Kinderen genieten op het strandje van Camping Coudoulets in de Ardeche

Mooiste reisfoto’s van 2019 – Nog even wegdromen -Gemaakt met de telefoon

Deel deze post

Nog even een kleine terugblik op het jaar 2019, maar wat voor een jaar. Het is een terugblik op de mooiste reismomenten met de mooiste reisfoto’s van 2019. 2019 was een rijk jaar met mooie reizen en heel veel geniet momenten met het gezin. 2018 stond in het teken van mijn blijde zwangerschap, maar vooral in het teken van niet zo fit zijn en het annuleren van veel leuke activiteiten, dit werd in 2019 dik ingehaald. Aan de mooie foto’s en heel veel herinneringen is dit wel te zien. We stapten twee keer op het vliegtuig naar Turkije met familie, gingen naar de Ardeche en Toscane met het gezin, ik mocht met Eric op persreis naar de Dordogne en zelf ging ik op ontdekking in de Loire streek en Cork in Ierland. Maar het jaar begon alleen al met weekendjes weg naar Madrid met mijn moeder en het huwelijksaanzoek in Boedapest! Ik zou het bijna vergeten, want hoeveel reizen passen er in één jaar, ik stond ook nog voor de allereerste keer op de ski’s in Frankrijk. Het gaat nog waanzinnig moeilijk worden om vijf van de leukste, mooiste en meest ontroerende foto’s te kiezen. Wanneer je je smartphone bij de hand hebt dan is het makkelijk om overal foto’s van te maken, maar toch moet ik toegeven dat ik ook vaak op ga in het moment en de enthousiaste beleving. Geen goede eigenschap van een blogger, ik weet het. Gelukkig word ik er regelmatig aan herinnerd en ben ik ook niet altijd alleen op reis dus maakt mijn Insta-bijna-husband ook veel foto’s. Ik maak veel foto’s met een spiegelreflexcamera, maar wanneer ik heel eerlijk ben zijn mijn foto’s met de smartphone tegenwoordig zo mooi! Denk bijvoorbeeld aan deze Samsung Galaxy S20 daar kun je zulke geweldige foto’s mee maken en ook direct bewerken en foto’s zo op social media delen. Uiteindelijk willen we dat tegenwoordig allemaal, toch? Maar kortom welke foto’s zijn het geworden? En ben ik gegaan voor het perfecte plaatje of toch meer voor sentiment? Welke mooiste reisfoto’s van 2019 zijn mijn favorieten.

5 Mooiste reisfoto’s van 2019 – Fijne reisherinneringen

Ik vind het ontzettend moeilijk om de foto’s te kiezen en eerlijk gezegd zijn de foto’s nog steeds willekeurig, omdat ze allemaal een ander gevoel oproepen en een eigen bijzondere herinnering.

Reisfoto 1: De kinderen in de Ardeche

Kinderen genieten op het strandje van Camping Coudoulets in de Ardeche

Wat is het heerlijk om de kinderen zo samen te zien genieten! Een moment dat nooit meer afgepakt kan worden. Een prachtig moment samen gewoon op strandje bij de camping Coudoulets in de Ardeche, waar het in het voorjaar heel rustig is, maar waar je prachtige instagrammable foto’s kunt maken en dan te bedenken dat deze hele scherpe en heldere foto gemaakt is met de camera van een telefoon.

Reisfoto 2: Genieten in het geliefde Toscane

Toscane ontdekken met kinderen Gezinsselfie tussen de wijnranken in Toscane reistips in Italië van Foodblog Foodinista

Nee niet de mooiste foto, maar voor mij wel perfect. En heb jij wel eens geprobeerd om een selfie te maken met twee kleine kinderen? Dat is heel erg moeilijk. Vervolgens wil je er zelf ook nog een beetje fatsoenlijk op staan. Dan vind ik deze foto geweldig! Want de foto is spontaan en liefdevol, daarbij genieten we van wat Toscane te bieden heeft. Het prachtige landschap en waren we onderweg naar een prachtig wijnrestaurant tussen de wijnranken. Iets waar ik een jaar daarvoor echt niet aan dacht toen ik met een zware zwangerschap en een grote cyste in mijn buik alles moest annuleren. Wat een geluk om dan met zijn viertjes in Toscane te mogen staan. Nog iets heel anders; heb je wel eens een selfie gemaakt met je spiegelreflexcamera? Nou ongetwijfeld wel eens geprobeerd, maar ik vind het iedere keer weer een ramp en dus blijven we dat gewoon doen met de camera van de smartphone.

Reisfoto 3: Overweldigend Ierland

Ierland foodhal Cork

Oké hoe deze foto is gemaakt vind ik vooral ook heel erg grappig. Ik wilde niemand achter mij hebben op de foto dus even ‘de camera op mij gericht’. Maar opeens werd het druk rond de camera’s. Ja de foto’s werden door mijn reisgenootjes gemaakt met zowel de telefoon als de spiegelreflex en opeens stonden er 20 mensen naar een fotoshoot van mij te kijken alsof het om iets professioneels ging aha. Maar daarbij vond ik de foodhall van Cork in Ierland één van de tofste ooit gezien. De kleine straatjes, de versieringen en daarbij de keuze aan delicatessen en verse eetproducten is zo groot! Een mooie herinnering aan de reis door Cork.

Reisfoto 4: De eerste keer skiën

Wintersportvakantie in Brides les Bains met culinaire tips Foodblog Foodinista

In 2019 ging ik voor de allereerste keer ooit skiën! Wat een ervaring en misschien was het een beetje snel na mij operatie in November 2018, want toen ik er opeens echt bij stilstond was ik nog geeneens twee maanden gerevalideerd en dat voelde ik wel. Geen conditie natuurlijk, want daarvoor had ik eigenlijk ook al 1,5 jaar plat gelegen en kon ik niks. Het skiën ging goed, maar naar deze magische plek snowshoeing was echt iets te veel van het goede en ik denk dat ik dat nooit meer ga kunnen qua conditie en twee turbulente bevallingen. Dat vind ik prima! Want naast het ontdekken van dit geweldige restaurant, met dit spectaculaire uitzicht vind ik het ook een geweldige foto, omdat ik hier NEE zei! En gewoon heel lief was voor mezelf. Of daardoor de winterreis minder geweldig was? Nee hoor, want de hele ervaring kun je hier lezen. En ook deze foto is gewoon een snapshot met de smartphone, waar je tegenwoordig zo veel mee kunt. Want een zware camera wil ik in de sneeuw helemaal niet bij me hebben.

Reisfoto 5: Snapshot in Budapest – Wij gaan trouwen!

Wij gaan trouwen!

Soms hebben foto’s helemaal niet met perfectie te maken, maar wel met het moment en met het creëren van de herinnering! In Budapest vroeg Eric mij ten huwelijk. In de wind, in het donker en in de kou. Waarom zou je dat op zo’n moment willen? Dat kun je hier lezen. Maar een telefoon heb je altijd bij je en dan konden we het moment toch even snel vastleggen, voordat we het met champagne gingen vieren! De kwaliteit is dan niet al te best, maar de herinnering is voor altijd.

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie