ook voor je klaar op de blog.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie