Mosselen met chorizo en peer blauwe kaas witte wijn recept foodinista foodblog

Mosselen met chorizo en peer

Deel deze post

Ja, ze zijn er weer! Waar, nou ik ben in Italië en aan het genieten van mijn vakantie in Toscane, maar ik deel ondertussen wel een recept met je. Alleen we zijn ook midden in het mosselseizoen aangekomen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit recept met jullie terwijl wij onderweg zijn naar onze vakantiebestemming. De komende tijd wordt het heel veel Italië bij Foodblog Foodinista. Recepten, vakantiebestemmingen, kookboeken en meer leuke mustdo’s, eten en ervaringen, maar natuurlijk ook met regelmaat de vertrouwde recepten. Aangezien wij nu midden in het mosselenseizoen zijn mosselen! Dit recept voor mosselen stond echt al heel lang op mijn lijstje om een keer zelf te maken of in ieder geval te evenaren. Een aantal jaar terug was ik een weekend met Eric in Oostende. Samen was het een top weekend, maar echt het hele weekend heeft het geregend. Een top weekend aan de kust dus. Niet echt de planning. In ieder geval zijn wij gaan eten bij een restaurant met alleen maar mosselen, waar de eigenaar heel blij was met Nederlandse gasten. Een liever niet uitstraling, straalde er vanaf. Alleen als foodie kunt je natuurlijk alle pareltjes vinden. Dikke knipoog. Het eten was fantastisch, de gastvriendelijkheid iets minder. Erg bang om door toeristen overspoeld te worden, aangezien wij als Hollanders naar het niet-toeristische gedeelte van Oostende waren gelopen. Mijn mosselpannetje bestond uit mosselen met chorizo, peer en blauwe kaas gekookt in witte wijn. Best een heftige combi, maar echt heerlijk! Nog steeds een keer thuis proberen te evenaren en dat heb ik gedaan.

Mosselen recept foodblog Foodinista peer blauwe kaas chorizo

Ingrediënten mosselen met chorizo en peer voor 2 personen

 • 2 kg mosselen
 • 100 gr chorizo
 • 2 uien
 • 50 gram blauwe kaas
 • 2 peren
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
 • 1 knoflookteen
 • 500 ml witte wijn
 • 250 ml water
 • 1 theelepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de mosselen met chorizo en peer

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: snijplank – scherp mes – mosselpan of ruime pan – schaaltje – lepeltje – spatel – schuimspaan

Recept mosselen met chorizo en peer in witte wijn

Start met het goed schoonmaken van de mosselen, zoals meestal aangegeven op de verpakking of door de visboer.

Snij de uien in grove ringen, de peer in stukjes en in de chorizo in kleine stukjes. Verhit in de pan de olijfolie. Fruit de uien en chorizo kort aan. Hierna mag de peer erbij.

Koken met gemak
Groente koken mosselen met chorizo en peer foodblogger foodinista

Nu mogen de mosselen in de pan.

Schenk hier de wijn en het water bij. Laat het langzaam aan de kook komen. Met een snufje zout en peper, totdat het aan kook komt, plaats dan de deksel erop en laat de mosselen nog ongeveer 10 minuten stomen, totdat ze allemaal open zijn.

Mosselen koken foodblog Foodinista recept

Maak ondertussen je sausje! Mayonaise mengen met paprikapoeder en knijp hier de knoflook in uit. Mengen en klaar.

Dan zijn de mosselen met chorizo en peer klaar en ready to eat! Meng de mosselen, chorizo, ui en peer uit de pan met de schuimspaan, zodat het vocht in de pan blijft.

Verdeel de mosselen met chorizo en peer over de borden en brokkel de blauwe kaas over de mosselen. De blauwe kaas smelt door de warmte nog mooi mee en zakt tussen de mosselen in. De chorizo, peer en blauwe kaas is een pittige combinatie, maar wordt in Spanje met regelmaat op een pincho geserveerd en dan is het ook het heerlijk! Dan wordt het genieten van mosselen met chorizo en peer en blauwe kaas gekookt in witte wijn.

Maak ondertussen je sausje voor bij de mosselen! Mayonaise mengen met paprikapoeder en knijp hier de knoflook in uit. Mengen en klaar.

Meer recepten ontvangen en volgen van Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Visrecepten van Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor visrecepten van Foodinista? Wat dacht je van de volgende recepten op de blog:

– Maak ook eens risotto met rucola en kabeljauw.
– Zo maak je mijn favoriete visbroodjes zelf.

Foodblog foodinista mosselen koken recept
Geen reactie's

Geef een reactie