Nieuwe Italiaanse kookboeken tips Foodblog Foodinista La Cucina Verde Vegetarisch

Nieuwe Italiaanse kookboeken

Deel deze post

Ik ben al weer bijna twee weken aan het genieten van mijn vakantie in Italië. Naast zon, zee en strand en mooie stadjes bezoeken is Italië natuurlijk ook echt een favoriete vakantie bestemming voor de Italiaanse keuken. Maken we thuis snel een pasta, dan kom je er in Italië al snel achter dat de Italiaanse keuken toch echt veel uitgebreider is. Natuurlijk pizza, risotto, maar ook de visgerechten, groentegerechten en kaasjes staan voorop! Heerlijk allemaal en eerlijk ik neem alle ideeën het liefst mee naar huis. Dat kan eigenlijk best wel. Wat ik zelf heb gedaan zijn kookboeken meenemen, zodat ik met de Italiaanse producten ook af en toe zelf kon koken. Dat vind ik met een peuter best wel fijn. Niet altijd naar een restaurant. Ik geniet sowieso ook altijd van de delicatessenwinkeltjes en supermarkten in het buitenland. In dit blog deel ik de nieuwe Italiaanse kookboeken tips alvast met je en binnenkort komen natuurlijk de recepten online!

3x Nieuwe Italiaanse kookboeken tips 

Italiaanse kookboeken tip 1: Strombowli

Nieuwe Italiaanse kookboeken tips Strombowli Foodblog Foodinista

Ik ben dol op kookprogramma’s op televisie. Al zit ik er niet meer zo voor klaar als een aantal jaar terug, simpelweg omdat het er te veel zijn geworden. Toch kijk ik eigenlijk wel een beetje naar alle diverse kookprogramma’s. Als kook en eetliefhebber ben je er gewoon dol op. Zo ook op Fox het programma mijn Tent is top. In Nederland al jaren niet meer op tv, maar in België nog steeds en groot succes. Niet in een vast locatie, maar met pop-up locaties. Veel hipper eigenlijk en minder risicovol. Een goed idee Nederland? Sergio Herman en Gert van Studio100 zijn van grote invloed tijdens deze wedstrijd en uiteindelijk hebben de Szpyt met hun Italiaanse invloeden en liefde voor bowlfood de wedstrijd gewonnen. De favorieten hebben zij gebundeld in het kookboek Strombowli. Daar is creatief het woord Bowl al in verwerkt.

Italiaanse kookboeken tip 2: La Cucina Verde

Nieuwe Italiaanse kookboeken tips Foodblog Foodinista La Cucina Verde Vegetarisch

Staat de Italiaanse keuken bekend om pasta, zware vleesgerichten en gegrilde vis? Dan denk ik dat je met de kookboek heel veel nieuwe en frisse en lichte inspiratie op gaat doen. La cucina verde is een Italiaans kookboek vol met smaakvolle en klassieke Italiaanse recepten. Perfect voor de zomer en eigenlijk gaat iedereen mee genieten van deze Italiaanse gerechten en recepten. Een perfect verrassend cadeautje voor een vegetariër, maar ook een kookboek vol inspiratie als je het toch een beetje uitdagend vindt om voor vegetarische gasten te koken of graag met meer regelmaat vegetarisch zou willen koken.

Italiaanse kookboeken tip 3: Smaak van Sicilië

Italiaanse kookboeken tips Smaak van Sicilië Foodblog Foodinista

Zoals je niet heel Italië in één keer kunt bezoeken, zo was ik de vorige keer in Toscane en deze keer in Veneto, zo zal het ook opvallen dat overal in Italië de lokale keukens anders zijn. De inspiratie in kookboeken is dan ook verschillend. Dat vind ik inspireren en het eiland Sicilië staat naar aanleiding van heerlijke verhalen van vrienden dan ook hoog op mijn wensenlijstje. Voorlopig doe ik het met het prachtige kleurrijke kookboek Smaak van Sicilië. Het kookboek staat vol met visrecepten, pastarecepten, soepen en stoofschotels, natuurlijk met Italiaanse recepten, maar wel geïnspireerd door andere culturen die kun je goed zien. Vooral doordat Sicilië een eiland is.

Uit welk kookboek zou jij Italiaanse gerechten willen maken en welk kookboek is jouw favoriet van de nieuwe Italiaanse kookboeken tips?

Meer blogs en kookboeken tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

1Reactie
  • jonna@burgertrutjes
    Geplaatst op 20:54h, 06 juni

    Yeah, deze boeken staan op mijn wishlist. Vooral de laatste, ben erg benieuwd naar de recepten.

Geef een reactie