Wij gaan trouwen! - Bruiloft Plannen en het aanzoek - Foodblog Foodinista

Wij gaan trouwen!

Deel deze post

Wat vind ik dit leuk! Ik kan het wel van de dagen schreeuwen en eerlijk gezegd weet ik het al best wel lang. Correctie! Wat vinden wij dit leuk en wij kunnen het wel van de daken schreeuwen. Maar het is natuurlijk wel echt een meisjesdroom! Wat? Eric en ik gaan trouwen! Ja het is zo ver. Wij gaan trouwen. Wat ik heb daar ontzettend veel zin in. In Februari zijn we een samen op citytrip geweest naar Boedapest en daar heeft ‘Het Aanzoek’ Plaatsgevonden! En aangezien Eric en ik gaan trouwen heb ik Ja gezegd. Eigenlijk was Ja op dat moment een heel ver te zoeken antwoord, want ondanks dat ik het zo graag wilde was ik toen echt helemaal verrast en uit het veld geslagen…. Die emoties ook hè… Dat gaat nog wat worden op de grote dag. Wat heb je gedaan? Tranen met tuiten…

Wij gaan trouwen! - Bruiloft Plannen en het aanzoek - Foodblog Foodinista

In 2020 krijgt ons gehele gezin dezelfde achternaam! Wij gaan trouwen met de kindjes erbij. In de Loonse en Drunense Duinen deden we al deze gezins fotoshoot als herinnering. Check ook de hoodies en romper! Met de teksten: Mr. Perfect, Bride to Be, Team Team Groome en Team Bride!
Broer en zus Liefde - Trouwen met kinderen - Wij gaan trouwen - Blogger Foodinista
Broer en zus Liefde - Trouwen met kinderen - Wij gaan trouwen - Blogger Foodinista

Onze reis naar Boedapest

In Februari gingen Eric en ik sinds vier jaar, ja echt waar, een aantal dagen samen op reis. Geen reis als een persreis, maar echt een minivakantie zonder verplichtingen en dat was heerlijk! We dachten na over diverse bestemmingen, maar aangezien we na ons turbulente jaar rust wilden, kozen we toch voor Boedapest. Een stad die we goed kennen. Ik ben er een half jaar op uitwisseling geweest en sindsdien gaan we er regelmatig naartoe. Gewoon genieten en relaxen. Alleen samen, dat was al weer even geleden. Aan trouwen had ik al een tijdje niet meer gedacht, want door het afgelopen jaar was ik met andere dingen bezig. Natuurlijk wil ik het diep in mijn hart. De zelfde achternaam, echt een gezin vormen, ‘ja’ zeggen tegenover vrienden en familie, de liefde vieren. Misschien zijn het clichés, maar ik houd ervan. Ook zo’n reden dat Foodinista gewoon roze blijft. Onvolwassen, tè vrouwelijk, een cliché, nee ik houd er gewoon van en daarom is het de dragende kleur. Afijn. Wij gaan trouwen! Want Het Aanzoek kwam er in Boedapest! Ik had er eerder al (dag)dromen van gehad (want meisjes mogen en moeten dromen), verwachtingen, maar als het gebeurd dan ben je uit het veld geslagen.. en draait het alleen even om jullie samen.

Samen naar Boedapest

Ik heb Ja gezegd in Boedapest! Eric heeft mij tenslotte huwelijk gevraagd in Boedapest. Die dag had ik Eric eigenlijk al een beetje op zijn zenuwen gewerkt. Wij gingen namelijk shoppen. Tja wanneer heb je daar als moeder tijd voor? En we konden beiden onze kledingkast wel een beetje aanvullen. Maar zoals het meestal gaat; ik werd enthousiast en de dag bleef maar duren. Ik vond Eric nogal ongeduldig worden en ik stemde uiteindelijk in dat we nu dus echt wel bij de laatste winkel waren. Zo gezegd zo gedaan. Uiteindelijk allemaal tekenen van liefde en concessies. Er gaan er nog veel komen in het huwelijk. We gingen naar een café voor een drankje alleen hij bleef maar irriteren. Dus ik werd ook geïrriteerd. Eric gaf aan dat hij moe was. Dat begreep ik eigenlijk ook wel. Dus weg gingen terug naar het hotel. Het was buiten -4 en we konden binnendoor lopen door een passage; warm en uit de wind. Maar Eric bleef aandringen om langs de Donau te lopen. Romantisch toch? Mooi uitzicht, het kasteel verlicht etc. Nou ja oké dan. De locatie was ook dicht bij mijn oude woning waar ik als 19-jarige woonde en waar gewoonweg meer herinneringen bij moesten komen. En toen gebeurde het opeens.

Het aanzoek!

Eric pakte een foto uit zijn zak van Florian en Philou, onze kindjes, waarop de tekst geschreven stond: Lieve mama, Papa wilt je graag iets vragen… En wij zeggen JA! Zo ontzettend leuk en lief! Als ik het nu schrijf word al emotioneel, maar toen jankte ik echt tranen met tuiten. Een meisjeswens ging in vervulling. Eric zakte op één knie en daar kwam de ring en de vraag. Wil je met mij trouwen…. JA! Toen werd het even rustig in Boedapest, we waren echt met zijn tweetjes. Hielden het voor onszelf en genoten van het moment en wenden aan onze status van ‘Verloofden’.

P.s. Hoe het aanzoek bijna mis ging

Nog een detail! Want het aanzoek ging bijna mis. Ja, echt waar. Eric vroeg mij ten huwelijk op de derde dag van onze reis in Boedapest en Eric liep dus al drie dragen rond met het doosje met de ring. We kwamen op het idee om een cultureel bezoek te brengen aan de synagoge van Budapest. Een prachtige locatie natuurlijk, maar ook één van de zwaarste bewaakte gebouwen van Europa. Kortom we gingen door de metaaldetector en de tas moest leeggehaald worden. Van het Toerisme Bureau in Boedapest hadden we en tas gekregen met informatie over Boedapest. We hadden werkelijk nog geen idee wat er allemaal in zat, want ons bezoek had vijf minuten daarvoor plaats gevonden en we besloten in de kou naar binnen te gaan. Toe kwam het doosje eruit. Achteraf gezien schoot Eric in een paniek reactie, maar ik gaf snel aan dat we bij het Toerisme Bureau waren geweest en dat het een gift was. De bewaker schudde het doosje en gaf het terug. Met de schrik kwam Eric vrij en het werd er niet verzocht om het uit te pakken en open te maken! Misschien was de man een romanticus en bestaat er toch een mannencode of is de synagoge toch minder goed bewaakt dan ze zeggen.

Broer en zus Liefde - Trouwen met kinderen - Wij gaan trouwen - Blogger Foodinista

Trouwen, trouwen, trouwen, Wij gaan trouwen en heel veel plannen en voorbereiden voor de bruiloft

Dat kun je wel zeggen, want wat komt er veel op je af als je gaat trouwen! Het is iets geweldigs, trouwen is magisch, maar het is ook de grootste plandag van je leven. Je moet er veel voor doen, veel leuke dingen! We fantaseren over ontzettend veel geweldige huwelijksactiviteiten. Hoe willen we onze huwelijksdag wel vieren, wat willen we niet tijdens ons huwelijk, hoe gaan we de voorbereidingen aanpakken, wat is het thema, waar willen we het vieren en ga zo maar door! Er komt ontzettend veel op ons af. In Budapest vierden we ook dat we gingen trouwen, maar we gingen ook heel snel dromend plannen en opeens halt zeggen en orde creëren. Ondertussen hebben we een fijne afstreeplijst met wat ik moet en wil doen voor De Grote Dag. We gaan de mooiste dag rustig beleven, samen, met ons gezien, familie, vrienden en andere geliefden. We gaan er rustig naartoe werken. Ondertussen hebben er een aantal leuke activiteiten plaats gevonden waar ik je binnenkort meer over vertel, want je kunt je misschien wel voorstellen dat dit niet het laatste trouwblog is op Foodinista? We hebben de ouders op een leuke manier verteld dat we gaan trouwen, de ceremoniemeesters zijn gevraagd, we hebben een aantal locaties bekeken en voor de bekendmaking en save-the-date hebben we een hele leuke fotoshoot gedaan met Angela de Baat fotografie! We hebben truien en rompers laten beddrukken bij Digitransfer met trouwlogo’s als Mr. Perfect, Bride to Be, Team Bride en Team Groome. Het romper en hoodie bedrukken was heel snel geregeld, alleen moesten we wel even wachten op een dag met mooi weer om de Loonse en Drunense Duinen in te gaan met onze fotografe die trouwens ook trouwreportages schiet. Voor ons wat het ook eigenlijk een soort testshoot, Want waar we al achter zijn gekomen; tegenwoordig moet je alles ruim van te voren regelen. En verder gaan we natuurlijk focussen op de inrichting van onze grote en mooie trouwdag en alles wat daarbij komt kijken en niet te vergeten de huwelijksreis! We kijken natuurlijk ook al heel erg uit naar het eten en drinken. Ja we hebben er zin in en voorlopig ben je nog niet van de trouwperikelen af bij Foodinista, nee het begint nu pas!

Foodinista gaat trouwen volgen?

Volg Foodinista op Instagram, TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief en de #hastag #bruiloftmich #foodinistagaattrouwen

Geen reactie's

Geef een reactie