Kip tomaten spiesen recept foodblog Foodinista

Kip tomaten spiesen BBQ recept

Deel deze post

De BBQ kan weer aan dit weekend en zo aan het einde van de zomer herken je het misschien wel een beetje. De bekende hamburger, het sateetje al heb ik daar een heel smaakvol recept voor op het blog staan (of wel meerdere), variëren kan geen kwaad! Dit is ook weer een een barbecue spies die je heel simpel zelf maakt, alleen een net even anders barbecue recept, zodat je je gasten kunt verrassen en ook je eigen smaak papillen weer even. Ook al zijn we na een  lange zomer misschien de barbecue even beu, ik wel dus spreek voor je zelf zal je denken, het blijven gezellige middagen en avonden. De kunst is afwisselende gerechtjes en dan blijft het net zo lekker als normaal koken. Gewoon afwisselen, zoals met deze kip tomaten spiesen die we op de BBQ gaan grillen, maar eerst even marineren.

Ingrediënten voor de Kip Tomaten Spiesen 4 stuks

2 kipfilets
8 cherry tomaatjes
2 knoflooktenen
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie
Goede snuf gedroogde rode peper
1 theelepel oregano
1 Goede snuf zout

Tips voor de kip tomaten spiesen

Moeilijkheidsgraad 1-5: 1
Tijdsduur: Totaal 1 uur (Voorbereiding 10 minuten + 1 uur marineren minimaal + 20 minuten grillen)
Benodigdheden: 4 stalen spiesen 30 cm vind ik het makkelijkst, mengschaal, knoflookpers, 2 mesjes, snijplank, schaal

Recept Kip Tomaten Spiesen

Start met het maken van de marinade in de mengschaal. Meng de olijfolie, tomatenpuree, zout, oregano en rode peper door elkaar. Knijp de knoflook ook uit en meng deze door de marinade. Laat de tomatenmarinade rusten.

Snij de kip in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. En meng deze door de marinade. Laat de kip ongeveer 30 minuten marineren. Ondertussen kun je weinig doen dan een ander bbq recept voorbereiden.

Na 30 minuten is het tijd om de kip tomaten spiesen te gaan rijgen. Wissel de kip af met de cherrytomaatjes. Twee cherrytomaatjes erbij per spies en klaar zijn de spiesen.

Gril de spiesen ongeveer 20 minuten op de barbecue met ondertussen ongeveer 2 keer draaien en bon a petit!

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Kip tomaten spiesen BBQ recept foodblog Foodinista

Meer barbecuerecepten maken?

Meer BBQ recepten maken: Dan zijn deze tonijn spiesen of groentepakketjes misschien ook wel iets voor jou.

Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie