Mosselen op Aziatische wijze recept van Foodblog Foodinista

Mosselen op Aziatische wijze bereid

Deel deze post

Variëren met mosselen dat maakt het nog leuker om mosselen te eten. Eigenlijk kun je mosselen het hele jaar door eten, maar als het mosselseizoen echt gestart is dan smaakt het mij toch nog een beetje beter. Dat heeft naar mijn idee niet echt iets met de mosselen te maken, het zit meer een beetje in het hoofd. Het is eigenlijk een beetje het zelfde als met asperges het is een seizoen waar je naar uit kijkt. Als je alles het hele jaar door gaat eten dan is het feestje er een beetje af naar mijn idee. Onlangs had ik de eerste mosselen weer in huis gehaald voor het seizoen en ging ik even nadenken hoe ik ze deze keer wilde bereiden ik dacht aan een Aziatische bereiding. Niet te zwaar en geen dikke saus, maar licht en wel met dat Aziatische smaakje. Ik kwam uit op het recept voor de mosselen op Aziatische wijze bereid, waarbij de mosselen zelf natuurlijk in het middelpunt staan. Hoe eet jij trouwens mosselen het liefst?

Mosselen op Aziatische wijze recept van Foodblog Foodinista

Ja, ook bij deze mosselen eten, we gewoon frietjes. Dat is toch het allerlekkerst. 

Ingrediënten voor Aziatische mosselen voor 2 personen

1 kilo mosselen
2 wortels
1 puntpaprika
150 gram taugé
1 rode peper
stukje gember
3 takjes koriander
1 knoflookteen
2 bosuitjes
500 ml groentebouillon
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel wokolie of olijfolie

Tips voor de mosselen op Aziatische wijze bereid

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: mosselpan of grote stoofpan, waterkoker, snijplank, spatel, mes, maatbeker, waterkoker

Mosselen op Aziatische wijze recept van Foodblog Foodinista

Recept voor de mosselen op Aziatische wijze bereid

Start met snijden van de groente en specerijen. De wortels, bosui, paprika, peper, gember en knoflook. Haal uit de peper de zaadlijsten. Verhit in de mosselpan de olie op laag vuur en laat de groente en de specerijen voor ongeveer vijf minuten smoren op laag vuur. Kook ondertussen het water in de waterkoker voor de groentebouillon, als je een blokje gaat gebruiken.
Blus de groente af met de sojasaus, vissaus en sesamolie en laat de groente nog één minuutje smoren in de Aziatische olie en sausjes. Doe ook de koriander erbij in de pan.
Roerbak nu even kort de mosselen mee en blus af met de groentebouillon. Sluit de pan af en laat de mosselen tien minuten koken, totdat alle mosselen goed geopend zijn. Klaar zijn de mosselen met een Aziatische smaak en Aziatische groente.

Meer mosselen eten? Maak dan ook eens de mosselen met chorizo en peer!

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • José@ENJOY! The Good Life
    Geplaatst op 13:36h, 31 juli

    Heerlijk! Wij zijn hier bij ENJOY! gek op mosselen. Dit recept gaan we zeker een keertje proberen.

  • admin
    Geplaatst op 14:02h, 31 juli

    Ja leuk, José! Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: