28 jul Mosselen op Aziatische wijze bereid
Variëren met mosselen dat maakt het nog lekkerder en leuker om mosselen te eten. Eigenlijk kun je mosselen het hele jaar door eten, maar als het mosselseizoen echt gestart is dan smaakt het bij mij nog beter. Het heeft naar mijn idee niet echt iets met de mosselen te maken. Het zit meer een beetje in het hoofd. Het is eigenlijk een beetje het zelfde als met asperges. Asperges en mosselen zijn beiden een seizoenproduct en je kijkt naar een seizoen uit. Ik in ieder geval wel als lekkerbek. Wanneer je alles het hele jaar door gaat eten dan is het feestelijke er een beetje af naar mijn mening. Onlangs had ik de eerste mosselen van het seizoen weer in huis gehaald en ging ik nadenken hoe ik ze deze keer wilde bereiden. Ik dacht aan een Aziatische bereiding. Niet te zwaar en geen dikke saus, maar licht en met een pittig Aziatisch smaakje. Ik kwam uit op het recept voor de mosselen op Aziatische wijze bereid, waarbij de mosselen zelf natuurlijk in het middelpunt staan. Hoe eet jij mosselen het liefst?
Ja, ook bij deze mosselen eten, we gewoon frietjes. Dat is toch het allerlekkerst. Maak zelf verse friet in de airfryer.
Ingrediënten voor Aziatische mosselen voor 2 personen
- 1 kilo mosselen
- 2 wortels
- 1 puntpaprika
- 150 gram taugé
- 1 rode peper
- stukje gember
- 3 takjes koriander
- 1 knoflookteen
- 2 bosuitjes
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel sesamolie
- eetlepel wokolie of olijfolie
Tips voor de mosselen op Aziatische wijze bereid
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: mosselpan of grote stoofpan, waterkoker, snijplank, spatel, mes, maatbeker, waterkoker
Een keer iets anders en eet je graag mosselen? Maak dan eens deze ragout met mosselen en groente
Recept mosselen op Aziatische wijze bereid
Start met snijden van de groente en specerijen. De wortels, bosui, paprika, peper, gember en knoflook. Haal uit de peper de zaadlijsten. Verhit in de mosselpan de olie op laag vuur en laat de groente en de specerijen voor ongeveer vijf minuten smoren op laag vuur. Kook ondertussen het water in de waterkoker voor de groentebouillon, als je een blokje gaat gebruiken.
Blus de groente af met de sojasaus, vissaus en sesamolie en laat de groente nog één minuutje smoren in de Aziatische olie en sausjes. Doe ook de koriander erbij in de pan.
Roerbak nu even kort de mosselen mee en blus af met de groentebouillon. Sluit de pan af en laat de mosselen tien minuten koken, totdat alle mosselen goed geopend zijn. De verhitting mag uit van de pan, zodat het rustig verhit wordt. Kijk ondertussen regelmatig of de mosselen open staan. Klaar zijn de mosselen met een Aziatische smaak en Aziatische groente.
Mosselrecepten op Foodblog Foodinista
Meer mosselen eten of nieuwe recepten met mosselen ontdekken?
– Kijk dan ook eens naar de mosselen met chorizo en peer!
– Maak eens een andere ragout en maak eens een visragout met mosselen en groente.
– Wat dacht je van risotto met mosselen?
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
José@ENJOY! The Good Life
Geplaatst op 13:36h, 31 juliHeerlijk! Wij zijn hier bij ENJOY! gek op mosselen. Dit recept gaan we zeker een keertje proberen.
admin
Geplaatst op 14:02h, 31 juliJa leuk, José! Ik ben benieuwd!